Useiden uskontojen pyhissä kirjoituksissa on runsaasti mainintoja granaattiomenasta. Esimerkiksi juutalaisten Toora sisältää saman verran käskyjä kuin granaattiomenassa on siemeniä. Meille suomalaisille ehkä tutummasta raamatusta löytyy myös mainintoja granaattiomenasta.
Se säilyy parhaiten syömäkelpoisena jääkaapissa. Granaattiomenan säilyvyys on erittäin hyvä. Sen oikeana päiväannoksena pidetään - mg, mikä saadaan jo kahden keskimääräisen granaattiomenan nauttimisesta.
Erikoinen granaattiomena on hehkutettua superruokaa, joka sisältää paljon erilaisia vitamiineja ja antioksidantteja. Antioksidantit ovat hyviä ennaltaehkäisijöitä moniin sairauksiin ja joihinkin ikääntymisen mukanaan tuomiin kehon muutoksiin. Runsaista terveyshyödyistään tunnettu granaattiomena on mahdollista kuoria kätevästi hyvin helpolla kikalla. Monet ravintotutkijat ovat valmiita lisäämään granaattiomenan niin kutsuttujen superruokien listalle, koska se runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Siementen väliset valkoiset kalvot voi syödä.
Hedelmä on parhaimmillaan kuoren ollessa kiiltävä. Malto muistuttaa hieman . Säilytys : säilyy avaamattomana huoneenlämmössä, avattuna säilytettävä jääkaapissa. Sisus on kuitenkin kuin toisesta maailmasta: punaisen hyytelön sisällä siemeniä omissa osastoissaan tai lokeroissaan.
Tästä seuraa helposti se, että keittiön seinät, tasot ja kokin vaatteet ovat täynnä tummanpunaista . Koulimisen yhteydessä oli mennyt granaattiomenan siemeniä sisältävää multaa appelsiinilleni ja viime marraskuussa kylvetty siemen päätti itää nyt, yli puoli vuotta sisarruksiaan. Mun kaikkien aikojen herkuinta jälkkäriä on kermavaahto-lemoncurd vaahto, johon isketään kupin pohjalle granaattiomenan siemeniä , päälle tuota vaahtoa, ja pinnalle. Noi kotimaiset omenat lienevät ekologisia, mutta pakastemarjatkin vaativat sen pakkasen säilytykseen ja sähkökin pitää jollain tuottaa. Arkakaan lapsi ei voi vastustaa granaattiomenaan tutustumista. Pinkeän tuntuisia palluroita ei vaan voi olla laittamatta suuhun.
Purtaessa rakkulat poksahtavat ja purskauttavat raikkaan mehun. Sisällä on valkoinen siemen , jota voi yrittää olla . Mehun sijaan voi syödä tuoreen granaattiomenan ? Siitä saa samat terveysvaikutteiset antioksidantit ja kaupan päälle enemmän kuitua ja vähemmän sokeria. Kaupan hyllyillä näkee huikaisevan kalliita superruokajauheita, joissa voi olla vaikkapa chia- siemeniä tai gojimarjoja. Siemenet kannattaa irrottaa lautasen päällä niin, että myös hedelmästä irtoava mehu tulee talteen. Sitruunamoussea granaattiomenalla.
Kylmäpuristettu granaattiomenamehu on luontaisesti varsin makeaa, joten sitä ei tarvitse juoda hampaita kirvellen niin kuin vaikka karpalomehua. Grenadiini-siirapin lisäksi granaattiomena on mitä mainioin makupari maksalle, ja se tuo hapokasta makeutta jälkiruokiin sekä salaatteihin. Valkea malto ja kuori ovat kevyitä, ja yhdestä granaattiomenasta riittää siemeniä helposti kymmenen hengen salaattiin. Ruokavalioni koostuu nykyään aamuisin ja päivisin aika terveellisestä ja tasapainoisesta, sopivasta protsku-hiilarisuhteesta.
Etenkin aamuisin syön rahkaa, jota tuunaan aina miten milloinkin. Yksi aivan parhaista rahkatuunauksista on mustikoiden ja granaattiomenan sekoitus.
Makeuttamaton, sisältää vain hedelmän omaa sokeria. Luonnollinen sakka sallittu. Ravistettava ennen käyttöä. Erityisruokavaliot: sopii vegaaneille. Säilyy avattuna jääkaapissa 3-vrk.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.