Kypsyykö nopeammin vai hitaammin kuin tavallisella pannulla? Rasvaa kait tarvitaan, koska pannu on valurautainen. Hei Jaksaisiko joku kertoa aloittelijalle parilapannun tarpeellisuudesta, terveellisyysnäkökohdista verrattuna tavalliseen paistamiseen ja muusta.
Laadukas liha ja parilapannu sekä maustaminen ja paisto tekevät pihvistä täydellisen. Kunhan pannu on sopivan kuuma, paistaminen sujuu ilman rasvaa ja lopputulos on todella hyvä ja mehevä. Ja tosiaan, parilapannulla voi paistaa niin lihat, kalat kuin kasviksetkin. Puhdistus metallisella pannuharjalla ja talouspaperilla.
Näin siis meillä, muitakin tapoja varmaan on. Le Creuset parilapannu täydelliseen paistamiseen. Parila antaa kauniin pinnan paistettavalle raaka-aineelle ja laidoilla olevien kaatonokkien avulla esimerkiksi lihasta valuneet nesteet saa paiston jälkeen kaadettua kastikekattilaan herkullisen kastikkeen pohjaksi. Varsinkin lihaa paistaville kokeille parilapannu on ehdoton . Siinä voi toki ruskistaa ja paistaa kaikenlaisia ruokia, mutta munakkaiden ja ohukaisten paistaminen syvässä pannussa on hankalaa.
Suikaloidut kasvikset ja liha paistetaan mieluiten pienissä erissä nopeasti eli pikapaistetaan. Grilli- tai parilapannun aaltomainen pohja muistuttaa grillin parilaa. Naudan sisäfileestä valmistetun lehtipihvin paistaminen. Huoneenlämpöinen liha ja kuuma pannu ovat tärkeitä onnistuneen pihvin paistamisessa. Kastike löytyy pöytälaatikostani.
Grillatun bataatin kuvan olen hävittänyt jonnekin, mutta sen tilalla on parilapannulla kuorineen paistettu ja öljyllä sivelty. Paista nopeasti pihveihin kaunis, ruskea pinta hyvin kuumalla ( parila)pannulla. Halutessasi, voit paistaa pihvit voissa tavallisella pannulla. Perinteinen pihvi syntyy marmoroituneesta naudan ulkofileestä, joka paistetaan voin ja öljyn sekoituksessa.
Laadukkaan lihan mausteeksi riittää myllystä rouhittu mustapippuri ja suola. Entrecôten eli naudan ulkofileen voi paistaa grillissä tai parilapannulla. Maukkaan pihvin kruunaa omatekoinen . Kuumenna uurteinen parilapannu tai grilli. Grillaa huoneenlämpöinen, öljyllä pyyhkäisty liha nopeasti molemmin puolin kuumalla ritilällä.
Tai paista pihvit pannulla. Kun pihvi on käännetty, niin paistopinta voidaan maustaa suolalla ja pippurilla. Taas kun pihvi alkaa hikoilla nestettä toiseltakin puolelta paisto on valmis. Kääri pihvit lopuksi alumiinigolioon ja anna pihvien levätä ja vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Joka tapauksessa pannu kannattaa lämmittää aluksi hyvin kuumaksi. Jos haluaa grillirannut, voi käyttää parilapannua. Rasvana käytän yleensä voin ja öljyn seosta.
Pelkällä voillakin tulee hyvää. Puhtaalla öljyllä en lähtisi pihviä paistamaan. Siinä olisi jotenkin liian kasvismeininki. Resepti parilapannulla paistaminen.
Taste sivuilta löydät reseptejä sekä parilapannulla paistaminen tuhansia samankaltaisia reseptejä. Lorauta tilkka öljyä kuivalle paistinpannulle tai voitele parilapannu. Kalan paistamiseen sopii parhaiten pinnoitettu pannu, mutta se onnistuu myös parilalla tai valurautapannulla.
Tällöin voi kuohuu ja ruskistuu, jolloin siitä on helpompi havaita, milloin rasva on tarpeeksi kuumaa paistamiseen. Nosta liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Valurautainen paistinpannu tai parilapannu ovat parhaita pihvien paistossa. Lainaus: Alkuperäinen kirjoittaja Jammaz.
Pese pannu käytön jälkeen pelkästään kuuman veden alla. Valion koekeittiön keittiömestari Jani Lamminperä kertoo, miten pihvi paistetaan oikein siten, että maut. Puuttuu: parilapannulla Tuulikummun keittiössä: Suussa sulavaa pihviä tuulikummunkeittiossa.
Välimuistissa Samankaltaisia 3. Laita pihvit paistamisen jälkeen folion sisään vetäytymään noin minuutiksi. Sekoita maissijauho vesitilkkaan ja lisää suuruste kastikkeeseen samalla sekoittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.