Tuli vahingossa niin ettei löytynyt muffinssi vuokia niin sitten laitettiin vaan uuniin ja hieman katsottiin mitä tulee. Reseptin tekijä: Hannahmiitti. Miten saada kauniita ja muhkeita muffinsseja sekä makeasta että suolaisesta taikinasta?
Ne kannattaakin paistaa muffinssipellissä ilman paperivuokia. Lopputulos on sama kuin muffinssipellillä eikä paperista vuokaa tai voitelua tarvita tarttumattoman pinnan ansiosta lainkaan. Jos käyttää tavallisia paperivuokia niin kaksi päällekkäin niin on napakampi.
Mitä varsinaiseen kysymykseen tulee tekisin niin että voitelisin voilla tai voimariinilla ja laittaisin korppujauhoa niin taatusti lähtevät ilman vippaskonsteja. Poisto osittain jäähtyneinä, ei heti uunista otettuna koska tuotteen rakenne . Jotta voit siirtää paksun, sotkuisen ja paakkuisen taikinasi muffinivuokiin ilman sotkua, käytä soppakauhaa tai pientä jäätelökauhaa. Jos taikinaa ei ole tarpeeksi kaikkiin muffinivuoan kuppeihin, täytä tyhjät kupit puoliksi vedellä. Näin muffinit kypsyvät tasaisemmin. Hetken mielijohteesta rupesin eilen leipomaan muffineita.
Olihan minulla uusia ihania paperivuokiakin! Eihän mulla mitään muffinsi- vuokia ollut.
Ruoka-aineet 1g pehmeää margariinia kanelia 1-dl sokeria (oman maun mukaan) dl vehnäjauhoja kpl kanamunia tl leivinjauhetta tl vaniljasokeria hunajaa kpl omenoita Ruokaohjeet 1. Kuumenna uuni 2asteeseen. Ohjekirja lupaa, että ilman vuokaa muffinsit kypsyvät nopeammin ja pinnasta tulee rapsakampi. Se on vielä kokeiltava ja makean elämän vastapainoksi tekaisen suolaiset leivonnaiset.
Käytän niissä oliiviöljyä ja erilaisia juustoja. Koneen kuumat teflonkolot ritisevät, kun annostelen jämäkkää taikinaa . Jaa taikina vuokiin lusikalla. Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin minuuttia.
Kokeile kypsyyttä puutikulla, kun muffinit alkavat näyttää hyviltä. Kääretorttu rullautuu kauniisti ja repeilemättä, kun rullaat kakkulevyn kertaalleen ilman täytettä juuri uunista tulleena. Kun nuo tulppaanivuuat joita laitoin omppumuffareihin ja mustika- suklaamuffareihin ovat herättäneet niin ylitsevuotavaa ihastusta, niin ajattelin laittaa kuvan siitä, millainen vuoka on käytännössä.
Ja kun joulukin lähestyy ja nämä selvästi ovat must have - juttu, ajattelin demota miten saat tehtyä itse . Saakohan kunnollisia muffinsseja ilman peltiä? Olen aina tehnyt pellin kanssa, mutta nyt sitä ei enää ole. Osta sellainen muffinssivuoka!
Itselläni on sellainen muffinssin vuoka ja on näppärä ja helppo . Pellit ovat hyvin jämäköitä, kpl:n pelti Wilton-merkkinen, ja jos oikein muistan niin minimuffin pan olisi joku Chicago Metallic.
Minä en viitsi paperivuokia voidella, mutta kyllä niistä on aina saatu muffinsit syötyä, vaikka hiukan tarttuvatkin. En tiedä mix niin mutta luin ite jostain palstalta kun kans poltin muffinit ja sisältä raakoja. Täytä vuoat puoleen väliin, niin niillä on mahiksia nousta reippaasti, ilman että valuvat pois vuoasta.
Ja siinä voi hyvin paistaa ilman vuokiakin. Ilman peltiä kaks vuokaa päällekkäin niin pysyy jotenkin kuosissa. Mutta isoihin muffinseihin toi pelti.
Ja kun resptin mukaan tekee niin siitä yleensä tulee juuri se kpl. Kolot laitetaan melko täyteen. Ei haittaa, vaikka reunat nousee yli.
Ainoa vaatimus on se, että paistat muffinssit muffinipellillä. Muffinipelti tulisi löytyä mielestäni joka keittiöstä, nimittäin ilman sitä muffinsseista tulee aina lättäniä. Järjestin pikkuveljilleni brunssin.
Mulla on sellainen jättikokoinen kuppikakku- kakkuvuoka , toimiskohan tämä resepti jättikoossakin? Ainekset kpl kanamunia kpl omenoita dl vehnäjauhoja kanelia tl vaniljasokeria tl leivinjauhetta 1-dl sokeria (oman maun mukaan) hunajaa 1g pehmeää margariinia Ohjeet 1. Mittaa kaikki ainekset kulhoonn (paitsi koristeluun tarvittavat aineet) . Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää maito, sulatettu, jäähtynyt rasva ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet vuoronperään vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi suklaataikina muffinivuokiin.
Koristele suklaasuun muffinit. Voitele muffinssivuoka ja ripottele hiukan korppujauhoja pohjalle niin muffinssit on helpompi irroittaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.