keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Italialainen jälkiruoka pannacotta

Tarjoa panna cotta marjakastikkeen tai hedelmäkompotin kera. Kahvinystävien jälkiruoka. Pannacotta eli keitetty kerma, on italialainen jälkiruoka , jonka valmistus on suhteellisen nopeaa. Vaatii kuitenkin hieman malttia odottaa herkun hyytymistä noin tuntia.


Se on myös siitä kätevä, että sen voi tehdä edellisenä päivänä tarjoiluvalmiiksi.

Tällä kerralla halusin tarjoilla lautaselle kumotun version vadelmakastikkeen eli coulisin kera. Panna cotta on jälkiruokien kuningatar, jota voi varioida loputtomiin. Coulis on marjakastike, jota tarjoillaan jälkiruokien ja . Mitä ihanaa saakaan aikaan kermasta, maidosta, kananmunista ja sokerista?


Upeita jälkiruokia Etelä-Euroopan keittiöistä! Uunivanukkaat valmistetaan uuninkestäviin annosvuokiin tai kahvikuppeihin. Uunissa vesihauteessa kypsennettävien vanukkaiden rakenne riippuu munankeltuaisten ja -valkuaisten . Italiassa jälkiruokana tarjotaan edellä mainittujen herkkujen lisäksi usein myös kauden hedelmiä ja marjoja sekä erilaisia vaahtoja.

Tiramisu on ehkä suosituin italialainen jälkiruoka. Sekoita kerma ja sokerit kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Kaada seos jälkiruoka -astioihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään. Voit halutessasi maustaa pannacotan myös rkl kaakaojauhetta tai tl . Sen voi hyvin tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.


Italialainen jälkiruoka pannacotta on helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Tämän ja monta muuta herkullista jälkiruokaa löydät sivuiltamme, tervetuloa! Klassikko jälkiruoka pannacotta sopii päättämään aterian kuin aterian. Lue koko juttu, ja katso reseptit Maikkarin Makuja-sivuilta. Italialaista , herkullista jäätelöä ei lasketa, sillä sitä syödään ihan milloin vain, ei niinkään jälkiruokana.


Jos panna cotasta haluaa kevyempää, puolet kermasta voi korvata maidolla. Perinteisesti reseptiin ei kuulu. Dolce tarkoittaa sananmukaisesti makeaa. Italialaisten jälkiruokien klassikoita ovat ainakin kahvia ja mascarponea sisältävä tiramisu, kermainen panna cotta sekä tietenkin italialainen jäätelö gelato.


This video is no longer available. Jälkiruoaksi voidaan tarjoilla myös tuoreita hedelmiä.

Sikke - ruokaa rakkaudella -ohjelmassa Sikke leipoi yksinkertaisen toscakakun alusta loppuun. Hän tekee niin kakkupohjan kuin täytteenkin itse, ja antaa hyväksi havaittuja lisävinkkejä katsojille. Tämä italialainen jälkiruoka valmistuu käden käänteessä. Ainekset perinteisen Italialaisen kermavanukkaan valmistamiseen valmiilla karamellikastikkeella. Helposti valmistettava herkullinen jälkiruoka juhlaviinkin hetkiin.


Pakkaus sisältää kaksi kuuden hengen annosta. Dolci, eli jälkiruoka nautitaan aterian päätteeksi ennen espressoa. Tunnetuimpia italialaisia jälkiruokia ovat tiramisu, jäätelö eli gelato, marsalavaahto zabaglione sekä pannacotta.


Sen voi perusversion lisäksi valmistaa myös piimästä tai kookosmaidosta. Suomessakin suosittu gelato eroaa meidän tuntemastanne jäätelöstä . Pannacotta on italialainen jälkiruoka ja tarkoittaa sananmukaisesti keitettyä kermaa. Kyseessä on vanukas, joka tehdään yleensä kermasta, mutta toki kevyemmät versiot onnistuvat maidolla. Olen kuullut sanottava, että jos mitään muuta jälkiruokareseptiä ei osaa, niin tämä ainakin kannattaa opetella ja .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.