maanantai 16. tammikuuta 2017

Marinoitu paahtopaisti reseptit

Poista paistin pinnalta ylimääräiset kalvot ja kuivaa pinta talouspaperilla . Paahtopaistin marinadissa maistuvat soijakastike, balsamietikka ja tuoreet yrtit. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on astetta.


Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää.

Halutessasi voit paistaa paistin . Sitä on kiva tarjota vähän isommalle porukalle vaikkapa seisovan herkkupöydän antina. Marinoitu paisti on mielettömän hyvää! Minulla oli aikoinaan vakioresepti marinointiin, mutta olen toistaiseksi laittanut sen - äitini sanoin - hyvään talteen.


Toisin sanon en tiedä missä resepti on. Onneksi olen tehnyt sitä . Naudan paahtopaisti on parhaimmillaan punertavan mediumina. Poimi tästä vinkit mehukkaan paahtopaistin valmistukseen ja onnistut.

Marinadi: dl makeaa soijakastiketta rkl valkoista balsamiviinietikkaa rkl ruokokidesokeria tl rouhittua . Lihan marinointia koskevat samat säännöt, marinoit sitten paahtopaistia tai grillilihaa. Oleellista on marinointiin. Leikkaa paahtopaisti mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lievästi suolaisessa marinadissa marinoitu liha on mehevämpää kuin suolattomassa tai tiukan suolaisessa marinadissa pitkään maustunut liha.


Olen jakanut täällä blogissani muutamankin paahtopaistin ja -fileen ohjeen, mutta tämä on taas vähän erilainen. Jos Stockmannin Herkun valmisruokatiskin marinoitu paahtopaisti on tuttu, on tämä resepti ehkä lähinnä . Tällä kertaa liha marinoidaan vasta paistamisen jälkeen - ja vielä kerran tarjolle tuotaessa. Kesällä lisäkkeeksi riittää salaatti, muulloin kylmän lihan kumppanina toimii kermainen perunapaistos. Hienonna sipuli ja sekoita marinadin ainekset keskenään, laita liha siihen maustumaan. Säilytä marinadia kylmässä ja kääntelee lihaa siinä usein noin vuorokauden ajan.


Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin ennen kypsennystä (n. tuntia) ja kuivaa pintaa vähän talouspaperilla. Ruskista paisti pannulla öljyssä . Balsamicomarinoitu naudan paisti. Anna lihan vetäytyä kaikessa rauhassa.


Murskaa pippurit ja valkosipulin kynsi.

Murenna sekaan laakerinlehti ja lisää . Reseptin tekijä: Fasaani. Laita paisti jäähtyneeseen liemeen marinoitumaan n. Kääri paisti folioon ja anna jäähtyä hyvin. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.


Lado viipaleet pakastuspussiin ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tuntia, mielellään yön yli. Jaa: Seuraa: Tilaa uutiskirje.


Olimme muutaman päivän poissa kotoa, jonka ajaksi jätimme Lue lisää. Poista ensiksi mahdolliset kalvot, jänteet ja näkyvä rasva, minkä jälkeen ruskista liha kauttaaltaan paistinpannulla. Paistin maustaminen tai marinointi. Muistaakseni olen nähnyt myös Stockan Herkussa marinoitua paahtopaistia , ja sittemmin tehnytkin sitä useaan otteeseen. Ohjeen juju on paistaa paahtopaisti, mutta marinoida se vasta paistamisen jälkeen, jolloin maut pysyvät ihanan tuoreina.


Yhteishyvän versiossa käytettiin tuoreita yrttejä, kun taas . Pyyhi mahdollinen marinadi pois pinnalta. Riittävän kuumassa pintaan syntyy makuaineita ja kaunis väri. Hiero vasta paistamisen jälkeen pintaan mausteita ja suolaa.


Jos liha on marinoitu , pelkkä suola riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.