maanantai 13. helmikuuta 2017

Finnmark norja

Lääni rajautuu lännessä Tromssan lääniin, etelässä Suomeen, idässä Venäjän Murmanskin alueeseen ja. Ruotsissa finnmark eli suomalaismaa on tarkoittanut metsäsuomalaisten asuttamia alueita. Läheinen käsite tälle on ollut myös finnskog eli suomalaismetsä.


Suomalaismaita ovat esimerkiksi. Merkittäviä vuonoja Malangista itään on järjestyksessä Yykeänvuono, Naavuono, Alattionvuono, Porsangerinvuono, Laisvuono, .

Karasjoki onkin saamelaisten kulttuurisen ja poliittisen elämän keskus. Välineitä koskevat säännöt. Useimmissa järvissä saa kalastaa myös harjuslaudan avulla. Itse olin kauan sitten muutaman vuoden ja mukavaa oli. Rankka työ ja raskaat huvit.


Alueen jokien kalastuksesta, säännöistä ja luvista saa . Se rajoittuu lännessä Tromssan lääniin, etelässä Suomeen ja idässä Venäjän Murmanskin alueeseen.

Läänin hallinnolinen keskus on Vesisaari, väkiluvultaan suurin kunta on Alattio ja pinta-alaltaan suurin taas Koutokeino. Moottorikelkkailu Skoganvarren alueella ja lähimaastossa. Tämä tietysti takaa sen, että kelkkareittejä on runsaasti ja ne ovat laadukkaita.


Näin vältyt ongelmilta ja koko seurue pääsee. Löydä ainutlaatuisia majoituspaikkoja paikallisten majoittajien luona 1maassa. Airbnb – kotona kaikkialla.


Norja jakaantuu lääniin. Sen puhdas luonto ja kirkkaat vedet houkuttelevat suomalaisiakin kalastajia nauttimaan omasta rauhasta. On kuitenkin asioita, joita ulkomaalaisen retkeilijän tulee ottaa huomioon Finnmarkin apajille suunnatessa. Kyselisin kokemuksia teiltä leiriytymisestä eli vihjeitä ja ohjeita minne kannattaan mennä ja mikä paikka kannattaa ohittaa.


Lofootit on tälle reissulle liian etelässä :). Olemme jo hankkineet tarvittavaa aineistoa paikoista . Trollholmsund on geologisestikin mielenkiintoinen dolomiitista muodostuneiden peikkojen koti. Epäselväksi jäi tarkoitettiinko siis dolomiittia vai . Katso sanan Finnmark käännös norja -suomi.

Ilmainen Sanakirja on monipuolinen sanakirja netissä. Suomi, englanti, ruotsi ja monta muuta kieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.