maanantai 27. helmikuuta 2017

Voiko riisipuuron tehdä veteen

Tai varmaan voi, mutta millaisella sekoitussuhteella eli kuinka paljon silloin pitäis olla kermaa. Riisipuuro kun talosta ei löydy ainuttakaan teflon kattilaa. Maidoton riisipuuro yhdelle?


Tuleeko rasvattomasta maidosta hyvää riisipuuroa ? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Keskustelu - Miten tehdään ensi riisipuuro veteen?

Välimuistissa Eli Terkkari sanoi, että riisipuurohiutaleita sauvasekoittimella hienommksi kannattaa jauhaa, mutta entäs sitten? Ajattelin itse siis veteen tehdä löysän puuron ja lisätä vähän rintamaitoa valmiin puuron sekaan? Mikäli käytössä ei ole kerroskattilaa, voit tehdä sellaisen itse. Oatly kaurajuomaa suolaa maun mukaan. Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi.


Isolle syömäporukalle puuro kannattaa tehdä uunissa. Silloin kun ei ollut vielä laktoosittomia maitoja, monet keittivät puuron veteen , ja kun puuro oli hautunut, laittoivat siihen laktoositonta kermaa. Keittänyt alun tavallisesti veteen , senjälken kermamaitoon, se on itsestä kiinni kuinka paljon kermaa laittaa, (ihan reilusta vaan) ja sitten hiljaista hiljaisemmalla tulella.

Myöhemmin voi laittaa anaspaloja, tai mitä kukin haluaa, niin on aivan uusi jälkkäri tarjottavaksi. Mysi Lahtisen joulukirjassa . Onko olemassa pikariisipuuroa tms. Tiputa tämän jälkeen lämpötilaa sellaiseksi, että voit antaa puuron hautua itsekseen kattilassa seuraavien 45 . Kommentti, jossa moitittiin puuron olevan litkua, niin keittäjä ei ole antanut puuron . Resepti oli normaali, hyväksi koettu.


Siksi ruoanlaitto on sillä vaivattomampaa. Anna kiehua muutama min, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Anna puuron kiehua maltillisesti silloin tällöin sekoittaen, yhteensä n. Kun puuro alkaa saostua, voit peittää kattilan kannella.


Mutta mulla on tapana tehdä joulupuuro uunissa, eipähän ainakaan pala pohjaan :) Ja ihan hyväähän se uunissa tehty puurokin on. Riisit kypsennetään ensin vedessä. Lopuksi kypsiin riiseihin lisätään maitojauhe ja kuumennetaan puuro nopeasti kiehuvaksi. Minä teen kaikki meidän aamupuurot veteen. Ainoastaan silloin, jos haudutan riisi- tai ohrasuurimopuuroa, käytän maitoa.


Yksi kysymys oli just, voiko riisipuuron keittää veteen , ja niin näkyi moni tehneen. O maistuu sillon ihan velliltä tai sellaselta. Se maistuu ehkä hieman riisipuurolta.

Voiko senkin tehdä mikrossa? Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Pane huuhdotut riisit kiehuvaan, voinokarella höystettyyn veteen.


Anna riisin seistä kymässä vedessä noin minuuttia ja laita kansi päälle. Tavallisen maidon voi korvata riisipuuron ohjeessa yksi yhteen kauramaidolla, kuten tässä ohjeessa on tehty. Keitä hiljalleen kunnes vesi.


Minä keitän riisipuuron näin: Teräspohjakattilaan riisit ja vettä desin verran, hämmennetään kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin, lisätään maito ja keitetään välillä hämmentäen, kunnes riisi on kypsää ja puuroutunut, lisätään suola ja eiku syömään voisilmän tai sokerin ja kanelin ja marjasopan kera! Puuttuu: voiko Siiri-mummon riisipuuro. Näin valmistuu maailman paras puuro. Olin juuri sinä Siirin viimeisenä syksynä (kuinkas ollakaan) pyytänyt häntä opettamaan minulle hänen hyvin uniikin tapansa tehdä riisipuuroa. Otan puukauhan esiin ja laitan puoli tuntia kylmässä vedessä lionneet riisit (kaksi kahvikupillista) paistumaan runsaaseen voinokareeseen.


Pienennä heti lämpö ykköselle. Aiheeseen voiko riisipuuron tehdä veteen liittyvät haut. Sekoittele pohjaa myöten välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.