maanantai 10. huhtikuuta 2017

Keltavuokko

Se kuuluu Suomen alkuperäiseen kasvilajistoon. Juurakko pitkä, suikertava, ruskea, rönsymäinen. Keltavuokko kukkii valkovuokon tavoin aikaisin keväällä. Varsi haaraton, tyveltä kalju.


Kukka: Kehä säteittäinen, keltainen, 15–mm leveä.

Kehälehtiä ulkopinnalta karvaisia. Yhdessä valkovuokon kanssa keltavuokko loistaa kirkkaankeltaisena valoisilla metsänpohjilla ja lehdoissa. Keväisessä, runsaasti vuokkoja kasvavissa . Kasvupaikka: Rantalehdoissa, puistoissa ja savipohjaisissa lehdoissa. Perennaryhmiin , aluskasviksi.


Viherpeukalo (2reputation). Viestiä: 2K, Käynnit: 9K.

Keski-Suomi,Laukaa vyöhyke III-IV rajoilla. Leviää uskomattoman hyvin. Anemone ranunculoides Kasvusto lakastuu kesällä, myrkyllinen, kosteahkon paikan kasvi. Kukinnon väri: keltainen.


Valovaatimus: puolivarjoinen. Lisätietoja: Kotimaista luonnonalkuperää - myrkyllinen . Ostimme Paraisten saaristosta kesäpaikan, jonka puutarhaa olemme pikkuhiljaa kunnostaneet. Koko piha-aluetta koristaa keväällä vuokkomeri, jonka pääosassa on keltavuokko. Liikumme paljon maastossa, mutta emme ole nähneet keltavuokkoja muualla. Sinivuokko, valkovuokko ja keltavuokko.


Näin keväällä on puutarhassa ja luonnossa ihana vuokkojen aika. Sini- ja valkovuokkoja kasvaa paratiisinpalasen puutarhassa . Mitä tarkoittaa keltavuokko. Ilmainen sivistyssanakirja.


Kävellessäni Kouvolan Kaunisnurmella huomasin kaukana nurmikolla jotain kellertävää ja lähempää katsottuani huomasin ilokseni että siellä on keltavuokkoja ja pitihän niitä sitten kuvata. Other common English names are yellow woodland anemone and buttercup anemone.

Onko Lohjalla keltavuokkoja ? Haluaisin ihan pienen alun että voisin siirtää sen puutarhaan tänne Espooseen. Pihalla on jo sinivuokkoja ja valkovuokkoja,. Fonecta Kartat ovat Suomen nopeiten päivittyvät kartat.


Aamun harmaasta nuttusi neulo, auingonkukkien siemenet seulo, kylvä ja varro. Luonto on pukeutunut energiseen, heleään vihreään. Kevät on edennyt hitaasti mutta vääjäämättä alkukesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.