perjantai 7. huhtikuuta 2017

Ruuvipaalu kantavuus

Kierrelaipan tuoman laajan pinta-alan vuoksi ruuvipaaluilla on parempi kantavuus kuin tavallisilla teräspaaluilla. Hyvän kantokyvyn vuoksi riittävä kantavuus saavutetaan usein jo savi- ja hiekkakerroksissa. Puristusmurtokuorma savi- ja moreenimaassa, laippa ø 1mm.


Ruuvipaalutuksissa paaluja ei monesti . Varmuuskerroin huomioitava rakennuskohteen mukaan.

Moreeni (kierrelaippa ø 1mm, putki 6 mm). Asennus voidaan suorittaa käsin esim. Menetelmä säästää ajan lisäksi myös vaivaa ja rahaa. Teräksinen rakentamisen perustamismenetelmä. Koostuu: kärkikappaleesta, kierrelaipasta ja putkiosasta.


Maahan kierrettävä ja uudelleen käytettävä perustusmenetelmä. Rakennuksen maata vastaava osa.

Määräytyy pääosin maaperän kantavuuden perusteella. Perustustyylejä on olemassa monia. Olemme PDA-mittauksella (dynaaminen koekuormitus) testanneet ruuvipaalujen kestämistä.


Parhaimmillaan saimme 3kilonewtonin lukeman, joka soveltuu omakotitalon perustamiseen. Kuhunkin maaperään soveltuva kantavuus on haettavissa”, Tiikkainen kertoo. Samoin päättelee porvoolaisen . Sisältää 2x1m putkivarren, kierrekärjen, tulpan ja liitosruuvin.


Sekä ruuvipaalujen paaluputken kokoa että kierrelaippojen halkaisijaa voidaan muokata vastaamaan rakennuskohteen asettamia kantavuusvaatimuksia. Tarvittaessa ruuvipaalut voidaan myös varustaa useammalla kuin yhdellä kierrelaipalla vaadittavan kantavuuden saavuttamiseksi. Kun pääset kovan pinnan läpi , niin paalu uppoaa pehmeään saveen melkein työntämällä. Kaiva savi pois kantavaan kerrokseen, jos kerros ei ole syvällä. Melkein ottaisin mehumaijan kuopaisemaan pari kertaa, jotta . Noin metrin syvyydellä esiintyy maaperässä anturamaata, tämä on . Vs: Kokemuksia ruuvipaaluilla perustamisesta.


Kyllähän paalun ruuviosan saa kierrettyä roudan alapuolelle kantavaan maahan ja pystykuormaa se kantaa riittävästi, mutta mitenkä ylempänä routiva ja vellova pintamaa heiluttaa paalua sivuttain?

Itse teen grillimajan elämättömään ja häiritsemättömään savimäkeen seuraavasti. Mitä järkeä on myydä sitten jotain 70cm ruuveja terassiin perustamiseen esim k- rauta. Toisille ei riitä edes 1. Mistään rautakaupastakaan en ole saanut tyhjentävää vastausta, riippuu niin monesta asiasta kuulemma. Kun kysyt kantavuutta tai . Professional-series kierrepaalu on markkinoiden tehokkain perustusmenetelmä monestakin syystä. Kierrepaalu on erittäin nopea asentaa, ja sen kantavuus on . Entisen tallin varastot ja autokatokset, n. Paljonkohan noissa on kantavuus per paalu, eli kuinka tiuhaan niitä joutuu ruuvaamaan esim 3x4m pihavaraston alle?


Ne pidemmät kierrepaalut ovat aika suolaisen hintaisia ja ei taida kantavuus riittää 1. Kaikissa ruuvipaaluissa 30v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.