keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Tig elektrodin valinta

Koska erilaisilla elektrodeilla on omat hyvät ominaisuutensa, on sopivan elektrodin valinta tärkeää. Pelkästään volframista valmistetut (WP = vihreä) elektrodit tai zirkoniumia sisältävät (WZ= valkoinen) elektrodit ovat . Cerium-oksidin (CeO2) lisäämisen ansiosta on näiden elektrodien kestävyys parempi kuin puhtaiden wolfram- elektrodien. Nämä elektrodit soveltuvat myös mikroplasmahitsaukseen.


Lantaanioksidin ( LA203) . Elektrodin paksuus korreloi suoraan hitsattavan materiaalin vahvuuteen.

TIG -LIFT - nostosytytys. TIG -hitsauksen aloitustavan valinta. Valitse nostosytytys painikkeella. Polttimen kytkintä ja pidä pohjassa. Nostosytytys on käyttökelpoinen valokaaren sytytysmenetelmä hitsauskohteissa, joissa on . Mikähän tig elektrodi olisi paras monitoimi- elektrodi ? Näyttää olevan monta eri väriä.


Kaikki vinkit TIG hitsaukseen myös tervetulleita. Onkos kellään omakohtaista .

Välimuistissa Samankaltaisia Herkkä syttyvyys, valokaaren hallittavuus, elektrodin kulutuskestävyys sekä hyvän hitsaustuloksen aikaansaaminen asettaa omat kriteerinsä elektrodin valinnalle. Kun valitaan oikeaa laitteistoa hitsaamiseen, pitää ottaa huomioon oikean koneen valinta omiin tarkoituksiinsa sekä oikeat lisäaineet, lisälaitteet, materiaalit ja. WT Thorium seosteinen elektrodi soveltuu tasavirta (DC) hitsaukseen Perinteinen elektrodi. Thorium on radioaktiivisesti säteilevää,joten sen käyttö nykyisin on vähentynyt.


EMaametalleja (oksiidit) sisältävä elektrodi. Soveltuvat kaikenlaisten sostamattomien ja . Muuntajasta on kytketty Tig yksikölle virrat ja kaikki pitäis olla niin ku kuuluu. Pyöreällä kärjellä pitää vähän raapasemalla sytyttää ja valokaari ohjautuu . Koitin siltä hyvältä jenkkiläiseltä opastussatiltakin etsiä elektrodien luetteloa ja eroja mutta ei ole löytynyt mitään fiksua listaa että osaisi elektrodin valita oikein, mennään tiedoissa heti niin syvälliseen että minkä merkkisen tai koostumuksellisen violetin valitsisi, ei sitä miksi ylipäätään violetti eikä vaikka . Hyvien syttymisominaisuuksiensa ansiosta ne soveltuvat myös erinomaisesti automaattihitsaukseen. Koska elektrodit lämpenevät vähemmän, on niiden kuormitettavuus suurempi sekä käyttöikä pitempi. Erinomainen valinta sekä tasavirta (DC) että vaihtovirta (AC) hitsaukseen kaikille materiaaleille.


Hitsaajan on valittava hitsauksessa käytettävä elektrodi , kaasuhylsy, suojakaasu ja hitsausarvot. Yleensä alumiinia hitsattaessa käytetään vaihtovirtaa ja rautametalleja hitsattaessa tasavirtaa. Hitsausvirta valitaan kappaleen pääasiassa ainevahvuuden, mutta myös virtalajin . Kaasusuojauksen optimointi MIG- ja.


Alumiinihitsauksen suojakaasut. Suojakaasun esi- ja jälkivirtaus. Epäpuhtaudet kaasunjakelujärjestelmässä ja niiden välttäminen.

Käytännön ohjeita alumiinin hitsaamista varten. Pansu kirjoitti: Eli värillä ei ole väliä jos elektrodi kestää, itse olen käsittänyt että wirran mukaan valitaan puikon paksuus. Näinhän se on TIG - hitsauksessa, virran ( A ) suuruus määrää elektrodin poikkipinta-alan. Sama pätee kaikissa sulahitsauksissa, jossa käytetään kaarienergiaa.


Mitä kannattaa ottaa huomioon jos Tig hitsauskonetta on ostamassa? Lisäaine valitaan ilmeisesti sen mukaan hitsataanko RST, alumiini vai teräs? Se suojaa samalla myös kuumaa elektrodia hapettumiselta. Lisäaine tuodaan käsinhitsauksessa toisella kädellä hitsisulaan, johon se sulaa.


TIG -HITSAUS Hitsauslaitteiden valintaopas. Moro kaikille, en nyt tähän hätään löytänyt jo olemassaolevaa kettinkiä joten alla kysymys: Tekeeköhän esim. Virtakaapelin enimmäispituus.


Kaikki elektrodit eivät toimi, muistaakseni jossain lukikin ettei jopa vihreää saisi käyttää, eikä se sen puoleen yhtään toiminutkaan. Ja jos et muista raapia .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.