torstai 27. heinäkuuta 2017

Vihreä papu pakaste

VALMISTUSOHJE: Kattilassa: Kuumenna dl vettä kiehuvaksi. LIsää ½ tl suolaa ja jäiset pavut. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja jeitä kannella peitettynä min.


Mikroaaltouunissa (750W): Kypsennä kerralla mieluiten vain puoli pussillista. Kaada jäiset pavut kulhoon.

Peitä kannella ja kuumena . Pirkka papu sopii mainiosti esimerkiksi wokkeihin ja salaatteihin. Paistamiseen: rkl, voita. Kiehuta jäisiä papuja suolalla maustetussa vedessä minuuttia.


Lisää valkosipulimurska . MIKROAALTOUUNISSA (8W): Kuumenna pavut astiassa täydellä teholla 4-min. Pensas- ja salkopapujen satokausi on parhaimmillaan.

Mutta miten ne pitäisi käsitellä? Härkäpapujen tuorekäytön yhteydessä on keskustelupalstallamme tänä kesänä ollut puhetta siitä, miten erilaiset palkokasvit pitää käsitellä ennen syömistä. Useimmat tietävät, että pavut ovat myrkyllisiä, ellei niitä keitetä . Sitruuna ja yrtit maustavat pavut herkullisiksi.


Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille. Annoksen maun kruunaa maustevoi. Mies oli syönyt jossain jotain sellaista, missä oli niitä vihreitä papuja paistettu öljyssä ja valkosipulissa jne. Vihreitä papuja saa pakasteena. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin minuuttia.


Valuta pavut hyvin siivilässä. Mausta pavut sitruunankuorella ja -mehulla, merisuolahiutaleilla sekä salvialla. Pavut ovat erityisen hyviä proteiinin ja ravintokuidun lähteitä. Papusato valmistuu pikkuhiljaa muutaman viikon aikana.


Papuja on hyvä keittää lisukkeeksi vähitellen ja säilöä osa sadosta pakastimeen talven varalle. Myöhemmin tuoreet pavut voi korvata pakaste - tai säilykepavuilla.

Säilyke on kypsä tuote, . Nosta pavut laakeaan kasariin ja kaada päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Huuhtele pavut ja poista kannat. Poista kansi ja ravistele hieman, jotta kaikki kosteus haihtuu.


Saksassa käydessä tuli ensimmäistä kertaa elämässä syötyä tuoreita ja hyvin maustettuja vihreitä papuja. Ne oli ihan hemmetin hyviä ja miellyttävä. Parhaat pavut tulevat nimenomaan pakasteesta , niitä ne tuolla ravintoloissakin käyttävät tuoreina papuina. Se on se valmistusmenetelmä mikä . Ja suunnilleen halujeni mukaan olen elänytkin.


Tällä kertaa uuniin menivät vihreät pavut. Paahdetut vihreät pavut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.