torstai 21. syyskuuta 2017

Ikkunan kunnostus ja maalaus

Jouni Uunila Uulatuote Oy:stä opastaa ikkunan kunnostuksessa ja maalauksessa. Rakennuskonservaattori Laura Salli opastaa vanhan puupokaisen ikkunan kunnostuksessa. Vuosikymmenien kuluessa tämä halkeilu rikkoo puun pinnan säleiksi ja siten lopulta tuhoaa ikkunan. Auringon puoleisten ikkunoiden huollon ja korjauksen tarve on aina suurempi kuin varjon puoleisten. Peitto- maalaus ehkäisee halkeilua.


Pinta halkeilee, jos maali.

Nyt juuri on mitä parhain aika käydä läpi vanhoja ikkunoita ja kunnostaa niitä entistä ehommaksi. Ikkunoiden korjaus on oikeastaan melko. Tietenkin handsfreen avulla puhelimella puhua pälpättäen tuttujen kanssa maalaus sujuu siinä ihan itsestään samalla. Tämä siis vinkkinä himokorjaajille, jotka . Uula ja maalaamisen taito - ikkunan kunnostus ja maalaus. Your browser does not currently recognize any of the video formats available.


Click here to visit our frequently asked questions about HTMLvideo. Ikkunan kunnostus ei ole mitään rakettitiedettä.

Se vie hieman aikaa, mutta itse tehty kunnostus tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin uusien ikkunoiden vaihtaminen, toteaa rakennuskonservaattori Kalle Virtanen. Maalausvaiheessa on tärkeää muistaa, ettei ikkunaa kannata maalata joka puolelta. Dokumentoi ensin kunnostettava ikkuna.


Piirrä yksinkertainen piirustus ikkunasta ja numeroi puitteet, ikkunalasit ja helat vastaavilla numeroilla. Heloihin numerot kannattaa laittaa. Siveltimen voi säilyttää pellavaöljyssä, mutta se pitää muistaa pyyhkiä kuivaksi ennen maalausta. Miten minun kannattaisi menetellä, kun tarkoitus on kunnostaa ja maalata vain ulommaiset ikkunanpuitteet.


Ajatukseni oli ottaa puitteet kuivamaan ensin sisälle ja suojata ikkuna -aukot ulkopuolelta jollakin. Onko tähän kuivumiseen mitään nyrkkisääntöä? Tosin olen minä nähnyt sillä maaliakin poistettavan menestyksekkäästi esim. Restaurointikisälli Tarja Jokinen.


Huoneistojen kunnostus ja pintaremontointi, maalaus ja . Ikkunaentisöijämme ovat ammattilaisia, jotka ovat erikoistuneet eri aikakausilta peräisin olevien ikkunoiden varovaiseen kunnostamiseen ja huoltoon. Onko kellään kokemusta vanhojen ikkunoiden kunnostustyön teettämisestä? Vanhojen ikkunoiden maalaaminen voi olla tuskallista, jos sen jättää liian myöhään.


Kun aloittaa ajoissa, työ sujuu helposti – ja. Jos ikkunat ovat jääneet vain muutamaksi vuodeksi ilman huolenpitoa, ikkunat ehtii vielä kunnostaa. Kulmahelat kannattaa irrottaa ja maalata erikseen.

Hyvä tiivistys vähentää ikkunan vetoa ja estää lasien huurtumista. Olen koonnut koko ikkunankunnostusurakan ohjeiksi, jotta joku muu ikkunanoviisi pääsisi vähemmällä kantapään kautta opettelemisella kuin me. Hakukoneystävällisen otsikon myötä tänne saattaa eksyä joku neuvoja vailla oleva. Koska ikkunoita oli paljon tässä vanhassa talossa, minutkin opetettiin kunnostamaan niitä myöhemmin: kittien poistoa lämpöpuhaltimella, puhallettujen lasien suojaamista ja .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.