torstai 26. lokakuuta 2017

Italialainen menu kotona

Italialainen ruoka vie kielen mennessään. Poimi herkulliset reseptit ja lähde kanssamme makumatkalle italialaisen keittiön saloihin. Tee matkumatka omassa keittiössäsi ja tarjoile ystävillesi perinteinen italialainen illallinen – Keltaisen keittiön resepteillä onnistut! Ruoka on Italiassa pääosassa. Kotona nautittava illallinen aloitetaan usein tervetuliaismaljalla, jonka yhteydessä tarjoillaan jotakin pientä suolaista.


Pastaa, pestoa ja muita herkkuja.

Italiassa illallinen syödään kiireettä joko kotona tai ravintolassa, samalla vaihdetaan päivän kuulumiset ystävien tai perheen kanssa. Kokosimme menun, jolla matkustat ystävinesi Italiaan helposti, mutta maukkaasti. Näin teet ravintolatason trendiherkun helposti kotona – halloumi-ranskalaiset ovat talven kuumin naposteltava.


Antipasto-kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen.


Muuta ruokaa ei välttämättä . Ulkona paukkuu pakkanen, joten mikä olisikaan mukavampi tapa viettää viikonloppua kuin kutsua ystävät illalliselle!

Onnistuneen illan resepti on tietenkin tyytyväiset vieraat. Se maistuu varmasti kaikille ja saa suut hymyyn. Italiailaiset rakastavat syödä pitkän kaavan . Aluksi nautiskellaan antipasto eli pieniä suolapaloja, jotka voivat olla marinoituja kasviksia, salamia tai kinkkua. Saapasmaan keittiöön kuuluu monenlaisia ruokia pizzasta ja pastasta hienostuneisiin liha- ja kalaruokiin.


Klassiset leivonnaiset ja jälkiruoat ovat tunnettuja ympäri maailman. Nopealle onnittelukäynnille poikkeava voi nauttia pöydästä pikkuisen suolaista, mutta syötävää on myös pidempään viihtyville. Suolaiset tarjottavat syntyvät omin voimin. Tarvitaan vain hieman kekseliäisyyttä ja italialaisen keittiön apua.


Kun makuyhdistelmiä on testattu saapasmaassa vuosisatoja, on niistä . Arla Oy tarjoaa luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän kaikkiin hetkiin. Katso herkulliset reseptit ja onnistu keittiössä! Hyvällä ruoalla on italialaisille hyvin suuri merkitys,. Etelä- Italiassa on usein vielä tapana syödä lounasta kotona perheen kanssa myös kesken työpäivän.


Nyt vihdoin oli oikea aika toteuttaa se. Etenimme seuraavasti, joskin juustot olisi kai tullut nauttia ennen jälkkäriä. Yksi juustoista ei edes ollut italialaista , sillä Tapiolan Stockalta loppui .

Heittäydyin italialaisen mamman rooliin ja pistin niin padan porisemaan kuin hihat heilumaan perunasta pastaa tehden. Kyllä kannatti taas valmistaa kaikki alusta saakka itse, sillä niin mielissään kaikki pistelivät tarjoilut parempiin suihin. Mikä olisikaan parempi kiitos kokille kuin . Euroopan kaikkien keittiöiden äiti, italialainen keittiö, koostuu useista alueellisista ja toisistaan paljonkin poikkeavista keittiöistä. Pohjoisosissa vaikutti pitkään Itävallan keisarikunta, lisäksi siellä tuntuu Balkanin läheisyys. Keskiajalla Venetsian tasavalta oli portti, jonka kautta itämaiset herkut kulkivat Eurooppaan.


Merkkipäivän kunniaksi meillä kotona vietettiin italiaishenkistä ruoan ja viinin ympärille nivoutunutta iltaa. Italaiset tykkävät tunnetusti nauttia ruoasta pitkän kaavan kautta, joten meilläkin oli sama pyrkimys. Aperitiivina oli kuitenkin teemasta poiketen samppanjaa eli Pannier Sélection Brut, . Kotona taas usein aloitetaan suoraan primolla, joka on useimmiten pastaa, risottoa tai keitto.


Primot on yksinkertaisia, muutamasta raaka-aineesta . Alle tunnissa valmistuvat Saapasmaan herkut johdattelevat syöjänsä Italian aurinkoisiin tunnelmiin. Valmista risottoa, pizzaa tai pastaa! Kuivapasta (pasta secca) Italian moninaisin arkiruoka. Meillä on normaalisti kotona kaapissa vähintään viittä erilaista pastalaatua, eri mallisia eri sooseille.


Paria laatua pitkää pastaa (pasta lunga) - esim.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.