tiistai 28. marraskuuta 2017

Paahtopaisti pippurikastike

Paahtopaisti pippurikastike

Naudan paahtopaisti , uunijuurekset ja pippurikastike. Meillä on ystävien kanssa tapana järjestää kolmen-viiden ruokalajin illallisia säännöllisen epäsäännöllisesti. Syyskuussa keräännyimme noin kymmenen hengen joukolla ystävieni luokse ja kokkailimme yhdessä herkullisen aterian.


Ota paisti uunista ja peitä se foliolla. Anna lihan levätä noin minuuttia ennen viipalointia. Mausta kastike fariinisokerilla, konjakilla ja tarvittaessa suolalla.


Pippurinen kastike paahtopaistille. Kaada seos kiehuvaan liemeen. Sekoita kerma ja vehnäjauhot. Pane kasvikset uuninkestävään vuokaan ja nosta paisti niiden päälle.


Paahtopaisti pippurikastike

Kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on astetta. Kääri liha alumiinifolioon, jotta se pysyy lämpimänä. Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Loppu paahtopaisti ujutettiin seuraavana päivänä patongin väliin remoulade- kastikkeen kanssa. Tuo juhla-ja pitopöytien ehdoton number one ! Liekö sitten ollut väärät hakusanat vai onko tuo niin peruskauraa juttu, ettei alkuperää löydy.


Niin tai näin, mutta jos sinulla on tietoa paahtopaistin historiasta niin jätä ihmeessä kynänjälkesi . Paahtopaisti sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen: arkeen ja juhlaan kylmänä tai lämpimänä. Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Tarjoa paahtopaistin kanssa pirteän mausteista piparjuurismetanaa. Laita paisti vain hieman sitä isompaan vuokaan ja työnnä paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Lisää vuoan pohjalle dl vettä.


Paisti on tällöin sisältä kauniin punertava. Jos haluat läpikypsän paistin, lämpötilan . Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti uunivuokaan ja aseta keskelle paistomittari.


Kääri paisti hetkeksi folioon vetäytymään ennen leikkaamista. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon noin minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Laita lihaliemi pannuun, jossa ruskistit lihan.


Kiehauta liemi, kaavi puulastalla pannulta herkulliset paistin rippeet. Kun seos on kiehahtanut, siivilöi se kulhoon. Klassinen Cumberlandin kastike kruunaa perinteisen paahtopaistin ! Juurekset paahtuvat ihanan maukkaiksi uunissa. Ne maustetaan jälkeenpäin kastikkeella ja tarjotaan paistin ja jogurttikastikkeen kanssa. Poron paahtopaisti , uunijuurekset ja pippuri-kermakastike.


Kaupallinen yhteistyö Polarica. Polarican poroa on tässä taloudessa nautittu antaumuksella kuluneen vuoden aikana – lapsena pakastin oli täynnä riistaa, kiitos metsästävän isoisän. Pakasteallas on onneksi sinuakin lähellä, kehotan . Jouni Toivasen metodilla pihvistä tulee pinnalta rapea ja sisältä mehukas ja pehmeä.


Paahtopaisti pippurikastike

Mulla on paisti jo uunissa ja yhtäkkiä tuli mieleen, että siitä paistoliemestäkin varmaan voisi tehdä kastikkeen :whistle:. Pistät Musta Pekka juuston kattilaan, sulatat sen ja notkistat kermalla :p. Ruskista viipaleet kevyesti voissa molemmin puolin ja ripottele ruskistettuun pintaan hieman suolaa.


Lado viipaleet uunivuokaan. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Sulata juusto pannussa ja lisää kerma. Kaada kastike viipaleiden päälle ja hauduta minuuttia 175 . Ota liha lämpenemään huoneen lämpöön puoli tuntia ennen paistamista.


Paahtopaisti pippurikastike

Kun voi on sulanut ja siitä muodostunut vaahto alkaa laskeutua, lisää pannulle kaksi pihviä. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla täydellä teholla. Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria.


Tarvittaessa pienennä hieman lämpöä. Portin valmis Bearnaise- kastike. Uunijuurekset: kg perunoita pientä palsternakkaa kourallinen kirsikkatomaatteja suolaa oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.