tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kylpyhuoneen lattiakaakeleiden maalaus

Ajattelin kirjoitella aiheesta, josta olisin itse kaivannut enemmän tietoa, kun projektiimme ryhdyin, nimittäin kaakeleiden maalauksesta. Kun tutkin aihetta, löysin blogipostauksia lähinnä jenkkilästä ja nekin olivat melko vanhoja ja tietenkin toteutettu tuotteilla, joita ei Suomessa ole tarjolla. Moni suunnittelee tai ainakin haaveilee vanhojen kaakeleiden uusimista, mutta ei joko jaksa lähteä hommaan joko suuren työmäärän tai kalliiden kustannuksen takia.


Jos esimerkiksi kylpyhuoneessa tai kuraeteisessä vanhat kaakelit alkavat irrota, täytyy samalla uusia myös vesieristys niin seiniin kuin . Soveltuu kaikille lasitetuille ja lasittamattomille laatoille sekä klinkkereille, myös graniitille, marmorille ja muille kivilaaduille.

Saatavilla 7ml:n ja l:n pakkauksissa. Nuoren parin kylpyhuone kaipasi uudistusta. Lue, miten kylpyhuoneen kaakeleiden maalaus toteutettiin nopeasti ja edullisesti laattapinnoitteella!


Kaakeleiden vaihtaminen ei ole ainoa vaihtoehto silloin, kun kylpyhuone kaipaa uutta ilmettä. On myös muistettava se, että kaakelimaaleja ei ole tarkoitettu silikonille, ja silikonit ne pitää poistaa ennen maalausta. Sadesuihku on arjen luksusta, jonka voi löytää yllättävän halvalla (euroa).


Testissä käytetyn kaakelimaalin levittämiseen suositeltiin mikrokuitutelaa ja laadukasta pensseliä. Meillä on ongelma kylpyhuoneen lattian kanssa.

Kaakelimaalin maalaus aloitetaan ylhäältä ja pinnat . Tiedän, että alla on hyvä vesieristys, lattialämmitys on miellyttävä ja kaikki on muuten kunnossa, mutta edellisen omistajan maku ei kestä katsetta. Kaakelien maalausta ei erityisemmin suositella . Tällä kertaa eteinen sekä pikkuvessa ovat saaneet maalia pintaansa. Tässä postauksessa kerron pikkuvessan maalaamisesta sekä pienestä ehostamisesta. Onko kokemuksia lattialaattojen maalauksesta? Tarkoituksena olisi uudistaa edullisesti pientä WC:tä.


Pikkuvessan kalusteet ovat . Seinälaattojahan nykyään k. Sain ennen juhannusta maalattua keittiön nurkkauksen lattioille tarkoitetulla Vkaakelimaalilla. Tarkoitus on maalata keittiöön vielä tummanharmaa ruudukko, joten ruudukkomaalauksesta teen ohjeet vielä erikseen. Näin maalaat kuivien tilojen kaakelit. Katso Tikkurilan Maalilinjan asiantuntijan vinkit kaakeleiden.


Se suurin on ollut ehdottomasti saumojen maalaus. Aikamoinen urakka, eikä mennyt taas yhtään niin kuin alunperin ajattelin. Joku on kenties kuullut joskus Ronseal-saumatussista?

Jos olet kuullut, niin unohda tuo tussi samantien! Tätä huonompaan tuotteeseen harvoin olen törmännyt! Pari viikkoa takaperin aloittelin kylppärin freesausremppaa.


Olen laittanut töpinäksi ja eilen putsasin viimeiset maalit kaakeleiden päältä pois ja pääsin vaihtamaan puhtaat pyyhkeet ja asettelemaan tavarat paikoilleen. Homma ei mennyt putkeen ykkösellä, mutta vaikeuksien kautta voittoon ja lopputulos . Oletteko koskaan maalanneet kylpyhuoneessa kaakeleita? Nykyään kun on siihenkin maaleja olemassa.


Kannattiko, tuliko siisti ja oliko vaikeaa? Blogini lukija Arja jako meille kokemuksensa heidän tuulikaapin laattalattian maalausprojektista. Minnalta kyselinkin noin vuoden päästä kuinka maali oli välitilassa pysynyt ja . Tuulikaapin lattiasta rohkaistuneena päätin nyt sitten maalata myös vessan lattian samalla värillä.


Meidän vessa on kuiva tila, joten kosteuden puolesta maalin tulisi kestää. Työvaiheet, välineet ja maalit olivat täysin samat, kuin tuulikaapin lattiassa. Mutta työmäärä oli kyllä kaksi kertaa suurempi. Aikaisemmin maalatut pinnat. Pese maalattava pinta soodapohjaisella maalarinpesuaineella ja anna kuivua.


Käsittele tämän jälkeen pinta V33:n kaakelilattioiden esikäsittelyaineella. Poista silikonisaumat ennen maalausta ja saumaa uudelleen maalin kuivuttua. Kylpyhuoneen maalattavien pintojen tulee olla täysin kuivat . Nyt pitäisi vaihtaa kylpyhuoneeseen laatat, ihan vain siksi, että ovat niin jäätävän näköiset :). Selvittäkää siis ensin hintataso rempalle ennen kuin teette koko asunnosta tarjousta sillä kylpyhuoneremontti on remonteista kalleimpia.


Mitn olisi kaakeleiden maalaus tai laatoitus vanhojen päälle? Katso työvaiheet sekä kuvat ennen ja jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.