perjantai 16. maaliskuuta 2018

Piparjuuritahna resepti

Kotitekoinen piparjuuritahna. Meidän isälle piti aina tuoda Saksasta piparjuuritahnaa. Pienenä en voinut käsittää, miksi joku haluaisi vapaaehtoisesti syödä jotain niin kauheaa, mutta toisaalta mitäpä minä nyt lapsena syömisen iloista muutenkaan ymmärsin.


Lisää oma resepti Omat suosikit . Puutarhasta rohtoja ja ruokaa, osa I: Parantava piparjuuri.

Jatkuva juttusarja Kuu yrttitarhassa blogissa: Tietoa puutarhan rakkaista rohdoista ja ruokaryydeistä, lisukkeena herkullisia reseptejä. Juurekset on nyt parhaimmillaan ja kotimaisia, puhtaita juureksia kannattaa hyödyntää. Vaikka kaikkia ei kasva kotimaassa niin yritetään mahdollisimman pitkälle kuitenkin.


Tässä on yksi hieno resepti mikä sopii aivan pieneen ilta naposteluun suklaan tai chipsien tilalle tai ruokapöytään lisukkeeksi, alkupalaksi. Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton. Reseptin tekijä: annleena.


Hyvä vinkki piparjuurelle. Piti heti panna ohje talteen.

Piparjuuritahna tahtoo olla kallista, eikä täällä aina edes saa. Linkitetty keittokirjaan. Freesaa ne kattilassa öljyssä. Keitä kunnes herneet ovat pehmeitä. Raasta piparjuuri ja sekoita raaste kermaviiliin.


Tarjoa keitto piparjuuritahnan kanssa. Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella. Loistava tahna myös uuniperunalle. Felix- piparjuuri antaa sopivasti potkua esimerkiksi kylmiin kastikkeisiin.


Sekoita vaikka kermaviiliin ja tarjoa lohen seurana. Joskus 70-luvulla ollessani työmatkalla Moskovassa, tarjottiin minulle lihan kanssa piparjuuritahnaa tai ainakin tahnan tyyppistä lisuketta. Mielestäni siinä oli ainakin smetanaa, mutta mahdollisesti jotain muutakin.


Maku oli todella miellyttävä. Jos jollakulla olisi tiedossa resepti , niin olisin hyvin kiitollinen . Voitele rieskat piparjuuritahnalla. Päällystä kylmäsavuhärällä, maustekurkkuviipaleilla ja rucolalla.


Rullaa tiukaksi paketiksi kelmun sisälle ja anna maustua jääkaapissa tunti.

Tyylikäs ja helppo alkupala. Leikkaa lohi todella ohueksi. Se on helppoa, jos se ei ole kokonaan sulanut.


Kirpeällä piparjuuritahnalla maustetut rapeat leipätikut maistuvat sosekeittojen kanssa. Taskut punajuuri-perunasoseella, kasvislisäkkeellä ja piparjuuri - jogurttikastikkeella. Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes perunat ovat kypsiä.


Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella ja lisää suola ja voi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.