torstai 12. huhtikuuta 2018

Vesikiertotakka kokemuksia

Mietinnässä puurunkoisen uudisrakennuksen (as.pa noin 150m2) eri lämmitysvaihtoehtoja. Varaava takka tulee varsin keskeiselle paikalle tilanjakajaksi ja. Meillä laitettiin lämpörempan yhteydessä vesitakka keittiöön leivinuunin kaveriksi.


Vesikiertotakka kokemuksia

Lämpöä riittää nyt ylikin oman tarpeen , tosin ulkolämpötilat eivät vielä yölläkään ole kovin matalia. Parasta takassa on se , että se luovuttaa lämpöä heti tulen sytytyksen jälkeen huoneistoon ja esim. Nyt on kertynyt Hoxter vesitakasta vähän reilu vuosi kokemusta. Edellistalven lämmitimme vesitakalla ja tämä talvi on mennyt noin . Passiivin sivuilta leikattu: Normathermin takka moi, kokemukset ovat erittäin positiiviset. Noilla oli muistaakseni 3 . Vesitakka VILP:n kaveriksi, kokemuksia ? Lisää tuloksia kohteesta lampopumput.


Välimuistissa Samankaltaisia 2. Talon suunnitteluvaiheessa pitää tehdä monia hankalia päätöksiä. Maalämpö vs vesikiertotakka. Yksi niistä on lämmitysjärjestelmän valinta.


Meille tulee vesikiertoinen lattialämmitys, mutta millä sen veden lämmittäisi? Aluksi olimme molemmat maalämmön kannalla, mutta perustamiskustannukset ovat . Karpakankadulle vanhaan rintamamiestaloon asennettiin vesitakka , jonka rinnalle tuli myös aurinkokeräimet. Yksi ongelma vesitakassa kuitenkin ehkä saattaa olla – eli sen hinta. Siis itse takka sinällään ei maksa paljon mitään.


Ostimme juuri talon, jossa on varaava takka. Takka on paikoillaan muurattu. Nyt kun poltimme ensimmäisen kerran, takka ei lämpene juurikaan ulkopuolelta.


Vesikiertotakka kokemuksia

Miten tuo voi varata lämpöä? Mutta olisikovuolukivi tehokkaampi? Asiakkaidemme kokemuksia ja ratkaisuja. Meillä on lähes kymmenen vuoden kokemus vesitakoista ja niiden asennuksesta. Ekorakentaminen-sarjan toisessa osassa esitellään varaavan ja takkasydämellä varustetun vesitakan ominaisuuksia.


Valintavaiheessa ei vielä tiedetty, kuinka haavoittuva Teiskon sähköverkko todellisuudessa on. Takan valmistajalla Normateherm yhtiöillä on yli vuoden kokemus takkojen vamistamasesta. Sillä on kaikki tarvittavat serttifikaatit ja teknilliset kokeet tehtyinä. Meillä oli ja on edelleen edellisessä talossa käytössä vesikiertotakka josta vuoden . Takan etuna on lämmön varaaminen varaajaan, eikä tulisijan massaan, jolloin varaajasta voidaan käyttää hallitusti energiaa vain tarvittava määrä, juuri silloin kun sitä tarvitaan. Käyttövesi on yksi suurimmista . Tässä äsken poistettu teksti uudelleen, tein ajatus- eli laskentavirheen hyötysuhdeprosentteja miettiessäni) Kokonaishinta tuntuu aika korkealta, eli samalla tonnilla saa jo muitakin lämmitysmuotoja, melkein jopa maalämpöpumpun asennettuna?


Vesikiertotakka kokemuksia

No anyway, tän verran tämä takka sitten maksaa ja sillä . Tulisijan lämmöstä vain osa käytetään kuuman veden tuottamiseen, lopun lämmön lämmittäessä kotiasi tasaisesti ja pitkään. Vesikierto takkasydän Takan mitat 790x4mm Teho - kW, veteen 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.