torstai 21. kesäkuuta 2018

Makaronin keittäminen

Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja makaronit. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Mikäli makaroni käytetään laatikoihin tai paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa. Ohje soveltuu myös pastan ja spagetin keittämiseen.


Varmista keittoaika pussista. Kerää työvälineet kattila siivilä kauha mitta: teelusikka Kokoa ainekset (annosta) desilitraa makaronia 1½ litraa vettä ½ teelusikallista suolaa Keitä makaronit 1.

Laita kattila keittolevylle ja kaada . Kuumenna se kiehuvaks (käännä liesi täysille) ja kun se kiehuu, niin lisää joukkoon ne makaronit. Sitten vähän vähennät lämpöä (jos sun liedessä maksimiteho on niin käännä nyt se kohtaan 4). Ja siis näin lämpöä vähentämällä ne ei kiehu yli sieltä kattilasta. En tiiä kuinka kauan makaroneja keitetään , varmaan 8 . Miten makaronin keittäminen toimii?


Pitääkö sen veden kiehua koko ajan? Jos lämmitän makaroneja ja vettä siten, että vesi pysyy alle 90-asteisena eikä kiehu, voiko lopputulosta erottaa sellaisesta joka on keitetty kiehuvassa vedessä?

Kuinka paljon vettä laitetaan? Mies huuhtelee siis aina makaronit keittämisenjälkeen ja on irtonaista,eikä klimppistä mömmöä. Mä en jaksa huuhdella,joten mun keittämä makaroni klimppiytyy suolasta,sekoittamisesta ja öljystä huolimatta. Miehen makaronissa ei ole suolaa ja öljyä. Meidän makaroni on ihan tavallista myllyn parasta (tummaa).


Viesti Kirjoittaja Ceres 18:1 11. Kyse on siis ulkopöntön makaroonista :). Tässä töitä tehdessä tuli vaan mieleen. Moralisti - Ihminen, joka pelkää kuollakseen, että jollakin jossakin on hauskaa.


Joku vähemmällä aivosolu määrälläkin varustettu kävi näköjään vastailemassa. Oon tottunu noita liemikuutioita käyttämään,pastan kans tarjoan kastikkeeseen sekoitettuna mut tavalliset makaronit oon keittänyt liemikuutioiden kanssa. Kokeilen jospa se pelkällä suolalla maustettunakin . Spagetin keittäminen saattaa kuulostaa yhdeltä helpoimmalta keittiöhommalta, mutta senkin kanssa voi epäonnistua.


Tämä estää pastaa tarttumasta toisiinsa kiinni. Näitä aineksia tarvitset: Pastaa (spagettia, makaronia , tagliatellea tms.) Suolaa. Oletko pohtinut oikeaa pastankeittotapaa tai hämmentynyt ristiriitaisista vinkeistä ? Kaikkiin taitolajeihin kehittyy ajan mittaan koko joukko perinteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, joiden sanotaan olevan juuri niitä oikeita.


Pastan keittäminen ei tässä suhteessa ole poikkeus – myytteihin törmää tämän tästä.

Pasta Makaronin keittäminen kahdelle taas… 1. Ota iso kattila, pasta keitetään aina paljossa vedessä. Kun vesi kiehuu, eli veden pinta kuplii, lisää veteen lasillista makaroneja. Pistä hella pienemmälle, 3:lle.


Olemme lapsiperhe ja teemme aina isoja. Teen makaronilootan lihaliemeen ja mun ohjeessa 2asteessa alaritilällä noin puoli tuntia, niin loota on valmista eli sama varmaan pätee pelkän makaronin keittämiseen suolavedessä uunissa? Kaikki rakastavat pastaa, mutta sen keittäminen menee hyvin usein pieleen. Keitetty, tumma makaroni 1g, 1kcal, g, 2g, g, 1g.


Keitetty makaroni, pasta (1dl 65g), annos 1g, kcal, g, 1g, g, g. Makaroni, torino keitetty, annos 1g, 1kcal, g, 29 . Pastasta tulee irtonaista, kun taitaa pari niksiä. Keitä pasta napakan kypsäksi, älä lötköksi asti. Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla.


Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin tarraa kastike vain pintaan. Tuorepasta sen sijaan keitetään täysin pehmeäksi, . Anna makaronien jälkikypsyä n. Kypsennä mikroaaltouunin täydellä teholla n.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.