Ohje soveltuu myös pastan ja spagetin keittämiseen. Varmista keittoaika pussista. Laita kattila keittolevylle ja kaada . Tein tässä eilen itselleni riisiä lisukkeeksi, ja olen syönyt siitä nyt kaksi ateriaa, jäljelle jääneestä määrästä saisin itselleni vielä annosta lisää. Kokeile myös herkullisia reseptejä!
No makaroni turpoaa 2-kertaiseksi, eli tuostapussista tulee noin kilo kypsää tavaraa ja meillä siitä syö. Mitataan makaroonit desimitalla, en tiiä painoa yhdelle ruoalle. Paljonko pastaa per henkilö?
Lapsille makaronia toiseksi ateriaksi -mitä se tarkoittaa. Makaroni -jauheliha-mössö? Keskustelu - kuinka paljon vettä laitetaan kun keitetään makaronia. Välimuistissa Eli makaronia on 3dl.
Kuinka paljon vettä laitetaan? Siis sellaisen ison kattilallisen? Josta söisi oikeasti henkilöä :D Meitä on aikuista ja lasta. Kuumenna se kiehuvaks (käännä liesi täysille) ja kun se kiehuu, niin lisää joukkoon ne makaronit.
Sitten vähän vähennät lämpöä (jos sun liedessä maksimiteho on niin käännä nyt se kohtaan 4). Ja siis näin lämpöä vähentämällä ne ei kiehu yli sieltä kattilasta. En tiiä kuinka kauan makaroneja keitetään, varmaan 8 . KEITTO-OHJE: Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja makaronit. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Mikäli makaroni käytetään laatikoihin tai paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa.
Ota iso kattila, pasta keitetään aina paljossa vedessä. Kun vesi kiehuu, eli veden pinta kuplii, lisää veteen lasillista makaroneja. Pistä hella pienemmälle, 3:lle. Muistan vielä, kun söin elämäni ensimmäisen kerran spagettia.
Se oli joskus 70- luvun puolivälissä. Sitä ennen mentiin perunan ja makaronin voimalla! Fusillipussin kyljessä näkyi olevan ohje 4-6:lle hengelle ja siinä tuolle porukalle laitettiin dl makaronia , eli n. Minun näkökulmastani 5kcal on ihan ok-määrä energiaa yhdelle aterialle, olettaen että se on päivän pääateria. Spagetti on herkkuruokaa, jota ikävä kyllä tulee usein tehneeksi liikaa.
Syy on siinä, että kukaan ei oikein tunnu tietävän, mikä on oikea määrä spagettia yhdelle henkilölle. Nyt tähänkin ongelmaan on onneksi olemassa helppo ratkaisu. en lisätyllä videolla nähdään nokkela keino annoksen . Sana makaroni kirjoitetaan yhdellä o:lla, samoin kuin muut -oli, -omi, -oni ja -ori- loppuiset sanat. Nykyohjeiden mukaan kirjoitetaan siis makaronilaatikko. Katso keittoaika pussista.
Pilko sipuli pieniksi palasiksi. Lämmitä pannu kuumaksi, pistä hieman rypsiöljyä lämmittelemään pannulle ja sipulit perään. Kun sipulit ovat hieman ruskistuneet, kippaa jauhelihat pannuun niiden kaveriksi. Voit myös halutessasi suurustaa velliä vehnäjauhoilla. Keitä makaronit maidossa hyvin pehmeiksi, jolloin velli samalla hiukan saostuu.
Yhdistä kasvisseos, makaronit ja juustoraaste ja kaada voideltuun vuokaan. Lisää suola ja nokare voita lopuksi. Kaada päälle kasvisliemi. Jos vuoka on laakea, kasvislientä voi tarvi 1– dl lisää.
Hienonna siemensekoitusta hiukan ja ripottele makaronilaatikon päälle . Huljuttele ylimääräinen vesi pois heiluttamalla siivilää. Yhdistä makaronilaatikon ainekset uunivuoassa ja paista vuoka kypsäksi. Saman voi tehdä mistä tahansa pastasta. Tee kastike valmiiksi kasarissa ja kaada kylmä, pehmennyt pasta kastikkeen joukkoon. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa.
Yhdistä suorakaiteen muotoisessa tilavassa vuoassa makaronit ja jauhelihaseos. Kuutioi päälle tomaattia väriä ja makua antamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.