Tomaattikastike: pkt, tomaattimurskaa. Lisää suola, siirappi, osa jauhoista ja hiiva. Vaivaa loput jauhot sekaan ja pehmeä voi.
Anna kohota liinan alla n. Täytteet (voi varioida ja lisäillä).
Tämän pannupizzareseptin sain aikanaan opiskelukaveriltani. Vuosien varrella perhe on kasvanut nelihenkiseksi, joten pizzoja tehdään aina pari kerrallaan ja täytteitä varioidaan kunkin mielihalujen mukaan. Yksi asia kuitenkin pysyy: juustona on aina mozzarella - se on tässä ihan ehdoton!
Painele kohonnut taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Voitele pyöreä piirasvuoka (halkaisija noin cm). Ripottele päälle puolet juustoraasteesta ja broilerileikkeleet.
Lisää herkkusieniseos, oliivit, pieniksi paloiksi leikatut kurkkuviipaleet ja loput juustoraasteesta. Ihanin iltaherkku on muhkea ja mehevä pannupizza !
Retropizzan paksulle pohjalle levitetään tomaattikastiketta, palvikinkkua, paprikaa ja oliiveja. Tällä ohjeella syntyy pellillinen Sisilia -tyyppistä pannupizzapohjaa. Tämä paksu ja pehmeän ilmava pohja on mainio valinta kun ruokittavia on enemmän eli kun ei ole aikaa kohotella taikinaa päiväkausia tai pyöritellä useampia pizzapohjia.
Herkuttele maukkaalla pizzalla! Sain muuten eilen tietää, että muutkin foorumilaiset olivat tästä pizzareseptistä pitäneet, sillä tämä resepti vei haastevoiton tässä kuussa! Pannupizza sopii myös paremmin aloittelevalle. You might also like: Pitsaperjantain herkullinen pannupitsa.
Tarkoitus ei ollut analysoida pannupizzan syvintä olemusta, vain pelkästään taustoittaa seuraava resepti kappaleellisella tekstiä. En ole muuten koskaan aiemmin tehnyt itse pannupizzaa. Tulos onnistui omasta mielestäni semisti ihan hyvin, olisin itse kaivannut pohjaan enemmän rakennetta…jälkikasvu . Moniin testattuihin pohjiin tuli ihan liikaa rasvaa, ja kun voitaikinamainen pizzapohja ei miellyttänyt kriittistä testiryhmäämme, kokeilin kerran täysin rasvatonta pohjaohjetta.
Se onkin hieman sovellettuna toiminut vallan mainiosti. Laita kaikki ainekset kulhoon sekoita vettä maltilla niin, ettei tuu liian löysää. Ei niinku ruikuli vaan niinku tiukka jöötti.
Ota taikina käteen ja leiki, että se on ku lumipallo. Jos tarttuu käteen niin pikkuluraus öljyä auttaa ei saa olla lötköä vaan mielummin aika kiinteetä tässä vaiheesa. Uuni täysille ja tärkein on .
Mehevä pannupizza on pitsareunarakastajan unelma ja tällä pannupizzalla saa taatusti isommankin sudennälän taakseen. Pizzapohjan paksuus nostaa joskus meidän pöydässä tunnekuohuja, kun se joku haluaa paksun pizzapohjan ja pian pöydän päästä kuuluu, että ei sitä. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää hieman jauhoja, jos liian kovaa, lisää muutama tippa vettä. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kaulitse tai litistä taikina käsin paistinpannun kokoiseksi.
Kaada taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kauli pannun ( n. Ø cm) pohjaa hieman suurempi ympyrä. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. En ole juuri koskaan oikein ollut tyytyväinen tekemiini pannupitsoihin.
Ne ovat tuntuneet tavallisilta pitsoilta paksuilla pohjilla. Kovin usein en ole edes yrittänytkään pannupitsoja tehdä, koska tulos ei ole ollut kummoinen. Muutamissa blogeissa esim. Jaa taikina neljään osaan. Muotoile taikinasta ohut levy mieluiten käsien avulla ” työntäen”, tarvittaessa kaulien (halkaisija cm).
Nosta pizza leivinpaperin päällä pellille ja paista 8-minuuttia. Levitä päälle tomaattikastike ja täytteet. Paistoaika riippuu uunin tehon lisäksi pizzapohjan. Silppua kevätsipulia pizzojen päälle.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Reseptissä käytettyjä tuotteita. Vaihtelua perinteiseen pitsaan: värikkään ja ravintorikkaan pohjan kruunaa yksinkertaiset täytteet. Pitsan ei aina tarvitse tarkoittaa epäterveellistä ruokaa, tämä resepti todistaa sen.
Pinaattinen pannupitsa suosii myös treenaajia proteiinipitoisuutensa sekä kalsiumin vuoksi. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti !
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.