RAAKANA PAKASTEESEEN: Chilit. Porkkana , lanttu, nauris ja palsternakka. Viipaleina, kuutioina, soseena. Pakasta kertakäyttö paloina ja raasta aina jäisenä ruokiin.
Tämän hetken trendileipiä ovat porkkanaleipä ja -sämpylät sekä valtameren takaa rantautunut porkkanakakku.
VASTAUSTA: marinoivamartta. Eli yleensä vaativat lyhyen ryöppäyksen ennen pakastamista. En ole koskaan kuitenkaan keksinyt millainen se paleltuneen porkkanan maku on, vaan olen ihan pilkkonut ja pistänyt pakkaseen. Lisäilen sieltä sitten talviaikaan keittoihin ja hyvältä on maistunut.
Kokonaisista porkkanoista en ole koskaan . Joululaatikoiden pakastus ! Miten teet porkkanaraasteen? Lähes kaikkia kasviksia voi säilöä pakastamalla.
Kasvikset pitää kuitenkin keittää ensin. Raaka porkkana sisältää polyfenoleja eli antioksidanttisia kemikaaleja, jotka vähentävät syövän ja sydänsairauksien riskejä. Kypsentäminen hajottaa myös porkkanoiden sisältämän C-vitamiinin.
On kuitenkin sanottu, että kypsennetyt porkkanat sisältävät . Suomalaisen ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa siitä, ettei syö kasviksiaan tuoreena. Ruoanvalmistus ja pakastaminen hävittävät terveellisiä ravintoaineita ruoasta, mutta vähemmän kuin vanhastaan on ajateltu. Purjosipuli - viipaleina tai paloina 2-min. Ruusukaali -kokonaisina 4-min. Nyt on niin IHANIA, tuoreita juureksia ja vihanneksia tarjolla edullisesti ja mieli tekisis ostaa hyllyt tyhjiksi.
Syömme tosi paljon niitä läpi vuoden ja nyt kysynkin. Voiko esim lanttuja, nauriita, punajuuria, porkkanoita jne. Kuinka aikaisin joululaatikot (lanttu, porkkana , peruna ja maksa) voisi tehdä pakastimeen valmiiksi? Kannattaako pakastaa paistettuna vai raakana ? Kun porkkanat ovat maukkaimmillaan käväisi mielessä ajatus, että jos raastaisinkin ison erän porkkanoita ja laittaisi sopivina kerta-annoksina.
Mihin pakastaa , sulattaa ja kauanko kestää. Marjat ovat monen talouden. Sipulia voi kyllä pakastaa raakana ja pilkottuna, mutta talven aikana sitä on onneksi tarjolla runsain mitoin muutenkin, joten ne hyllymetrit kannattaa säästää muihin herkkuihin.
Voit tehdä porkkanalaatikon kypsentämistä vaille valmiiksi jo reilusti ennen joulua ja pakastaa sen. Tee näin: Tee laatikko ohjeen mukaan valmiiksi siihen asti, kunnes laatikko on valmis uuniin. Pakasta raaka laatikko pakastimen ja uunin kestävässä vuoassa ja ota laatikko sulamaan tarjoilua edeltävänä päivänä.
Tutut porkkana , peruna, punajuuri, palsternakka, kukkakaali, kesäkurpitsa ja tomaatit ovat alkusyksyn keittiön perusta. Pakastaminen on helpoin tapa säilöä tuore sato. Keitettyä porkkanaa vajaa kilo.
Kananmunaa raakana 3-kpl kattoo sit ku tekee. Eli voiko noita nappuloita pakastaa ja vettyykö kuin pahasti kun sulattelis? Vai laitanko tyytyväisenä vasta tarjoilu vaiheessa? Kaksi viikkoa vain pakasteeseen niin .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.