maanantai 6. elokuuta 2018

Kruunuvuokko valkoinen

Yksinkertaiset tai kerrotut kukat, joiden väri vaihtelee lajikkeen mukaan valkoiseta punaiseen ja siniseen. Kukinnon väri: sininen, valkoinen. Kukinta-aika: heinäkuu - syyskuu. Varret ja kukinto hakeutuvat mielellään valon suuntaan. Anemone coronaria eli kruunuvuokko on kaunis leikkokukka, joka vaatii runsaasti vettä ja se nauttii valosta.


Kasvin kauniit kukinnot ovat maalauksellisia.

Iloinen, vaikuttava ja varsinkin valloittava . Emmin kukkakoulu, tälle sivulle on koottu yleisimmät leikkokukat. Valkea kruunuvuokko on niin herkän kaunis. Leikkokukat on esitelty kauniina ja selkeinä kuvina. Minulla on tapana ostaa niitä aina tammi-helmikuussa. Ehkäpä se on kevään kaipuuta, sillä kruunuvuokon kukka muistuttaa vähän valkovuokkoja ja muita kevään pihakukkia.


Näin valkoisena se on enemmänkin talvinen, kun taas sinisenä paljon keväisempi. Sievät kruunuvuokot ovat upeimmillaan ruukkuistutuksissa sekä kukkaryhmissä perennojen ja kesäkukkien seurassa. Ne kukkivat väsymättä kesästä syksyyn suurin, värikkäin kukin.

Kruunuvuokon persiljamainen lehdistö on koristeellinen. Punavalkoinen ´Bicolor´ - kruunuvuokko piristää ja raikastaa kukka-asetelmia. Yleisimmin sidonnassa käytettävä kukka on väriltään violetin-sininen.


Kerratut siniset ja valkoiset kruunuvuokot näyttävät raikkailta yhdessä. Persiljamainen lehdistö on koristeellinen. Syvän viininpunainen ´Meron Bordeaux´ - kruunuvuokko on uskomattoman upea vaaleiden . Anemone, kruunuvuokko on Iriksen ohella tärkeä sidonta- ja kimppukukka silloin kun tarvitaan sinistä väriä. Muitakin värejä on toki olemassa kuten kuvan valkoinen. Anemone on tuoksuton ja sitä on saatavilla miltei ympäri vuoden, keskikesää lukuunottamatta.


Se on viileän ilman kukka, joten lämpimässä huoneilmassa sen . Vuokkojen suvun suurikokoinen edustaja kruunuvuokko on kotoisin Välimeren ympäristöstä. Sen kukkien väri vaihtee luonnossakin punaisesta siniseen ja valkoiseen. Näitä en voinut vastustaa, kun käväisin lähikukkakaupassamme etsimässä helmililjoja.


Minusta nuo lehdet ovat hauskat ja näyttävät hyvän vihreiltä eli . Ne ovat takaakin tosi kauniita. Ihana valkoinen kruunuvuokko. Villi ja vapaa kimppu jaloleinikistä. Elegantti kimppu käyttäen vihreitä ja mehitähteä.


Upea valkoisen ja kylmien sävyjen yhdistelmä.

Piikkiputki tuo kimppuun . Kuvankäsittely: Voimakkaita muutoksia ja manipulaatiota tai kuvankäsittelyefektejä. Loppuun vielä kartiovalkokuusen keväistä heleyttä. Täällä meillä on nyt kahtena peräkkäisenä päivänä sataneen pehmeän puuterilumen ansiosta hyvin kaunis ja valkoinen pihamaa. Vielä ei onneksi ole tarvetta myöskään talvivalojen . Kesäkukka, jonka hienoja siemenkotia on tarjolla syksyn asetelmiin.


Saatavilla kesästä jopa jouluun asti. Kaukasian törmänkukka – Scabiosa caucasica. Hyvä leikkokukka keskikesällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.