Kokeile tätä vaivattomampaa tapaa tehdä riisipuuroa ! Näin riisipuuron keittäminen ei sido sinua pitkäksi aikaa lieden ääreen kun haudutus hoitaa suurimman osan valmistusajasta. Oomme vaan nykyään tehneet riiskarin siten että litra vettä kiehumaan, sinne riisiä n. Ja tietenki suolaa maun mukaan. Ja erittäin hyvää puuroa tulee!
Keitä mielellään iso kattilallinen kerralla!
Reseptin määrät voi hyvin tuplata. Yhden satsin keittoaika on noin minuuttia. Puuron voi myös keittää uunissa 1asteessa, aikaa menee hieman enemmän, mutta silloin ei tarvitse huolehtia pohjaan palamisesta.
Mutta ihanaa kun maistuu kylmänäkin! Kananmunaton, kasvisruoka. Laita vesi ja puuroriisi korkeareunaiseen keraamiseen tai lasiseen uunivuokaan.
Kuumenna mikrossa täydellä teholla muutama minuutti tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Sekoita kevyesti ja kuumenna täydellä teholla 7-minuuttia tai kunnes maito on imeytynyt .
Monissa ohjeissa riisipuuron valmistamiseen menee 40–minuuttia ja puuroa pitää vahtia koko ajan tarkasti, jotta se ei kärähdä kattilaan. On kuitenkin myös toisenlainen tapa tehdä täyteläinen ja ihana riisipuuro. Tämän ohjeen täytyy olla maailman helpoin riisipuuroresepti. Helppo riisipuuro (vegaaninen). Parasta puurossa on se, että kasvimaitoon tehtäessä puuro vaatii vieläkin vähemmän vaivaa kuin lehmänmaitoon tehtäessä!
Se johtuu siitä, että kasvimaito ei kuoretu eikä kuohahda yli uunivuoan . Riisipuuro hautuu ihanan pehmeäksi. Tarjoa riisipuuro kanelin ja sokerin kanssa. Täydellinen riisipuuro on on samettisen pehmeää.
Valmista se Herra Snellmanin reseptillä ja onnistu! Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola. Tämä riisipuuro valmistuu uunissa superhelposti: esivalmisteluihin kuluu vain viisi minuuttia ja uuni hoitaa loput!
Keitä ohjeen mukaan riisit vedessä, lisää 1l hyla punaista maitoa(huoneenlämpö ) , anna kiehahataa. Sammuta virta, odota 5min, laita kansi kattilaan. Anna hautua 4h avaamatta. Makean puuron päälle sopii loistavasti makusiirappi.
Ohjeen löydät reseptin lopusta. Kun puuro on melkein valmis yksi tl suolaa ja hetken kuluttua on puuro valmis ja kun puuroa jää teen karjalanpiirakoiksi .
Valion keittiömestari Jani Lamminperä neuvoo, kuinka. Siis siten, että se tehdään hellalla kattilassa, eikä se pala pohjaan. Olen tenhyt riisipuuron aina uunissa, koska ne kerrat kun olen mannapuuroa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.