perjantai 19. lokakuuta 2018

Italialainen alkupala

Antipasto-kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen. Muuta ruokaa ei välttämättä . Arla Oy tarjoaa luonnollisia makuja Suomesta ja maailmalta päivän kaikkiin hetkiin.


Katso herkulliset reseptit ja onnistu keittiössä!

Italiassa illallinen syödään kiireettä joko kotona tai ravintolassa, samalla vaihdetaan päivän kuulumiset ystävien tai perheen kanssa. Italialainen ateria koostuu perinteisesti neljästä osasta. Tässä menussa alkupalojen kanssa nähdään hieman enemmän vaivaa, mutta lopputulos on vaivan väärti.


Italian tuliaiset, pari lasia viiniä ja hyvää seuraa, siinä se on – täydellinen lauantai-ilta. Siellä jossain matkalaukun uumenissa uusien kenkien seurana Suomeen matkusti myös pakettikaupalla erilaisia salameja ja leikkeleitä – ja artesaanipastaa, numeroitua parhaista parhaimmista oliiveista valmistettua . Italiassa on tapana käydä töitten jälkeen vähän baarissa vetämässä lasi viiniä ja syömässä baarin tarjoamia pikku suolaisia. Ne saattavat olla ihan sipsi- ja suolakultakala-tasoa tai sitten tosi hyvät pöperöt niin, että niiden jälkeen ei enää hirveästi edes nälkä jää illallista varten.


Koska risotto ei tunnetusti . Illallinen alkaa perinteisesti kahdeksalta ja illallispöydässä viivytään pitkään.

Pöydän ääreen kutsutaan koko perhe, sukulaisia ja ystäviä – mitä enemmän läheisiä on ympärillä, sitä parempi. Ruokajuomana toimii viini ja ruokalajeja tarjoillaan . Simppeli italialainen herkku arkeen ja juhlaan. Virittele seosta oman makusi mukaan ja makuelämys on taattu. Videon on tuottanut ChefTube. Poimi herkulliset reseptit ja lähde kanssamme makumatkalle italialaisen keittiön saloihin.


Suomalaisen on helppo hurmaantua italialaiseen ruokaan. Raaka-aineet ovat yksinkertaisia, mutta aromikkaita. Teksti Helena Saine-Laitinen.


Tarjoa antipasti, alkupalat , mutkattomasti vaikka cocktailtikkujen avulla syötävinä, ruokahalua herättävinä pikkupaloina tuoreen leivän kera. Anteliaimmillaan tämä alkupala käy koko ateriasta! Kikherne-sellerisalaatti valmiita tai itse keitettyjä kikherneitä pieneksi paloiksi leikattua selleriä hyvälaatuista oliiviöljyä. Minulla on hienoja muistoja niistä päivistä, kun olemme kokoontuneet ystävieni kanssa yhteen herkuttelemaan italialaisilla alkupaloilla.


Ne ovat olleet lämpimiä kesäpäiviä, jolloin on pelkästään vain hauska olla yhdessä ja juoda hieman viiniä. Crostinit ovat italialaisia alkupalaleipiä. Tällä kertaa ne saivat päällensä muhennettua mustakaalia.


Tutuistuin mustakaaliin eli cavolo neroon ensi kerran häämatkallamme Firenzessä ihan hirmu kauan sitten. Ihmettelin tätä upeaa kaalia ja päädyin ostamaan pussillisen kyseisen kaalin .

Viimeinkin vatsaystävällinen rautavalmiste! Teresa Välimäki löysi avun pitkään . Nappaa lasillinen kuohuviiniä ja rentoudu. Helpot ja nopeat reseptit.


Valmista superherkullinen, nopea ja helppo italialainen antipastopöydällinen juhliin, illanistujaisiin tai vaikka alkupalaksi. Kun tarjoiluiden valmistuksessa . Samana päivänä kun luin ko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.