Jokaisella pastamuodolla, -laadulla ja -merkillä on oma ideaali keittoaikansa. Tarkista keittoaika pakkauksesta. Maista kiehuvaa pastaa pari minuuttia ennen pakkauksen ideaaliaikaa ja tarkista kypsyys.
Joskus täydellinen al dente on . Mitat: litra ruokalusikka teelusikka.
Kokoa ainekset (annosta). Nosta kattila keittolevylle. Kun vesi kiehuu, lisää kattilaan suola, ruokaöljy ja spagetit.
Pastan keittäminen on taitolaji, mikäli mielii loihtia ruokapöytään täydellisen kypsää spagettia. Muutaman helpon vinkin avustuksella jokainen voi omassa kotikeittiössään onnistua keittämään spagettia , joka on kypsyydeltään täydellisen al dente. Spagetin kypsyyteen kannattaa kiinnittää huomiota jo 6–minuutin keittoajan.
Tutustu tuotteen Spagetti kg ravintosisältöön. Myllyn Paras Spagetti valmistetaan 1 durumvehnäjauhosta ja vedestä.
Kuumennetaan vesi kiehuvaksi, lisätään suola ja spagetit. Sekoitetaan kiehumisen alkuvaiheessa. Mikäli Raketti Spagettia käytetään patoihin tai paistoksiin tai se joutuu seisomaan lämminsäilytyksessä ennen tarjoilua, hieman lyhyempi keittoaika on suositeltavaa. Näitä aineksia tarvitset: Pastaa ( spagettia , makaronia, tagliatellea tms.) Suolaa. Keitä pasta ilman kantta, veden pitää poreilla tasaisesti.
Pastaa kannatta maistaa jo hieman ennen kuin ohjeessa mainittu aika on kulunut. Ota pastakauhalla yksi nauha . Spagetit sekaan, painetaan veden alle ja siitä lasketaan keittoaika. Ennenkuin spagetti kaadetaan siivilään maistetaan, että se on todella al dente eikä raakaa. Toinen metodi on onkia yksi spagetti kattilasta ja heittää se jääkaapin oveen. Spagetti on herkkuruokaa, jota ikävä kyllä tulee usein tehneeksi liikaa.
Syy on siinä, että kukaan ei oikein tunnu tietävän, mikä on oikea määrä spagettia yhdelle henkilölle. Nyt tähänkin ongelmaan on onneksi olemassa helppo. Yllättävän helppoa ja nopeaa. Katso tarkemmat ohjeet alta. Parasta mun mielestä tulee kun laittaa reiluun keitinveteen ainakin rkl suolaa ja sitten loraus, reilu tai vähemmän reilu, öljyä.
Al dente pitää tietty olla.
Siinäpä spagetti mitä voisin syödä vaikka pelkältään :-) Ai niin ja ei mitään huuhtomisia. Kuivapastan keittämisessä kannattaa olla tarkka ja noudattaa pussin keitto - ohjetta. Jos et omista spagettimittaa, voit mitata yhden hengen annoksen pullonsuun avulla.
Valitse pastan muoto kastikkeen mukaan. Fusillin kierteet täyttyvät kastikkeesta, spagettiin. Erimuotoiset pastat, kuten rusetit, simpukat, tagliatellet, spagetit ja cannelonit takaavat sen, ettei pastaan kyllästy ikinä. Ja välillä tuorepastaa on kiva valmistaa myös itse. Näillä ohjeilla kokkaat ihanat pastat vuoden ympäri!
Tuorepastan keittoaika on 2-minuuttia muodosta riippuen. Varo keittämästä liian kauan, ettei pastasta tule liian pehmeää. Pasta on parhaimmillaan al dente –kypsänä eli silloin kun se on pinnalta pehmeää, mutta sisällä on vielä vähän purutuntumaa. Aloita laittamalla spagetit pannuun ja vettä sen verran, että spagetit peittyvät. Käännä lieden lämpö päälle.
Koska vesi on kylmää, spagetit eivät tartu toisiinsa – näin voit jättää jopa ruokaöljyn pois. Kaiken lisäksi saat spagetin keittämisen jäljiltä suurusteista vettä, jota voit käyttää kastikkeen pohjana. Spagetit avautuvat kattilan reunoja vasten siistiksi ympyräksi.
Näin vältyt siltä että spagettisi ovat yhtenä nippuna kiinni toisissaan. Keität niin kauan kun spagetit ovat kypsiä. Keitto - ohjeessa aina niin . Pastasta tulee irtonaista, kun taitaa pari niksiä. Tämä opas edellyttää, että osaat jo keittää vettä. Jos et vielä osaa vedenkeiton taitoa, käy kansalaisopistossa kyselemässä vedenkeiton kurssia uusavuttomille.
Kahvinkeiton osaaminen ei kelpaa. Ainekset (yhteen annokseen). Oletko pohtinut oikeaa pastankeittotapaa tai hämmentynyt ristiriitaisista vinkeistä ? Kaikkiin taitolajeihin kehittyy ajan mittaan koko joukko perinteitä ja kirjoittamattomia sääntöjä, joiden sanotaan olevan juuri niitä oikeita.
Tässä vartin pastassa vaativin osuus on spagetin keittäminen. Linkitetty 3keittokirjaan. Lisää omaan keittokirjaan. Jos et syö heti, anna perunoiden olla kattilassa kansi päällä, mutta ÄLÄ pistä kattilaa enää hellalle!
Lukee yleensä paketin kyljessä, mutta tässä nyt ohje kuitenkin. Tuo pesusieni vertaus oli hyvä. Makaronissa tapahtuu sama ilmiö, kuiva imee itseensä nestettä. Kuuma tai lämmin vesi imeytyy nopeampaa.
Energiataloudellisin tapa keittää spagettia on laittaa spagetti kiehuvaan veteen, kansi päälle ja levy kiinni. Tulee paketin ohjeistamassa ajassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.