perjantai 23. marraskuuta 2018

Kermainen joulupuuro

Sekaan laitetaan päälle laitetaan kanelia, sokeria ja mielestäni siihen kuuluu ehdottomasti myös voisilmä. On myös jossain päin suomea tai ainakin joku ruokaperinne että sinne töötätään luumukiisseliä sekaan. No, näitä iänikuisia makuasioita.


Lisää myös yksi tai useampi kanelipala. Alenna lämpöä ja keitä puuroa miedolla lämmöllä minuuttia. Kannan pitää olla päällä, mutta mielellään raollaan, ettei puuro kiehu yli.

Uuh, paras joulupuuro syntyy pitkään kermassa ja maidossa haudutettuna. Sekoittele silloin tällöin. Törmäsin eilen blogistaniassa pörrätessäni riisipuuron reseptiin ja siitä sain ajatuksen keitellä itsekin riisipuuroa, kerrankin kun sattui kaapissa olemaan tarpeeksi maitoakin. Ostan siis vain 2dl hyla-maitoja, ne kun säilyvät pitkään. Ja onhan niissä passeli pakkauskokokin.


Voi kiettää puuron tavalliseen tapaan ja lisätä valmiiseen puuroon kermaa mausteeksi. Eikä kermaa tarvi edes vaahdottaa, kerma ei kylläkään sula(!) puurossa vaan sekoittuu ihan kivasti joukkoon. Viktoriakiisseli on riisipuuroon tehty jälkiruoka, siihen laitetaan kermaa.

Marttaliitto antaa pari hyväksi havaittua vinkkiä joulupuuron keittoon. KarjalanpiirakatIn Leivät, piiraat ja suolaiset leivonnaiset. PuolukkanapitIn Alkuruoat ja tapakset.


Hieman ylellisempi joulupuuro , joka valmistetaan maidon ja veden sijasta vanhanajan luomutäysmaidosta. Perinteisen riisipuuron voi tehdä hieman eritavalla. Kyseessä on kuningatar Victorian mieltymyksiin tehty kermainen riisipuurohyydyke, joka on maustettu sitruunalla ja vaniljalla. En käyttänyt tähän liivatetta ollenkaan, joten rakenteesta tuli puuromaisempi, eikä riisihyydykettä.


Puuron kanssa käy hyvin . Riisipuuron voit valmistaa myös uunissa. Voitele pienehkä uunivuoka margariinilla. Laita vuokaan riisit, maito ja ripaus suolaa. Suomessa riisipuuro on kiinteä osa joulun ruokaperinnettä, mutta riisipuuro maistuu myös ympäri vuoden jälkiruokana ja välipalana. Useimmiten riisipuuro valmistetaan maitoon . Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola.


Täysmaito, sokeri ja kaneli ovat mieluisa kombo mantelin etsinnän. Tarjoa puuro kanelin, sokerin ja maidon tai luumu- tai marjakeiton kanssa. Kiehu- joulupuuro ”eli helppo riisipuuro, jossa pohjaan palamisen riski on minimoitu.

Tähän saa kätevästi käytettyä riisipuuron jämät. Meillä tämä on aina tapaninpäivän jälkiruokana. Joulu yhdessä pöydässä ›. Gluteeniton, kananmunaton, kasvisruoka.


Kuumenna vesi kattilassa, lisää riisit ja keitä kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Mausta suolalla ja jäähdytä. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Chia- joulupuuro – kermaista ,vegaanista ja herkullista!


Eikö perinteinen joulupuuro maistu? Minulle kookosriisipuuro maistuu kyllä, mutta koska meillä. Italialainen ohrakeitto - Zuppa di Orzo. Kermainen possupata riisillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.