torstai 29. marraskuuta 2018

Paella ohje

Osaksi ehkä paellan herkullisuus perustuukin siihen, ettei sitä tule tehtyä liian usein. Parasta paellaa olen syönyt, yllätys, yllätys, Michiganissa vaihto- oppilasvuotenani, jossa Bilbaosta vaihtariksi saapunut pikkuruinen Ivan Gonzales Péon (voi missähän sinäkin olet?), sitä valmisti. Saattoi olla, että olimme . Paella on espanjalainen versio pyttipannusta.


Herkullinen riisiä, kasviksia, broileria ja äyriäisiä sisältävä pata maistuu isommallekin porukalle. Sen raaka-aineita ovat riisi, kasvikset ja mausteet.

Lisäksi paellaan käytetään alkuperästä riippuen kanaa, kania tai mereneläviä. Hyvä paella ohje on kesäpäivän pelastus, joten laita ohje talteen! Siitä tykkäävät kaikki ja se valmistuu mukavasti ulkona suuressa muurinpohjapannussa. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.


Lisää broileri ja ruskista se kevyesti. Anna olla hetken aikaa, että riisi alkaa ns. Minulta löytyi nyt tälläisiä aineita. Simpukkapasta antoi yllättäen paellaan mukavan säväyksen vaikka sen käyttäminen paellassa tuntuu oudolta.


Sokeriton, kananmunaton, maidoton.

Rannikolla se sisältää totta kai meren antimia, kun taas sisämaassa käytetään enemmän kanaa. Riisi maustetaan ja värjätään sahramilla. Mehevä paella on oiva ruoka isolle porukalle.


Siinä on jokaiselle jotain ja kaikki pääsevät. Linkitetty keittokirjaan. Ohje : Marja Samuli Kuva: Pia Inberg. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Ihanan värikäs ja sopivan mausteinen paella valmistuu helposti.


Arkinen paella saa makua broilerista, pakastekatkaravuista ja simpukoista. Alkuperäinen paella tulee Valenciasta, eikä siinä ole äyriäisiä. Katso paellan resepti ja kokeile, kuinka espanjalainen herkku syntyy kotikeittiössä! Mieleenpainuvin paellakokemukseni lienee Espanjan sijaan koettu Miamissa, jossa tilasimme pieneen nälkäämme paellan puoliksi. OpaMuurikan Kesäkeittiö on monipuolinen ruoanvalmistuskeskus, jonka saa sähköisenä tai kaasulla toimivana.


Kesäkeittiötä voi täydentää omien kokkailutarpeiden mukaan ja käytännössä sillä hoituu kaikki kesäiset . Espanjalainen herkku, ruokaisa paella , maistuu maukkaalta myös kylmänä. Paellan voi tehdä merenelävien sijaan myös lihasta. Poista avautumattomat simpukat. Mausta sitruunalla ja lehtipersiljalla.


Kriittiset vaiheet: – Riisi kypsyy tasaisesti, kun siihen lisättävä liemi on kiehuvan kuumaa ja paistoastia laakea.

Ylikypsä riisi pilaa paellan. Jos paella porisee kovaa, voit joutua lisäämään enemmän nestettä kuin ohjeessa. Myllyn Paras Basmati Riisiä. Hyvän paellan sydän on sopiva kosteus ja tuoreet meren antimet. Käytä siis tähän Henri Alénin paellaan aina tuoreita simpukoita ja hyviä rapuja.


Paloittele kanankoivet ohjeen mukaan, mausta ne suolalla ja pippurilla joka puolelta. Chorizo- makkara tuo ruokaan potkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.