maanantai 3. joulukuuta 2018

Piparjuurikastike kalalle

Piparjuurikastike kalalle

Kaikki sekoitetaan keskenään. Maista ja lisää aineksia kunnes maku on mieleinen. Anna makuuntua tunnin verran.


Sopii mainiosti hiiliin haudatun lahnan kanssa, sekä varmasti muillekin kaloille. Pirteä piparjuurikastike maistuu paistin tai kalan kanssa. Piparjuurikastike on todellinen moniottelija, sillä se käy niin kalan kuin paistinkin kanssa. Kokeile kastiketta myös uuniperunan tai eväspatongin mehevöittäjänä.


Sekoita jogurtti ja kermaviili keskenään. Lisää piparjuuri tahna ja sitruunamehu. Pyöristä makua hunajalla ja mausta yrttisuolalla. Tarjoa esimerkiksi jääkellarin lohen kanssa.


Kuivaa kalat päältä ja sisältä. Pane päälle muutama voinokare. Paista kaloja 1asteen uuninlämmössä noin minuuttia. Kalat ovat kypsiä, kun evät irtoavat helposti nykäisemällä.


Nosta savustetut kalat tarjoilulaudalle. Leikkaa nahka kylkiviivaa pitkin auki, niin saat nahan rullattua kauniisti sivuun. Vatkaa Flora Vispi ja mausteet pehmeäksi vaahdoksi. Graavattu lohi on joulukalojen aatelia.


Makuja-kokki Henri Alén tekee siitä herkullisen version omena- piparjuurikastikkeella. Harsoliinan avulla kala maustuu siististi ja helposti. Ideakeittiö on aivan uudenlainen ruokayhteisö, joka palkitsee aktiivisuudestasi.


Ideakeittiöstä löydät myös uusimmat ruokaan ja ruoanlaittoon liittyvät artikkelit sekä maistuvimmat reseptit. Uunilohi kuuluu suomalaisten suosikkiruokien listalle. Sen valmistus on helppoa ja ruoka maistuu yleensä koko perheelle.


Piparjuurikastike kalalle

Vaikka uunilohi on rasvainen kala , vaatii se kuitenkin myös maukkaan soosin. Tässä ohjeessa kastiketta ei kaadeta uuniin mukaan vaan tehdään erikseen. Taputtele kalafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla.


Kuumenna parilapannulla tai paistinpannulla rasva ja paista kalafileet kypsiksi, noin 2-minuuttia per puoli. Kastike sopii myös hyvin silakkapihvien kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Laske määrä: Annoskoko (g).


Piparjuurikastike kalalle

Kesän osallistuminen WWF:n kalakampanjaan ei ole sujunut ilman notkahduksia, vaikka on Äijäruokalassa kotimaistakin kalaa syöty. Perjantaina syntyi kylmäsavulohen ja uusien perunoiden seuraksi äärimmäisen yksinkertainen kastike. Lohta piparjuurikastikkeella. Saimme tänään keittiöön vierailevan tähden, Patrikin, joka on lähipiirissä tunnettu kastikemestari.


Testattavana oli piparjuuritahna ja kokki valmisti siitä erittäin herkullisen kermaviilipohjaisen kastikkeen lohen kaveriksi. Mutta ensin pieni tietopaketti piparjuuresta. Höyryttämällä kypsennetty kala pysyy herkullisen mehevänä.


Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Laita hetkeksi kylmään ennen tarjoilua. Sopii hyvin kalan ja linturuokien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.