perjantai 29. maaliskuuta 2019

Paahtopaisti kastike kerma

Nosta kattila levyltä ja sekoita voin joukkoon jauhot. Voit myös käyttää alumiinifolioon kertyneen lihanesteen. Hauduta vähintään minuuttia.


Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa . Liemi kannattaa ottaa talteen, tehdä siitä hillittömän herkullista kermakastiketta tai punaviinikastiketta paistille.

Helppoja kastikkeita molemmat. Naudan paahtopaisti , uunijuurekset ja pippurikastike. Meillä on ystävien kanssa tapana järjestää kolmen-viiden ruokalajin illallisia säännöllisen epäsäännöllisesti. Syyskuussa keräännyimme noin kymmenen hengen joukolla ystävieni luokse ja kokkailimme yhdessä herkullisen aterian.


Ota paisti uunista ja peitä se foliolla. Anna lihan levätä noin minuuttia ennen viipalointia. Kuumenna kastikepohja ja lisää joukkoon ruokakerma ja tuorejuusto.

Sulata juusto pannussa ja lisää kerma. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne kastikkeeseen. Kaada kastike viipaleiden päälle ja hauduta minuuttia 1asteisessa uunissa.


Huuhtele paistoliemi paistin paahtoastiasta huolellisesti paistinpannuun esim. Rouhi sekaan pippuria ja ripaus suolaa. Pippurinen kastike paahtopaistille. Kaada seos kiehuvaan liemeen.


Sekoita kerma ja vehnäjauhot. Muarin Joulupaisti sai nyt kyytiä ja tällä kertaa tilalla oli tätä. Kiitos vaan Pekka Terävä kastike -ohjeistuksesta, ihanaa ja herkullista soosia tuli vaikkei perinteitä kunnioitettukaan ;) Paisti kyllä sattui olemaan turhan kalvoikas ja jänteikäs mutta kun ihan ohueksi viipaloitsi niin suli suuhun. Tuo juhla-ja pitopöytien ehdoton number one ! Liekö sitten ollut väärät hakusanat vai onko tuo niin peruskauraa juttu, ettei alkuperää löydy. Niin tai näin, mutta jos sinulla on tietoa paahtopaistin historiasta niin jätä ihmeessä kynänjälkesi . Sulatin pakastimesta noin kilon painoisen poronpaistin ja otin sen mukaani, kun poikkesimme maalla.


Ruokapöydän ympärille kokoontui viikonlopun aikana kymmenen hengen porukka. Paistoin paistin ensin kuumassa pannussa voissa sen verran,että lihassyyt .

Mulla on paisti jo uunissa ja yhtäkkiä tuli mieleen, että siitä paistoliemestäkin varmaan voisi tehdä kastikkeen :whistle:. Vuoraa paahtopaisti folioon ja anna vetäytyä ainakin minuutin ajan. Punaviinikastike (annosta). Kaada uunivuoan pohjalla paistista irronnut paistinliemi kattilaan. Uunijuurekset: kg perunoita pientä palsternakkaa kourallinen kirsikkatomaatteja suolaa oliiviöljyä.


Poron paahtopaisti , uunijuurekset ja pippuri- kermakastike. Kaupallinen yhteistyö Polarica. Polarican poroa on tässä taloudessa nautittu antaumuksella kuluneen vuoden aikana – lapsena pakastin oli täynnä riistaa, kiitos metsästävän isoisän. Pakasteallas on onneksi sinuakin lähellä, kehotan . Jos gratiini näyttää kuivahtavan, voit lisätä vuokaan maitoa tai kermaa.


Ruskista paistit kuumassa pannussa rasvassa. Paahtopaisti perinteiseen tapaan. Siivilöi kerma kastikkeeksi.


Saksanhirvipaisti kg saksanhirvipaisti rkl kuivattua rosmariinia rkl kuivattua timjamia rkl mietoa chilijauhetta, esim. Mausta ja kaada pannulle kerma. Kuivaa paisti huolella ja hiero sen pinta sitten kauttaaltaan . Keitä kastiketta kokoon ilman kantta, kunnes kastiketta on jäljellä noin dl.


Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sose keitinliemen joukkoon. Pyöristä makua tilkalla kermaa. Tarjoa lisäksi paistettuja kasviksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.