Pirteä piparjuurikastike maistuu paistin tai kalan kanssa. Paahtopaisti sopii tarjottavaksi moneen tilanteeseen: arkeen ja juhlaan kylmänä tai lämpimänä. Leikkaa viipaleet mahdollisimman ohuiksi. Marinoitu paahtopaisti, piparjuurikastike ja uunijuurekset.
Lisukkeeksi paahtopaistille sopii yksinkertainen kylmä piparjuurikastike , jota teimme kerralla isomman määrän jotta sitä riittäisi huomenna lohen kanssa. Jos valmistat kastiketta vain. Ota paisti lämpenemään huoneenlämpöön muutama tunti ennen valmistusta. Ripottele suola ja pippuri paistin pintaan, paina paistimittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista uunissa 1asteessa, kunnes mittari näyttää astetta.
Pistele perunoita haarukalla ja kääräise folioon. Piparjuurikastike on todellinen moniottelija, sillä se käy niin kalan kuin paistinkin kanssa. Kokeile kastiketta myös uuniperunan tai eväspatongin mehevöittäjänä. Kylmä piparjuurikastike.
Ota liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Maista, kaipaako kastike makeutta ja lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.
Kastele kädet kylmässä vedessä ja muotoile pientä pihviä. Paista pihvit nopeasti voissa pannulla minuutti kummaltakin puolelta. Lado pihvit uunivuokaan ja pane uuniin minuutiksi. Kaada lihaliemi ja kerma kasariin ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on dl. Puhdista kantarellit kunnolla ja pane ne . Gluteeniton, kananmunaton, kasvisruoka.
Sekoita jogurtti ja kermaviili keskenään. Lisää piparjuuri tahna ja sitruunamehu. Pyöristä makua hunajalla ja mausta yrttisuolalla. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan.
Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Halutessasi voit paistaa paistin . Ideakeittiö on aivan uudenlainen ruokayhteisö, joka palkitsee aktiivisuudestasi. Ideakeittiöstä löydät myös uusimmat ruokaan ja ruoanlaittoon liittyvät artikkelit sekä maistuvimmat reseptit.
Vatkaa Flora Vispi ja mausteet pehmeäksi vaahdoksi. Tarjoa kastike kalan kanssa. Keitä kastiketta minuuttia koko ajan hämmentäen. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry . Tartar-kastike on puolestaan herkullinen kylmäkastike. Kevyet, herkulliset sekä käyttövalmiit kastikkeet kanalle, lihalle ja kalalle saat myös Arla Keittiön maustetuista ruokakermoista ja kermaviileistä.
Kastike kanalle valmistuu käden käänteessä,. Atkins kylmä piparjuurikastike. Mutta täytyy tykätä piparjuuresta :) 120g smetanaa 1-2rkl piparjuuriraastetta.
Hienonnettua ruohosipulia maustesuolaa. Sopii dippailuun ja lihan. Pane liha pala kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle kunnes liha nippa nappa peittyy.
Laske lämpö pienemmällä . Kantarelli- piparjuurikastike. Sanna Kekäläinen Kuva Sari Tammikari. Sido ankan siivet ja jalat kiinni. Vaahdota kulhossa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.