maanantai 1. huhtikuuta 2019

Paella ohje pirkka

Pirkka risotto- tai pitkäjyväistä riisiä. Tämä paella saa makua chorizosta ja äyriäisistä. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Ja marketista löytyvistä aineksista.


Espanjalainen herkku, ruokaisa paella , maistuu maukkaalta myös kylmänä.

Hyvän paellan sydän on sopiva kosteus ja tuoreet meren antimet. Käytä siis tähän Henri Alénin paellaan aina tuoreita simpukoita ja hyviä rapuja. Chorizo- makkara tuo ruokaan potkua. Ihanan värikäs ja sopivan mausteinen paella valmistuu helposti. Arkinen paella saa makua broilerista, pakastekatkaravuista ja simpukoista.


Paloittele broilerin lihat pienempiin osiin, kuutioi sianlapa. Kuumenna hieman öljyä paellapannussa tai suuressa paistinpannussa, paista kana ja sianliha. Anna paellan levätä muutama minuutti, koristele se sitten oliiveilla.


OpaMuurikan Kesäkeittiö on monipuolinen ruoanvalmistuskeskus, jonka saa sähköisenä tai kaasulla toimivana.

Kesäkeittiötä voi täydentää omien kokkailutarpeiden mukaan ja käytännössä sillä hoituu kaikki kesäiset . Tämä kirjattu määrä on sopiva seitsemälle-kahdeksalle syöjälle. Tuli tehtyä pitkästä aikaa paellaa. Paella muurinpohjapannulla. Tosin en oo ennen tehny kalalla :) Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, maidoton.


Vettä reseptiin tulee noin dl, mutta haihtuu keittäessä. Broileripihvit kypsyvät osana herkullista tomaattipaellaa. Jälkiruoaksi grillataan helppo klassikko uudella twistillä - köyhät ritarit kakkupohjasta. Meillä valmistettiin tällä kertaa paellaa. Valkopulit ja riisit pannuun, kevyt ruskistus, mausteet ja muut aineet sekaan, lisää vettä tarpeen mukaan aina kun vanha haihtunut pois, jatka kunnes riisi on kypsää.


Tuoreet ja kuorelliset toki kivempia pussi isoja katkarapuja ( pirkka ) sitruuna 1dl puolikuivaa valkoviiniä. Mausta kanat suolalla ja pippurilla, paista ne melkein kypsiksi ja siirrä sivuun. Tämä ohje onnistuu myös vasta-alkajalta! Katso videolta kauneustoimittaja Ida Jokikunnaksen ohjeet talvi-ihon lempeään hoitoon Nivean tuotteilla.


Vaihtelun vuoksi paellan voi valmistaa myös pastasta. Jälkiruoista tunnetuimmat ovat flan eli paahtovanukas, crema catalana eli vanukas sekä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.