torstai 29. elokuuta 2019

Itse tehty jogurtti maitohappobakteeri

Jogurtti hapatetaan maitohappobakteerien avulla, joten sillä herkutellessa tulee samalla tehneeksi hyvää myös vatsalle. Anna siis kookoskerman hapattua maitohappobakteerien kanssa n. Olen jo pitkään halunnut testata itse tehtyä , hapatettua kookosjogurttia. Maidotonta jogurttia on helppo tehdä itse niin kookosmaidosta ja -kermasta kuin myös pähkinöistä. Kaupan kookosjogurtteja ei meillä käytetä.


Lähinnä oioin valmistusprosessi ja lisäsin maitohappobakteerien määrää.

Itsetehty kookosjogurtti yllättikin erittäin positiivisesti maullaan. Tätä tullaan siis meillä . Ennen tätä päivää, en ollut koskaan ennen hapattanut jukua itse. Olen kuullut että ennen viiliä jatkettiin itse ja jotkut toki tekevät sitä edelleen. Miltä sitten kuulostaisi maidoton, itse hapatettu, probioottinen jogurtti ? Mutta hei, jos sustakin tää idea kuulostaa ihan yhtä monimutkaiselta, . ITSETEHTY KOOKOSJUGURTTI.


MAITOHAPPOBAKTEERIKAPSELIA.

Jugurtti on kätevä valmistaa esimerkiksi tiiviiseen lasipurkkiin. Pese ja kuivaa lasipurkki ensin huolellisesti. Riko maitohappobakteerikapselit varovasti veitsellä ja kaada sisällä oleva jauhe lasiastiaan.


Kermaisen paksua kotona valmistettua jogurttia , maitohappobakteereilla hapatettua maitoa josta on muodostunut paksua jogurttia. Olen valmistanut jogurttia aidosta raaka-maidosta, kaupan tavallisesta punaisesta maidosta sekä kutun maidosta enkä ole itse valmistustavassa huomannut mitään eroja. Rakastan jogurtteja ja kotitekoinen kookosjogurtti on yksi suosikeistani.


Kotitekoinen kookosjogurtti hapatetaan maitohappobakteerien avulla, joten se hellii ja tekee hyvää myös suolistolle. Itse hapatan useimmiten tuntia ja tykkään makeuttamattomasta jogurtista , sillä käytän sitä moni tavoin. Itse tehty kookosjogurtti on mainio vaihtoehto jo hyvinkin tutuksi tulleelle chia- vanukkaalle. Kookosjogurtti on jogurttimaiseen. Siispä käytin kookosjogurtin reseptissä maitohappobakteerien lisäksi chia-siemeniä, jotka antoivat jogurtille hyvän lusikoitavan rakenteen.


Kaikki mitä jogurtin teossa tarvitaan: maitoa, muutama lusikallinen hyvälaatuista maustamatonta jogurttia ja aikaa. Koska jogurttia menee taloudessamme niin paljon, olin jo kauan suunnitellut kokeilevani sen tekemistä itse. Voisiko lisätä maitohappobakteereita kapselista? Onneksi jogurttia voi kuitenkin valmistaa myös helposti itse , minkä vuoksi mun ei oo tarvinnut luopua siitä aivan täysin – vaikkei tää ihan hetken.


Sopivasti tilasin eilen foodiniltakin psylliumia Yksi (hölmö) varmistus maitohappobakteereihin liittyen: kuuluuko kapseli avata ja sisältö heivata juttujen . Ilman kansia tekeytyy nopeammin, mutta mielestäni on hyvä olla kannet.

Ystäväni pitää purkkeja yön yli mikrossa. Ovi kiinni mikro pitää lämmön hyvin. Eli siitä jogurtista lähtee ne maitohappobakteerit leviämään. Ensimmäisellä kerralla käytä kaupasta ostettua . Jugesta saa tehtyä myös kookospiimää, jos lisäät alkuperäiseen ohjeeseen muutaman desin vettä.


Biolatte- maitohappobakteereja tai vaihtoehtoisesti 2-maitohappobakteerikapselin sisältö. Ota esille hyvin puhdistettu ja tiivis . Jukurtin voi nimittäin myös tehdä itse helposti hapattamalla esimerkiksi pähkinöistä, manteleista tai vaikka kookoksesta. Omatekoisen maidottoman jukurtin perusrunko syntyy todella kätevästi kolmesta raaka-aineesta. Hyvää joko sellaisenaan (ihanan hapanta) tai päälle itse surrautettua marjakastiketta, hunajaa, pähkinärouhetta, kuivahedelmäpaloja tai siemeniä. Kiitos kylmälaukku vinkistä.


Itse otin perinteisen styroksilaukun avuksi ja kattilallisen tosi kuumaa vetta thermopussissa ja pyyhkeessä. Sen päälle kattila jossa jugurtti tehty näiden päälle ja sen päälle vielä pyyhe. Eka yritys tänään ja huomenna saa . Koostumus on siis hyvin erilainen kuin itse tehdyissä manteli- ja pähkinämaidoissa. Siksi valmistuksessa suositellaan aina itse tehtyjä maitoja. Maitohappobakteereista käyvät jauhemaiset tai jauhetta . Olin testannut itse jogurtin tekoa muuten samalla tavalla, mutta en tietenkään hoksannut, että jogurttiin voisi tietysti käyttää enimmäkseen kookosmaitotölkin jähmettynyttä osaa ja laittaa.


Vegaanisia kapseleita löytyy esimerkiksi Life- kaupasta, mutta itse tilailen yleensä Now Foodsin kapseleita iHerbistä. Jugurtti löytää tiensä ostoskärryyn kaupan hyllyltä helposti. Lähes yhtä helposti sen voi valmistaa myös kotona, tarvitset vain aikaa, maitohappobakteereita ja sopivasti lämpöä. Tarvitset: l maitoa dl. Itse tehty jugurtti on hauska keittiöaskare vaikkapa pääsiäisviikonlopun ratoksi.


UHT maidosta tulee ehdottomasti koostumukseltaan parempi jogurtti , mutta jos ei ole niin kauhean vaativainen, on normaalista maidostakin tehty ihan hyvää. Tiedän, että jotkut käyttävät maitojauhetta saadakseeseen paksumman lopputuloksen, mutta itse en halua maitojauhetta käyttää. Nyppivätkö maitotuotteet? Alkavatko kaupan jugurttipurkit ja E- koodihelvetti ahdistaa?


Tiesitkö, että jugurttia voi tehdä myös itse ja vieläpä vegaanisti ja kypsentämättä? Olemme tehneet jugurttia toistaiseksi cashewpähinköistä ja manteleista, ja lopputulos on aina ollut maukas ja . Hyödylliset maitohappobakteerit estävät muiden bakteerien lisääntymistä maidossa. Jogurttia hapatetaan noin kolme tuntia reilussa asteessa.


Jogurtti maustetaan marjoilla ja hedelmillä, mikä antaa sille lähes loputtomasti muuntelumahdollisuuksia. Tässä tehtävässä teet itse jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.