perjantai 11. lokakuuta 2019

Kanawokki kastike

Kanawokki osottautui niin helpoksi ja nopeaksi ruoaksi, että teen sitä taatusti uudelleen. Kanaa, wokkivihanneksia kastikkeessa , jasminriisiä ja kaikki tämä vei aikaa vain pienen hetken. Kipitin kaupassa tuskahiki otsalla ja mietin, mitä ihmettä tekisin ruoaksi? One top noodle wok eli yhdessä astiassa valmistettava wokki on näppärä tehdä.


Lientä tulee reilusti muttei se haittaa, koska se on niin maukasta.

Kanan sijaan proteiinin lähteeksi käyvät myös pavut ja tofu. Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi . Uusimpana tulokkaana on seesamiöljy, joka tuo juuri sen oikean tuoksun ja maun wokkiruokiin. Metallipullo tosin puuttuu tästä kuvasta. Huomasin viime vuonna tämän kanawokin ohjeen paikallisesta Keskisuomalaisesta, . Helppo, nopea ja maistuva.


Ei kaivannut llisämaustamista juurikaan. Broitsun marinadi ja ruokakermat toimivat hyvin yhdessä.

Valkosipuli saattaisi antaa hyvät säväytykset :) Gluteeniton, kananmunaton. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kanawokki nuudelien kanssa. Anna niiden kypsyä minuuttia.


Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Ota wokkipannu pois liedeltä ja lisää joukkoon pähkinät. Laita kastikeainekset tehosekoittimeen ja soseuta kastikkeeksi.


Kaada puolet kastikeesta kulhoon. Lisää tarvittaessa öljyä. Kaada loppu kastike kulhoon ja tarjoa ruuan . Terveellinen kanawok valmistuu helposti vain viidessätoista minuutissa.


Pyöräytä broilerin kanssa pannulla tai muurikassa kesän kasviksia ja herkuttele! Tämän broileriwokin salaisuus piilee maistuvissa broilerisuikaleissa, jotka marinoidaan ennen wokkaamista. Yksinkertainen kastike on kuin piste i:n päällä.


Reseptissä oli, että marinoidut kanaviipaleet ja ruokakerma.

Eli mitä mieltä laitanko Knorr juustokastikkeen (kuivajauhopussi systeemi), tuorejuustoa ( jäljellä about 100g) vai valkoisen lasagnekastikkeen? Ruskista broilerisuikaleet nopeasti pannulla. Siirrä ne sivuun odottamaan. Sulata voi pannulla ja lisää jauhot hyvin sekoittaen.


Kiehauta muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Kuori ja suikaloi porkkana. Suikaloi purjo ja kiinankaali. Kuumenna öljy pannulla, lisää lihasuikaleet, curry, chili, inkivääri ja valkosipuli ja paista muutama minuutti. Kypsennä kunnes kaikki ovat saaneet kauniin värin.


Chow Mein kastike on kiinalainen soijakastikepohjainen käyttövalmis kastike. Perinteisesti chow mein kastiketta käytetään paistettujen nuudeliruokien maustamiseen. Paista broilerisuikaleet öljytilkassa vokkipannussa tai paistokasarissa ja siirrä sitten syrjään. Jos ruoka tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä. Arkiruoan pitää olla usein nopeasti valmistuvaa, mutta kuitenkin herkullista.


Kääntele aineksia pannussa, kunnes ruoka kuumenee. Maistuisiko tämä broileri-kasviswokki? Elikkäs tarttis ohjeen sellaiselle wokille, mihin ei tule soijaa eikä mitään chilikastiketta. Oon kotona jumissa kun mies vei auton, enkä pääse siis kauppaan mitään hakemaan.


Millä saisi hyvän kastikkeen ilman noita perus soija-chili juttuja? Jos taas pidät voimakkaan umamisesta mausta, voit käyttää kalakastiketta dl. Nosta nuudelit kulhoon ja kaada päälle .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.