Minä en maustanut kvinoaa näin ensimmäisellä kerralla mitenkään, sillä halusin päästä selville kvinoan luonnollisesta mausta. Keittämisen loppuvaiheessa nostin kannen hetkeksi pois, jotta pääsin ottamaan kuvan keittovaiheesta. Kvinoa keittäminen Kvinoa keittämisen loppuvaiheessa. Viljojen tapaan ruoanlaitossa käytetty kvinoa käy suomalaisille koko ajan tutummaksi.
Monikäyttöisen ja proteiinipitoisen kvinoan keittämisessä kannattaa olla kuitenkin tarkkana, sillä yksinkertainen virhe voi muuttaa ilmavan kvinoan liisterimäiseksi. Etelä-Amerikasta kotoisin oleva quinoa on erittäin ravinteikas ruokakasvi. Se ei ole viljojen tapaan heinä, vaan kuuluu savikoiden sukuun.
Inkat pitivät quinoaa pyhänä ja kutsuivat sitä kaikkien viljojen äidiksi. Luontaisesti gluteeniton ja miedonmakuinen quinoa sopii esimerkiksi salaatteihin, pataruokiin ja . Kvinoa on erittäin monikäyttöinen ja sopii erinomaisesti leivontaan ja ruoanlaittoon. Sen maku sopii hyvin Lähi-idän mausteiden , välimerellisten makujen, tuoreiden yrttien, sitrushedelmien ja jopa aasialaisten makujen kanssa. Huuhtele kvinoa ennen keittämistä siivilässä huolellisesti kuumalla tai lämpimällä vedellä, jolloin . Kokkaus käyntiin: Peitä kattilaan kaadettu kvinoa reilusti kiehuvalla vedellä, nosta kansi päälle. Laita chilit, pinaatit, puhdistetut kevätsipulit ja korianteri ( säästä muutama lehti koristeluun) sekä mintunlehdet yleiskoneeseen ja hienonna tasaiseksi.
Pyörittele broilerfileitä isolla leivinpaperilla mausteiden. Lokakuun Turun Ruokamessuilta löytyi paljon uusia ja mielenkiintoisia tuotteita. Yksi niistä oli suomalainen kvinoa , josta Heli tekikin juttua muutama viikko sitten ( käy lukemassa juttu täältä). Sain testaukseen paketin kvinoaa , johon suhtauduin aluksi hieman epäilevästi. Yleensä lautaseltani löytyy riisiä, . Just popsin wokin kanssa, mut ens kerralla vois kokeilla jotain muuta ku pelkkää suolaa.
Liisa;Quinoasta saa tosi hyvää maustamalla eri jutuilla;olen esim. Okriina:) Toivottavasti tykkäsitte:) VastaaPoista. Minä käytän kvinoaa aivan liian harvoin, kai siitä syystä, kun en ole . Maustamiseen voi käyttää suolaa tai liemikuutiota. Kvinoa turpoaa noin kolminkertaiseksi keitettäessä.
Vieläkö mietit, mitä kvinoa on tai miten sitä voi käyttää? Eteläamerikkalaisten intiaanien mukaan quinoa on jumalien lahja, sillä se maistuu taivaalliselta! Ainakin jos paahdat quinoan ennen keittämistä. MÄÄRÄ: Riittävästi nälkäiselle, tai yhdelle aterialle ja loput evääksi. SÄILYVYYS: Quinoasalaatin loppu säilyy mainiosti jääkaapissa jopa päivä.
Voit myös maustaa quinoaa keittämisen aikana mm. Quinoajauhoa voidaan käyttää gluteenittomien leivonnaisten valmistuksessa. Jos keitettyä kvinoaa jää yli, sillä voi maustaa munakkaan, sen voi soseuttaa smoothien joukkoon tai lisätä leipätaikinaan.
Aivan mainio pohja edellisen päivän ylijäämäkvinoa on erilaisille kulhoruoille. Lorauta pannulle hieman öljyä, esim. Käännä ja paista vielä muutama minuutti, kunnes lohi on sopivan mehevää – ei läpikypsää (n. 4-min).
Levitä maustettu quinoa tarjoiluvadille. Varovasti murra lohi palasiksi ja asettele palat quinoan päälle. Halkaise munat ja asettele salaatin päälle. Viimeistele pistaasisuolalla ja lopuilla . Pähkinäiseltä maistuva kvinoa on erinomainen lisuke. Kvinoakasvin syötävät siemenet sisältävät huikeat määrät proteiinia ( ), hyvälaatuista rasvaa ( ), vitamiineja ja kivennäisaineita.
Hyvänmakuisesta kvinoasta löytyy muun muassa rautaa, magnesiumia, fosforia, kalsiumia ja ravintokuitua. Vihanneksia, vihanneksia, vihanneksia - ja vähän kvinoaa. Juuri nyt minulla on hieman sellainen olo kuin näyttelijällä tai laulajalla, joka päästää naistenlehden kuvaajat kotiinsa ja kertoo, että tämän seinän maalasin siniseksi, koska se vie . GoGreen Kvinoaa voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Saat vaihtelua makuun keittämällä kvinoan maustetussa vedessä (mausteet, yrtit, liemi ). Kokeile myös sekoittaa kvinoaan pestoa ja laita sitten mukaan ruokaisaan salaattiin.
Kvinoan ja veden suhde 1:ja saa myös sekoittaa keittymisen aikana jottei ota pohjaan kiinni. Kypsenneksyn jälkeen kvinoan voi maustaa haluamallaan tavalla lisäämällä öljyä, juustoa, kypsennettyjä kasviksia tai vaikka. En ole piiitkään aikaan tehyt ruokaa kvinoasta, entisestä vakkariaineksestani.
Kvinoa sattuu kuitenkin olemaan myös muiden kasvis- ja vegaaniruoanlaittajien suosikki, ja löysinkin Niomi Smartilta uuden reseptin, jonka pääaines on kvinoa. Tämä ruoka oli jo tälläisenään hyvä, ja ennen kaikkea terveellinen, .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.