Leikkaa puhdistetut pavut noin sentin pituisiksi paloiksi. Halkaise chilit, poista siemenet ja suikaloi chili. Tämän vuoksi meillä mieluummin höyrytetään palot ja mahdollisesti paistetaan sen lisäksi. Yksi lempiruuistamme onkin höyrytetyt vihreät pavut saksanpähkinärouheen kera.
Paistamiseen : rkl, voita. Kiehuta jäisiä papuja suolalla maustetussa vedessä minuuttia.
Lisää valkosipulimurska . Ulkofileepihvejä voi grillata vallan mainiosti puuhiiligrillissä. Jos ostat hienoja pihvejä lihakauppiaaltasi, voit pyytää häntä jättämään niihin päällystakin eli rasvareunuksen. Se antaa lihalle mehukkuutta ja makua. Rasvan voit leikata pois otettuasi pihvit grillistä.
Monet pavut sisältävät proteiineihin kuuluvaa myrkyllistä lektiiniä (fytohemagglutiniinia). Useat pavut sisältävät lisäksi yhdisteitä, jotka estävät proteiinien hajoamista ruoansulatuskanavassa. Suurina pitoisuuksina lektiiniä on esimerkiksi punaisissa kidneypavuissa (Phaseolus vulgaris).
Ja vähän voita ja suolaa. Tämä taitaa toistaiseksi olla Safkaa-kirjan parasta antia: aivan älyttömän hyvä lisuke. Joo kuvan pavut eivät ole ihan äskettäin kasvimaalta kerättyjä eikä edes pitkiä ja kauniita. Lähikaupan pakastealtaassa oli vain noita pätkiä, mutta kun papuja on saatava, papuja _on_ saatava.
Puhdista ja huuhtele pavut. Pavuista saa helposti maukkaan lisäkkeen sekä kala- että liharuoille. Paahdetut pähkinät tai pinjansiemenet antavat pavuille lisämakua ja rouheisuutta. Annoksen maun kruunaa maustevoi.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni isoon pannuun saksien avulla. Kuumenna pannu ja paistele pekoneja niiden omassa rasvassa muutaman minuutin ajan.
Huuhtele pavut ja poista kannat. Nosta pavut laakeaan kasariin ja kaada päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Peitä kasari kannella ja anna papujen höyrystyä täydellä teholla muutama minuutti. Poista kansi ja ravistele hieman, jotta kaikki kosteus haihtuu.
Anna papujen kypsyä kannen alla höyryssä minuuttia. Siirrä pannu syrjään, mausta .
Tavallinen, voimakaslehtinen pinaatti suositellaan tuoreena ryöppäämään vedessä, koska nitraatti on vesiliukoista, eikä poistu rasvassa paistamalla. Salaatinomainen lehtipinaatti on maultaan huomattavasti miedompaa kuin yleisesti myynnissä oleva paksulehtinen Uuden-Seelannin pinaatti . Hienonna pekoni ja sipuli pieneksi silpuksi. Paahdetut vihreät pavut ovat mitä kasviksinta ja vegaaneinta ruokaa, eli sopivat hienosti kaikenlaisille syöjille. Itse tosin vähensin vegaaniutta paistamalla papujen kylkeen mojovat pihvit. Monipuolisuutta ja väriä paahdokkaisiin saa erivärisillä kirsikkatomaateilla.
Värikkyys onkin mielestäni tässä ruuassa . Rakkaudella italialaseen tapaan valmistettuja vihreitä papuja - resepti suoraan Manhattanilta. Kesällä piipahdin useampaan otteeseen Union Squaren pienviljelijöiden markkinoilla. Markkinoilla on tarjolla valtavat määrät erilaisi ihania kasviksia, juustoja, hunajaa, leipää ja kukkasia.
Linssi Linssejä on erivärisiä ja -kokoisia. Meillä yleisimpiä ovat erottamattomasti intialaiseen keittiöön kuuluvat vihreät ja punaiset linssit. Sekoita joukkoon suola ja laita siivilään . Papuja on erilaisia: tavallisimmin käytetty vihreä papu on nimeltään taitepapu.
Jos papuja sitä vastoin ei ole tarkoitus syödä heti, ne on jäähdytettävä nopeasti kylmällä vedellä kypsymisen pysäyttämiseksi. Papuja kannattaa syödä säännöllisesti, sillä ne sisältävät arvokkaita kasvikunnan valkuaisai- neita ja ravintokuituja. Papulajeja on satoja, joista tunnetuin maailmanlaajuisesti on varmasti soijapapu. Suomessa yleisimmin viljeltyjä pensaspapuja ovat vihreät , pyöreäpalkoiset taitepapu- lajikkeet sekä keltaiset. Se ken on pyöritellyt suussaan ylikeitettyjä vihreitä papuja , tietää ettei tuo surkea muhju tee kunniaa pavulle eikä muillekaan.
Kaikki tuoreet tarhapavut sisältävät kuitenkin haitallisia lektiinejä, joista on ehdottomasti hankkiuduttava eroon joko keittämällä tai höyryttämällä. Aika ja kiehuva vesi pehmittävät . Puuttuu: paistaminen. Aiheeseen vihreiden papujen paistaminen liittyvät haut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.