Välttämätön aminohappo on sellainen, jota . Se oli inkojen tärkein viljelyskasvi. Ennen maissin yleistymistä sitä viljeltiin myös Pohjois-Amerikan puolella. Nykyään kvinoa kiinnostaa länsimaissa etenkin keliakiaa sairastavia, koska se on luontaisesti gluteeniton. Saat vaihtelua makuun keittämällä kvinoan maustetussa vedessä (mausteet, yrtit, liemi ).
Kokeile myös sekoittaa kvinoaan pestoa ja laita sitten mukaan ruokaisaan salaattiin. Todella mainion ravintosisällön omaava, helposti sulava ja luontaisesti gluteeniton quinoa ( kvinoa ) sisältää mm. Siinä on myös huomattavasti enemm. Suomalainen luomukvinoa omalla maullaan on tervetullut gluteiiniton vaihtoehto, joka sopii hyvin myös normaalia ruokavaliota käyttävälle. Farina Lettujauhoseosta (1g) tl leivinjauhetta tl kanelia tl suolaa dl riisimaitoa.
Soseuta banaani ja yhdistä banaanisose jäähtyneeseen. Gluteeniton puolukkavispipuuro. Halutessasi suuremman annoksen, voit lisätä sekä kvinoaa ja vettä, kun pidät niiden välisen suhteen samana (osa kvinoaa , osaa vettä).
Keitä kvinoa ohjeen mukaan hitaasti lieden pienellä teholla ja vältä kuohumista, . Yle siteeraa New York Timesin artikkelia, jossa kerrotaan kvinoan hinnan nousseen kohisten, kun jengi on hullaantunut gluteenittomuudesta ja haluaa luontaisesti gluteenittomasta kvinoasta. Se on siis luontaisesti gluteeniton. Kokeilin, tein , tykästyin.
Kvinoa -banaanipannukakut, gluteeniton. Silti en suoraan tätä LEIVÄKSI kutsu, mutta tämä on kvinoalämppäriä. Hyvää sellaisenaan, mutta älä vertaa sitä silti leipään.
Missä on gluteenia eli mitä tulee välttää? Keliaakikon kannattaa nauttia myös täysjyväriisiä ja maissia. Sitä voi käyttää kylmänä salaattiaineksena, lisukkeena riisin tai couscousin tapaan tai vaikka puuroaineksena esim.
Tällä ohjeella saat pienehkön, ohuen ja halkaisijaltaan noin 25cm pizzapohjan. Tuplaa tai triplaa ohje jos haluat isomman pizzan tai paksumman pohjan ja muista myös säätää paistoaikaa sen mukaiseksi. GLUTEENITTOMAT TUOTTEET AMARANTISTA, KVINOASTA JA TEFFISTÄ: MARKKINAPOTENTIAALI JA RUOKATRENDIT SUOMESSA. Amarantti, kvinoa ja teff ovat ravintorikkaita lajikkeita, jotka muun muassa gluteenittomuutensa ansiosta . CocoVin luomulaatuinen kvinoa on erinomainen vaihtoehtoinen hiilihydraatin lähde viljatuotteille.
Pienet kvinoan siemenet toimivat energialähteen lisäksi myös proteiinin sekä kuidun lähteenä.
Tänä päivänä sitä saa myös kotimaisena luomuna. Se on varsin monipuolinen ja terveysvaikutteinen ruokakasvi, joka on myös luontaisesti gluteeniton sekä runsas proteiinipitoinen . Huuhtele kvinoa huolellisesti runsaassa vedessä. Kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti sekoittaen.
Ota kattila liedeltä ja anna turvota minuutin ajan kannen alla. Pähkinäinen kvinoalisuke täyttää vatsan ilman gluteenia. Sekoita vielä hyvin ennen tarjoamista.
Kun kaalit ovat uunissa, keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.