torstai 4. kesäkuuta 2020

Oras vuotavan hanan korjaus

Tiivisteiden vaihto käy helposti yksinkertaisten. Eli ihan kuin tuossa oleva joku tiiviste nyt alkanut falskaamaan vanhuuttaan eikä vesi tule enää pelkästään tuosta sojottavasta käänneltävästä hanasta vaan . Hanat ja V enttiilit, Huolto 20. Keittiöhanojen juoksuputken kääntymiskulman rajoitukset.


Oras hanat ja venttiilit.

Ikääntyessään kääntyvällä syöksyputkella varustettu hana tuppaa vuotamaan syöksyputken juuresta, samaa oiretta voi ennakoida myös syöksyputken nahkea kääntyminen tai syöksyputken väljyys. Takuu ei myöskään koske elektronisten hanojen paristoja. Ohjeistus on tehty Oraksen keittiöhanan pohjalta, mutta voi olla soveltaen. Keittiön hana vuotaa juuresta ja olis kiva vuoto saada loppumaan, ja. Vesihanan tiivisteen vaihto ei ole iso operaatio, mutta esimerkiksi kerrostalossa vuotavan hanan korjaus saattaa kuulua taloyhtiölle, . Kodeissa käyttövettä jakavat vipuhana, pesukoneventtiili ja suihkusekoittaja.


Hanoja on keskikokoisessa omakotitalossa helposti kymmenkunta ja jos niiden yksikköhinta liikkuu 50–2euron haitarissa, puhutaan yli tuhannen euron investoinnista.

Jo siksi hanoista ja suihkusekoittajista kannattaa pitää . Ihan helppo korjata, hanaan pitää vaihtaa x-tiivisteet, huulitiivisteet tai mitä nimeä niistä ikinä haluaakaan käyttää. Ja korjaus kuuluu taloyhtiölle, kuten kaikkien muidenkin kiinteiden kalusteiden (ellei muuta ole sovittu). Heippa, pesuhuoneessa suihku on ruvennut tiputtamaan. Kuinkahan tiiviste vaihdetaan? Moi, rättipatterin alkoi vuotamaan.


Moi, Keittiössä otsikon mukainen hana apk-liitoksella. Jos hana vuotaa voit kutsua paikalle putkimiehen, joka tulee sitten kun sattuu joutamaan (mikä on todella huonoa asiakaspalvelua!) tai korjata asian itse. Kyllä oraksen hanaan saa varaosia, kysäise jostain hanakoilta.


Meillä olen korjannut kahdesta suihkusta vuotavat hanat sillai, että irroittanut sen säätöesän kuten aiemmissa viesteissä kerrottu. Tämän jälkeen laittanut . Hana on keittiön käytetyin laite ja sen helppokäyttöisyys, turvallisuus ja taloudellisuus ovat keittiön toimivuuden kannalta keskeisiä kysymyksiä. Josko samanlainen kuin meillä, tosin v vanha.


Tietty vaikeus oli irroittaa sellainen ohut messinkinen ulkokierrehela, oli kai hauraaksi rapautunut. Piti katkaista morapuukko ja tehdä siitä irroitustyökalu vai muistanko oikein pitikö se ohut hela kuitenkin rutistaa vipuamalla puupiikillä . Käytännössä taloyhtiön osakas omistaa ja hallitsee asunnostaan asunnon sisäpuolen seiniä ja lattioita, siis asunnon kaikki pintoja.

Mutta kuka vastaa asunnossa tapahtuvista vahingoista? Tuossa löytyy jopa ihan hyvä opastus-video siitä hommasta, ainoa ero vähän vanhempaan hanaan on siinä kohtaa, missä itse vipu irroitetaan, vanhemmassa mallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.