maanantai 8. kesäkuuta 2020

Ylijäämä spagetti

Jäikö makaronia tähteeksi? Jämiä ei kannata heittää pois: n mukaan niitä voi hyödyntää monella tavalla. Putkimaiset rigatonit voi painella kakkuvuokaan piirakan pohjaksi, spagetin tähteet toimivat wokkiruoissa.


Tähteeksi jäänyt pasta on loistava raaka-aine, josta saa syntymään . Huomasin heti, että TAAS oli tullut keitettyä spagettia hillitön setti eli ihan turhan paljon. Varastoin osan lautaselle jääkaappiin ennen kastikkeessa pyöräytystä.

Pari päivää myöhemmin loppuspagetista tehtiin pannulla paistos, jonka koossapitävänä elimenä toimi kananmunat ja mausteena juustonjämät . Hyötykäytä ylijäämäspagetti herkullisessa reseptissä. Mitä te Ellit teette ylijäämä spagetista mikä on jäänyt yli aterialtanne? Ei sitä voi oikein paistaakaan, kuin tavallista makarooneja,.


Muuten tulee sellainen pinta kuin kaupan einespasta-annoksissa: rasva pinnassa ja velloutuu lämmittäessä. Voihan tuota kokeilla jos on ylijäämää , mutta ei se mitään al denteä tule enää olemaan. Kertokaas mitä voisin valmistaa ruuaksi eilen jääneestä kypsästä spagetista ? Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja .

Pizzapohja: dl tummaa minispagettia kananmunaa dl maitoa hiven suolaa ja valkopippuria. Tomaattikastike: tlk tomaattimurskaa (4g) n. Keitä muutaman kerran pätkittyjä spagetteja kuumassa vedessä n. Valuta mutta älä aivan kuivaksi. Ruskista jauheliha, lisää sipuli ja pehmitä. Kaada pannulle tomaattimurska ja mausteet. Sulata rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta.


Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita kylmä maito . Jos olisi ollut vielä pestoa kaapissa, niin olisi ollut ihan högsta betyg annos. Vaikka tämä oli tällainen hävikki ruoka meille, niin kyllä tämän sopii ihan tarkoituksellakin tehdä kaapin kasviksista. Tumman makaronin tai riisin mieltää helposti vaaleaa terveellisemmäksi, mutta todellisuudessa se saattaa olla vain värjätty kurkumalla. Tämä on myös helppo tapa käyttää loppuun joulun tai muun juhlan kokonaisen kalkkunan mahdolliset ylijäämät.


Savukalkkunaa nimittäin syödään muulloinkin kuin jouluna. Sekoita yli jääneen spagetin tai muun pastan joukkoon suikaloitua kinkkua tai muuta kypsää lihaa, ruskistettuja sieniä tai jauhelihaa sekä halutessasi esimerkiksi pakastekasviksia. Mausta pippurilla ja yrteillä.


Kääntele sekaan runsaasti juustoa raasteena tai rouheena. Spagetti jalostettiin vuonna jälkeen spagetin keksimisen (pastat vuosiluvuista) Apenniinien niemimaan lihavilla viljelysmailla rikki menneen sadon.

Galilein ja muiden pisalaisten pisamakasvojen tankospagettiammuntakisojen ylijäämää maastossa, mistä sitä löydetään paikoitellen vielä runsaasti. Kuori ja leikkaa porkkana tulitikun paksuisiksi suikaleiksi. Keitä spagetti ja porkkanasuikaleet suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.


Huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen pysähtyy. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen . Välimuistissa Lämmitin mikrossa eilisestä jääneitä jauhelihatäytteisiä paprikoita :)) Huomenna sit varmaan luvassa kanasalaattia. Lämmitin eiliseltä jäänyttä ylijäämä spagettia ja sen kanssa söin paneroituja kalafileitä. Vuosien varrella seurattuani useamman naisen toimintaa keittiössä, niin alkoi vaivaamaan, kuinka helposti hyvää ruokaa laitetaan roskiin.


Ota pata pois liedeltä ja lisää al denteksi keitetty spagetti ja loraus keitinvettä. Käytän useimmiten täysjyvädurum- spagettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.