Riisipuuro on kuitenkin mainio arkiruoka muulloinkin. Mehukeiton tai maidon kanssa tarjoiltuna se sopii myös. Jännitys siitä kenen lautaselle puuroon piilotetttu manteli osuu on monille mieluinen joulumuisto.
Tämähän nyt tuttu ohje niin monille on! Mutta kai jouluinen keittokirjani olisi vailla jotain jos tätä olennaista ei siellä olisi! Gluteeniton, sokeriton, kananmunaton, kasvisruoka.
Tarjoa riisipuuro kanelin ja sokerin kanssa. Tällä ohjeella valmistat reilun kattilallisen ihanaa herkkua! Hiilihydraatti erotuksena 35. Rasvahapot tyydyttyneet 2. Perinteinen riisipuuro saa joulun maistumaan joululta! Hieman ylellisempi joulupuuro, joka valmistetaan maidon ja veden sijasta vanhanajan luomutäysmaidosta.
Lisää oma resepti Omat suosikit . Mittaa vuokaan puuroriisi ja suola.
Täydellinen riisipuuro on on samettisen pehmeää. Valmista se Herra Snellmanin reseptillä ja onnistu! Saatat myös pitää seuraavista resepteistä. Anne-Maarit on lisännyt 9reseptiä. Laita vesi ja puuroriisi korkeareunaiseen keraamiseen tai lasiseen uunivuokaan.
Kuumenna mikrossa täydellä teholla muutama minuutti tai kunnes . Pane huuhdotut riisit kiehuvaan, voinokareella höystettyyn veteen. Keitä hiljalleen kunnes vesi on imeytynyt ryyneihin. Keitä seosta muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen, kunnes omenat ovat hiukan pehmenneet. Ota liedeltä ja anna jäähtyä.
Keitä mielellään iso kattilallinen kerralla! Yhden satsin keittoaika on noin minuuttia. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
Puuron voi myös keittää uunissa 1asteessa, aikaa menee hieman enemmän, mutta silloin ei tarvitse huolehtia pohjaan palamisesta. Mä kyselin täällä viime viikolla hyvän, samettisen pehmeän ja maukkaan riisipuuron ohjetta. Tänään sitten tein tällaisella ohjeella ja tuli aivan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.