tiistai 17. marraskuuta 2020

Vinyylilankku materiaali

Materiaalina vinyylilattia tuntuu pehmeältä ja lämpimältä jalalle. Se on helppohoitoinen ja kestää kovaakin kulutusta. Pure Click -lattioiden etuna on niiden hiljaisuus.


Tukeva rakenne vaimentaa askelääntä desibelin . Vinyylin hinta liikkuu laadusta riippuen 20–eurossa per neliö, kun taas laminaattia voi saada jopa alle kympillä neliö. Askeläänieriste ei vaikuta sisätilan kopinaan vaan alakerran ääniin, mutta vinyylilankkuhan on kaikkiaan hiljaisempi materiaali kuin esimerkiksi laminaatti.

Tarkista ensin tuotteen asennusohjeet. Yleisesti vinyylilattiaa asentaessa aluslattian tulee olla sileä, tasainen, täysin kuiva, puhdas ja liikkumaton. Vinyylikorkki käyttäytyy vakaasti Suomen oloissa, jossa sisäilman suhteellinen kosteus voi vaihdella suurestikin ja aiheuttaa elämistä lattiamateriaaleissa. Vinyylikorkkilattian päällys on vinyyliä ja runko laminaatissakin käytettyä HDF- levyä ja pohja korkkia.


Kyseessä on täysin myrkytön materiaali , jonka . Tein muutamia vuosia sitten Värisilmälle tv-mainosta, jonka lavasteissa käytin mm. PureLoc Pro Concrete Light lattiaa. Halusin tilaan sementtilattian fiilistä ja helposti asennettava Concrete Light toimi todella hyvin ja sai paljon kehuja sen hienosta struktuurista.

Kestävänä ja helppohoitoisena lattiamateriaalina vinyylilankku kasvattaa jatkuvasti suosiotaan kotien lattioissa. Lattiasta löytyy aika vähän . Asumismukavuutta lisää myös vinyylilankun hyvät äänenvaimennusominaisuudet. Se sopii hyvin huonemelua vaimentavana materiaalina.


Vinyylilattian pinta on lämmin ja miellyttävä jalan alla. Puukuvioitu vinyylilankku sekä näyttää että tuntuu pehmeältä makuuhuoneen lattiamateriaalina. Uuden valmistusprosessin ansiosta kaikki vaiheet ja materiaalit ovat hallinnassa. Siksi takaamme vakauden, joka ylittää teollisuusstandardien vaatimukset.


Johtavana lattiavalmistajana meillä on ilo taata, että lattioissamme ei ole haitallisia ftalaatteja. Yksi parhaimpia ominaisuuksia on materiaalin hiljaisuus sekä kopisemattomuus, josta olemmekin saaneet usein kuulla asiakkailtamme. Se on myös hyvin kulutusta kestävä ja hiljainen materiaali. Olen tässä rakennuskuumeessa tutkiskellut kaikkia mahdollisia sisustusmateriaaleja ja etenkin lattioiden sävyjä.


Kaikkien taiteen sisustussääntöjenkin mukaan ensimmäinen päätettävä asia olisikin lattioiden sävy. Itselleni on tärkeää, että kaikkien kuivien tilojen lattiat ovat samaa materiaalia ja sävyä. Rova-Sisustuksen sisustusneuvoja Kristian Elkki kertoo, että lattiapintojen värit ovat menneet vaaleampaan suuntaan viimeisten vuosien aikana. Entinen on sauvaparketti 80-luvulta nyt olisi aika uusia lattia.


En mielellään haluaisi parkettia. OLen miettinyt vinyylikorkkia tai vinyylilankkua.

Nythän näistä on paljon ns. Toivoisin vilipittömiä ja rehellisiä kokemuksia niiltä, . Uudet lattiamateriaalit on helppo laittaa jopa suoraan muovimaton tai laminaatin päälle. Siinä missä lattialle kaatunut neste saattaa päästä laminaatin saumoihin ja nostaa laminaatin kuprulle, vinyylilankun kanssa samaa ongelmaa ei ole. Kerrostaloasujat voisivat siis hyötyä vinyylilankusta. Ei alakerran naapuri soittele.


Jos tulee tilanne, että vinyylilankun alle tarvitsee jotain alle, kumpaa kannattaa laittaa, Tuplexia vai solumuovia? Vähän mietityttää myös tuo alusmate. Tapahtuma-alue on aktiivisessa käytössä viikoittain ja lattian pitää kestää kovaakin kulutusta. Dream Click Pro on erinomainen lattiamateriaali alueella.


Kosmetiikkaosaston lattiana vinyylilankku on myös oivallinen materiaali , koska materiaali on hyvin kestävä ja. Parketin ja laminaatin rinnalle on tullut monta uutta lattiaideaa. Se määrittelee asunnon sisustustyylin ja - tunnelman. Lapsi- ja koiraperheessä tarvitaan naarmuuntumatonta materiaalia , eteisessä tai keittiössä roiskeen kestävää ja makuuhuoneisiin ääntä vaimentavaa. Asunnossa asuu aikuista ja teini, joten lattiaan ei kohdistu mitään sen kummempia uhkia :) Laminaatti, laatta ja muovimatto eivät ole vaihtoehtoja.


Korkki on turpoava materiaali eikä kestä kosteutta, joten ei ole eteistiloihin tai keittiöön sopivin materiaali. Pelkkä vinyylilankku sen sijaan sopii .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.