perjantai 19. marraskuuta 2021

Ylikypsä granaattiomena

Rupunen ja pehmentynyt on ylikypsä. Säilytä hedelmät kotona jääkaapissa. Pelkät siemenet säilyvät jääkaapissa hyvinä noin viikon. Näin satokaudella granaattiomenaa saa varsin sopuisaan hintaan.


Ylikypsä granaattiomena

Käsitys kalliista hinnasta taitaa tulla siitä, että yksi hedelmä maksaa paljon, sillä yksi hedelmä on painava. Ylikypsät granaattiomenat taas ovat liian tummia väriltään enemmän ruskean sävyisiä, kuoret vioittuvat erittäin helposti ja ne alkavat halkeilla auki . Ja hän myös opetti että kypsän, muttei ylikypsän , granaattiomenan pitää vähän kiiltää. Mattapintainen on jo vanha. Ennen kuin halkaiset omenan, puristele sitä käsien välissä tai pyöritä pöytää vasten - siemenet irtovat sen jälkeen vähän helpommin. Näillä vinkeillä löydät juuri sopivan kypsät hedelmät kaupan hedelmähyllyltä.


Itsetehty guacamole mielessä? Kannattaa olla tarkkana ettei kaupassa osta raakaa tai ylikypsää avokadoa, jotta illan sipsidippisuunnitelmasi eivät mene uusiksi! Jälkeenpäin kuulin, mistä tunnistaa hyvän granaattiomenan. Kuori on kiiltävä ja siemenet ovat voimakkaan punaiset, sekä marjoja pitävä malto on on vaaleaa.


Tämä yksilö minkä siis ostin oli jo ylikypsä , eikä näin ollen ole kovin hyvä. Sain jopa maistaa sellaista granaattiomenaa minkä marjat olivat . Tein lounaaksi salaattia. Ilman suurempia roiskeita seinällä. Kun kerroin mehulinkouskokemuksiani, kanssabloggaaja kehotti kokeilemaan naputtelutekniikkaa granaattiomenan siementen ulos saamiseksi.


Granaattiomena nimittäin tuppaa roiskimaan, jos sitä ronkkii väärällä tavalla. Ostin vertailun vuoksi myös tuon herkullisemman näköisen yksilön. Kotiin päästyäni halkaisin senkin ja näky oli mitä kaunein!


Ylikypsä granaattiomena

Vaalea malto ja vaaleat korallipunaiset siemenet. Ilmeisesti s-marketista ostamani omena oli jo parhaat päivänsä nähnyt ja päässyt hieman ylikypsäksi. Koska ylikypsät siemenet . Loppusilauksena, mutta myös maun antajana, halkaise granaattiomena ja puserra siemenet ja mehu lihan päälle. No ei sitä kyllä niin vaan puristeta, mutta Nigellalta löytyy konsti tähänkin. Pitele puolikasta lihan päällä ja taputtele kuoripuolelle isolla puulusikalla.


Ensin tuntuu, ettei mitään tapahdu, mutta . Revitty tai nyhdetty liha on nyt ollut blogistaniassa huudossa, joten pitihän sitä kokeilla nyhtää muutakin kuin possua. Ylikypsiä blogissa kokattuja possuohjeita löytyy täältä, täältä ja täältä. Pulled lamb hakusanoilla tämä BBC -foodin ohje oli ensimmäinen osuma ja sen pidempää ei toteutettavaa ohjetta . Juhlava granaattiomenasalaatti. Joulucaesarissa maistuvat rypsiporsaan ylikypsä uunikylki ja joulun punaiset karpalot.


Ylikypsä granaattiomena

Kypsä ananas tuoksuu mehukkaalle, kun taas ylikypsä haisee käyneelle. Hyvälaatuinen ananas on ehjä kuorinen ja väriltään se on useimmiten ruskea. Kuori ei kuitenkaan kypsy poimimisen jälkeen, joten sen perusteella ei kypsää hedelmää voi vielä tunnistaa. Sen lehdet ovat vihreät ja se joustaa hieman . Nigella Lawsonin nyhtölammas on mahdottoman helppo valmistaa ja uskomattoman hyvää! Tarjolle laittaessaan Nigella sekoittaa nyhtölampaan joukkoon minttua ja granaattiomenaa , saaden siitä aikaan sangen näyttävän ja juhlavan lammassalaatin.


Tosin salaattia tässä ruoassa ei ole lainkaan, sitä . Terveellinen granaattiomena saattaa olla monille suomalaisille suhteellisen uusi tuttavuus, ja etenkin sen kypsyyden tunnistaminen voi olla lottoamista. LUE MYÖS: Hyötykäytä ylikypsät banaanit – näin pakastat . Kaikki varmasti tietävät, miten sotkuista puuhaa superruoan granaattiomenan siementen saanti ulos kuorestaan on. Tutorial granaattiomenan käsittelyyn tulee varmasti siis tarpeeseen, sillä siementen perkaaminen voi todella olla sotkuista puuhaa! Se on ylikypsää , jos kannan alta paljastuva hedelmäliha on ruskeaa.


Ylikypsä granaattiomena

Paksukuorinen granaattiomena näyttää ihan omenan ja sipulin risteytykseltä, mutta sen sisuksiin kätkeytyy upean helakan värinen malto, joka onkin sen ainut syötävä osa. Hedelmä on parhaimmillaan . Ruoka › Modernit jouluruoat – katso ideat ja joulumenut Välimuistissa 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.