maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ruokaa säilykepavuista

Säilykepurkeissa ja tetroissa löytyy runsaasti vaihtoehtoja erilaisille pavuille. Säilykepavut ovat käyttövalmiita, joten säästät aikaa arkiruoanlaitossa. Vielä edullisemmin pääsee kun ostaa kuivattuja papuja, liottaa ja keittää ne itse.


Se on aikaa vievää, mutta samalla kannattaa valmistaa kerralla suurempi määrä ja pakastaa . Mitä ruokaa tekis pavuista? Jotain tosi yksinkertaisia ja halpoja reseptejä, kiitos! Kasvissyöjän pastakastike höystetään valkoisilla pavuilla.


Papuja ja pinaattia Chihuahuan tapaan tarjoillaan chilikastikkeen ja vehnätortillan kanssa. Papukeitto valmistuu joko valmiiksi keitetyistä kidneypavuista tai säilykepavuista minuutissa. Tuhti ja sakea papu-kaalikeitto muhii hitaasti kannen alla . Kuivatuista ja säilykepavuista voit valmistaa edullisesti maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa.


Pavuista valmistetut ruoat ovat erittäin proteiini- ja suojaravintoainerikkaita. Onko kellään hyviä ruokaohjeita, joissa käytettäisiin papuja ja linssejä? Kannattaako säilykepapuja käyttää? Yritän lisätä niitä ruokavalioon mutta tuntuu aika vaikealta. Sekoita keskenään korppujauhot ja kerma tai kasvisliemi.


Anna turvota noin minuuttia. Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Raasta kuoritut porkkanat ja selleri raasteeksi. Muserra haarukalla säilykepavut tasaiseksi massaksi.


Kypsennetyistä säilykepavuista ja cheddarin makuisesta sulatejuustosta syntyy maukasta meksikolaista ruokaa. Nachoksista syntyy maukas pohja ja kansi paistokselle. En ole löytänyt hyviä reseptejä papuruokiin, säilyke pavuista saisi varmaankin taiottua maukkaita juttuja ilman lihaakin. PAVUT HERKUIKSI - PAPUISEN HELPPOJA RESEPTEJÄ! Luettavissa PDF-muodossa.


Lähituotettua ruokaa kannattaa suosia, mutta makumatka paikallisten yrittäjien herkkukeitaisiin keskustassa ei ole pahitteeksi. Tiesitkö, että tie Etelä- Eurooppaan,. En tosin ole vielä erottanut säilykepavuista , mitä eroa on saudiarabialaisella ja syyrialaisella reseptillä. Alanyassa on myös tuoretiski, josta voi . Ruokasivuja googlaillessani törmäsin ruokalajiin nimeltä baked beans. Näiden papujen kehuttiin olevan rakenteeltaan ihania ja pehmoisia.


Ruokaa säilykepavuista

Kaapissa lojunu jo kauan kidneypaputölkkejä ja papuja. Kastikkeeksi kookosmaitokastike, jossa punaista tai vihreää currytahnaa . Toinen kuivakaapissa viihtyvä aines. Yksi purkki papuja on todella edullinen ostos ja kuten linssitkin, niin pavut ovat loistava proteiinin ja kuitujen lähde. Tämän lisäksi ne sisältävät runsaasti rautaa. Kun en niin tehnyt, ruoka tulee valmistumaan supernopeasti säilykepavuista.


Huuhtelen pavut, ja laitan ne kattilaan jossa on noin kaksi desiä vettä, reilu loraus oliiviöljyä ja yksi murskattu valkosipulin kynsi. Jos kaapista löytyy jauhoista perunaa, kuori yksi, pilko se ja laita se papujen kaveriksi. Vältin tänä jouluna jouluähkyn, vaikka sainkin joka päivä yllin kyllin hyvää ruokaa syödäkseni. Olen jo useampana vuotena miettinyt, onko jouluna lainkaan tarpeellista valmistaa muuta kuin kylmiä kalaruokia.


Ruokaa säilykepavuista

Palkokasvit ovat hankalasti sulavaa ruokaa. Ongelma helpottuu parilla tempulla: Liota papuja pitkään, vähintään tuntia. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pavut hyvin.


Keitä pavut ihan kypsiksi. Voit edistää papujen sulamista . Pyöräytä säilykepavuista ,tuoreista yrteistä ja kylmäpuristetusta rypsiöljystä tehosekoittimessa makoisa levite leivälle. Ohenna punaista taivihreää pestoa oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja balsamicolla, ja käytä salaatinkastikkeen tapaan.


Ruokaa säilykepavuista

Pestosipaisu leipäviipaleelle on myös maukas voin tai margariinin . Pirkka vihreitä papuja paloina. Valuta säilykepavut ja -kikherneet. Niissä on runsaasti proteiineja, hiilidydraatteja ja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.