tiistai 8. tammikuuta 2019

Haudutettu riisipuuro uunissa

Mittaa vuokaan puuroriisi ja suolaa makusi tuntuma. Tarjoa sokerin maidon ja kanelin kanssa. Liota riisiä pari tuntia ja kaada liotusvesi sitten pois. Kaada riisi hyvin voideltuun vuokaan ja kaada maito päälle ja lisää suolaa. Pinnalle muutamia voinokareita.


Haudutettu riisipuuro uunissa

Itse laitoin puuron lopuksi vielä annosvuokiin ja käytin 2asteessa, että pintaan tuli . Hauduta uunissa kannen alla miedolla lämmöllä (max 1astettetta) yön yli (tuntia tai enemmän). Uunipuuro on aika harvinaista herkkua. Harvemmin sitä tulee hauduteltua yön yli, vaikka kannattaisi. Niin hyvää on pitkään matalassa lämmössä kypsynyt puuro.


Tekis niin mieli joulupuuroa, mutta en kehtais hämmentää koko ajan hellan ääressä. Tuleeko uunissa tehdystä puurosta yhtä hyvää? Riisimaito ruuanlaitossa?


Haudutettu riisipuuro uunissa

Kertokaas urpoeinarille miten tehdään hyvä. Välimuistissa Rusinakeitto täydentää ihanasti uunissa pehmeäksi kypsyneen riisipuuron makua. Tämän ei tarvitse olla vain joulunajan herkku! Jos puuron laittaa uuniin , tulee riisipuuroon tietty uunipuuron mukava maku, mutta useinkin puuro kuivuu ja vuokaa saa hinkata, että saa palaneet maitoroiskeet pois astian reunoilta.


Hyvä tapa on tietysti käyttää hauduttavaa puurokattilaa, jossa vesipohja pitää puuron kuumana ja hauduttaa sen, mutta . Pohjaanpalamisen vaaraa ei ole ja aikaa vapautuu vaikka lempikirjallesi. Näin kävi tänään, kun yritin muistella, miten kerroskattilalla tehtiinkään riisipuuroa. Onneksi on äiti, joka osasi ladella riisipuuro - ohjeen desimittoja myöten samalla kun teki kiireellä lähtöä töihin. Mä tosin olen joutunut uunissa hauduttaa puuroa kaemmin kuin tunnin. Keraamisessa padassa yön yli hautunut riisipuuro oli superpehmeää ja maukasta.


Puuroriisin rakenne pitkän haudutuksen seurauksena hiukan hajoaa, mutta maku on erinomainen! Illalla ainekset pataan, kansi päälle ja nukkumaan. Aamulla uunissa odottaa valmiina maailman helpoin ja maukkain . YÖN YLI MUHINUT UUNIPUURO dl riisiä tai ohrasuurimoita litra täysmaitoa 1½-tl suolaa muutama nokare voita. Laita kaikki ainekset uunivuokaa. Tiputa pinnalle muutama voinokare.


Anna hautua yön yli (tuntia) 1asteisessa uunissa. Katso myös uusittu versio tästä ihanasta puurosta! Joulupuuron valmistus ei voisi enää helpompaa olla: lado kaikki ainekset pataan ja laita pata yöksi uuniin. Nosta aamulla pöytään kanelinen ja pähkinäinen täysjyväriisipuuro, jonka täyteläinen maku tulee riisi- ja mantelimaidosta sekä kylmäpuristetusta kookosöljystä.


Maidoton riisipuuro maistuu koko . Uunissa pitkään haudutettu puuro tekee hyvää kielelle ja mielelle. Se on samettisen pehmeää ja täyttää vatsan lempeästi. Sitten kun teet niitä piirakoita ja riisipuuro tuntuu liian tömäkältä jäähdyttyään liikaa, niin ÄLÄ lisää maitoa puuroon ja notkista vaan mieluummin notkista 1-kananmunalla.


Uunissa nimittäin tuo lisätty maito kiehuu pois täytteestä. Jos sulla on aikaa ja haluat ehdottomasti notkistaa maidolla, niin silloin . Voiteluun: voita tai margariinia. Kypsennä uuniriisipuuroa uunissa 175°C:ssa noin tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Anna uuniriisipuuron vetäytyä hetki . Puuro kypsyy nopeammin, varaa kuitenkin aikaa noin 1½-tuntia uunin lämpötilasta . Meillä syödään jouluna uunipuuroa kokonaisista ohraryyneistä ja aidosta lehmänmaidosta tehtynä.


Saa hautua leivinuunin suulla jouluaattoa vasten yön kinkun seurana. Ihanan punaruskeaa ja lämmintä aattoaamiaisella kylmän luumu-rusinasopan kanssa. Vanhanaikaista ehkä, mutta viis siitä: itsepähän . Kun tehdään riisipuuro uunissa , laitetaanko kansi vai ei?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.