tiistai 24. tammikuuta 2017

Bulgurin maustaminen

Terveyspommi bulgurista . Tabbouleh-salaatin voi valmistaa bulgurin sijaan myös couscousista ja sitä voi varioida lisäämällä omia lempiaineksia. Salaatti sopii mainiosti noutopöytään ja illanistujaisiin ja pysyy kauniina, vaikka sen valmistaisi jo edellisenä päivänä. Kokeile couscousia myös jälkiruokana tai välipalana sokerin, mausteiden ja maidon . Jäähdytä bulgur ja käytä niin paljon kuin sillä kertaa tarvitaan.


Bulgurin maustaminen

Tässä reseptissä bulgur tarjoillaan wokkivihannesten kera. Marokkolainen kanatabouleh. Marokkolaiseen keittiöön kuuluu tabouleh-salaatti. Vehnästä valmisettuun bulguriin perustuva tabouleh sopii mainiosti bilepöytään, mutta myös mukaan otettavaksi lounaaksi.


Bulgur on reippaasti currylla maustettu. Broileri tekee salaatista täyttävämmän. Lihasta, kanasta tai kalasta kypsyy yhdessä tuoreiden tai kuivattujen hedelmien, pähkinöiden, yrttien ja mausteiden kera huumaavan herkullisia ruokia, jotka tarjotaan riisin, bulgurin tai kuskusin kanssa. Marokkolainen jauhelihapata on helppo ja maukas arkiruoka, joka valmistuu reilussa puolessa tunnissa . Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Voita ei ole pakko lisätä.


Bulgurin maustaminen

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa puolikkaat ohuiksi suikaleiksi ja suikaleet pieniksi paloiksi. Yhdistä ne kulhossa pähkinöiden, öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää papu-pähkinäseos pellille kurpitsalohkojen viereen.


Itämainen nyhtökaura bulgur maistuu joululle. Korianterinsiemenet, kardemumma, juustokumina ja kurkuma maustavat bulgurin lämpimän mausteiseksi. Inkiväärillä maustettu nyhtökaura, granaattiomenan siemenet, rusinat, paahdetut mantelit ja pistaasit viimeistelvät maut ja tuovat bulguriin.


Bulgurin maustaminen

Valmista basilikaöljy soseuttamalla kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella, anna maustua jääkaapissa minuuttia. Tarkista basilikaöljyn maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisää marinoidut punasipulit bulgurin joukkoon. Kevyesti paahdettu, pähkinäisen aromikas bulgur yhdessä mausteisten porkkanoiden ja kirpeän raikkaan fetan kanssa on ruokaisa salaatti.


Porkkanoiden paahtuessa ehtii kypsentämään bulgurin. Kokeile maustaa bulgurin keitinvesi yhden appelsiinin mehulla! Tama kuuma mausteseos sekoitetaan bulguriin jonka jalkeen sen annetaan turvota hetki peitettyna. Tuona aikana tehdaan salaatti haluamalla tavalla.


Valmista mausteinen mangochutney ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Laita grilli kuumenemaan ja kypsennä possun niska- ja sisäpaistipihvit, sekä miniribsit molemmin puolin. Valmista sillä aikaa pestolla ja tuoreilla yrteillä maustettu bulgurlisäke.


Meillä niitä käytetään paljon pastan kanssa (hyvin maustetut uunikasvikset maukkaan öljynsä kera keitetyn pastan sekaan), mutta myös couscousin ja bulgurin ne maustavat. Se sopii myös hyvin salaatin sekaan. Keitettäessä veteen kannatta laittaa mukaan puristettua appelsiinimehua, mausteita tai lientä - näin bulguri saa hyvän lisämaun!


Välimuistissa Samankaltaisia Ruokaisa salaatti kaikille halloumista pitäville. Sopii hyvin buffépäytään tai sellaisenaan vaikka lämpimänä kesäpäivänä. Värikäs bulgur -salaatti sopii hyvin lounaaksi. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ryynien kypsyessä kastike öljystä, sitruunamehusta ja hunajasta.


Mausta kastike sahramilla ja kurkumalla. Lisää suolaa ja pippuria . Sekoita kastike kypsän ja kuuman bulgurin joukkoon. Alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 12–minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet mutta niissä on vielä sopiva purutuntuma. Paahda sillä välin kookoshiutaleita kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin.


Tarjoile soijarouhekastike paahdettujen kookoshiutaleiden, hienonnetun makeamantelin, bulgurin ja . Vaikuttaa vähitellen siltä, että aion kääntää tänne kaikki Jerusalemin reseptit. No en, mutta kun hyviä munakoisoreseptejä ei koskaan ole liikaa, ja tämä on juuri sellainen. Opin, että chermoula-mausteseos on peräisin Pohjois-Afrikasta.


Seoksella on tapana maustaa kalaa ja kasviksia, ja ainakin lempeille . Yksinkertainen lisukepilahvi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.