tiistai 14. helmikuuta 2017

Lattialaattojen pinnoitus

Lattialaattojen pinnoitus

Nuoren parin kylpyhuone kaipasi uudistusta. Lue, miten kylpyhuoneen kaakeleiden maalaus toteutettiin nopeasti ja edullisesti laattapinnoitteella! DecoTec -laattapinnoitus on vaihtoehtoinen ratkaisu kalliille kylpyhuoneremontille.


Laattapinnoitus on kymmeniä kertoja kestävämpi vaihtoehto kuin perinteinen laattamaali. Nuori pari halusi päivittää 70-luvun kerrostalon alkuperäiskuntoisen kylpyhuoneen kohtuullisella budjetilla. Taloyhtiön putkiremontti on edessä viiden vuoden päässä, joten kylpyhuoneremontissa ei ollut heidän mielestään järkeä.


Pohdinnan jälkeen he päätyivät kylpyhuoneen laattapintojen pinnoitukseen. Laattojen pinnoittaminen, parempi vaihtoehto kuin laattojen maalaus. Myös mikrosementti ja design-seinät. White Tile - pinnat kuntoon lyhyessä ajassa!


Lattialaattojen pinnoitus

Mikäli kosteusmittaukset ovat ok niin emme haluaisi laatoittaa lattiaa uudestaan vaan esim pinnoittaa se jollain menetelmällä. Paikka on keittiö ja syy uudelleenpinnoittamiseen on lattialaattojen väri. Laattojen maalaus on nopea ja edullinen vaihtoehto uusia vanhat kaakelit, jos ne vain ovat ehjät ja vesieristys on kunnossa.


Me Pintamestarit teemme kaakelipintojen pinnoituksia ammattitaidolla koko Suomessa. Pinnoitusmenetelminä käytämme erikoishartseihin pohjautuvaa ruiskupinnoitusta, väritöntä nanopinnoitusta tai saumatonta ja elävää pintaa tuottavaa luonnonhartsipinnoitusta. Oletkos kuulut kosteuseristyksestä ja yleensä siitä, miten märkätilaremppoja tänäpäivänä tehdään (ellei sitten vartavasten halua tehdä sutta). Jos nyt unohdetaan tuo maalaus, muu pinnoitus ja märkätilan täysremppa (mihin tuolla vanhojen laattojen poistamisella päädytään) ja halutaan kuitenkin laattojen. Yksityisasiakkaita palvelee jälleenmyyjämme Vevex Oy pääkaupunkiseudulla, sekä Tampereen ja Turun alueilla.


Lattialaattojen pinnoitus

Asennustyön laatu vaikuttaa olennaisesti pinnoitteen kestävyyteen ja ulkonäköön. Siksi emme myy Decotile-pinnoitetta itse asennettavaksi, vaan Decotile-asennukseen koulutettu jälleenmyyjämme takaa myös . Yrittäjä Jani Vaittinen mikrosementöi kylpyhuonetta Helsingissä. Kuvassa hän levittää ohuen kerroksen mikrosementtiä lattialaatan päälle. Ennen sementöintiä hän tasoitti laatat grueso-pohjustusaineella. Koko urakka kestää noin kymmenen päivää.


KUVA: Outi Pyhäranta HS). Mikrosementillä voi pinnoittaa lähestulkoon kaikkia kodin pintoja. Kylpyhuoneeseen pinnoituksen voi vanhojen kaakeleiden päälle tehdä, jos vesieristykset ovat kunnossa.


Lattialaattojen pinnoitus

Työmäärä on melkoinen ja en . Useat kylpyhuoneet ovat vesieristettyjä, mutta eristyksen laatua ja virheitä ei voi todentaa laattojen asennuksen jälkeen. Lisäksi varsinkin nurkkien silikonin ja valkoisten saumojen väri ei tavallisesti pysy raikkaana kovin pitkään, mutta pinnoitus antaa kaakelipinnan veroisen muuttumattoman värin saumoille. Tähän vuotta vanhaan taloon on tehty Decotile keraaminen pinnoite vanhojen laattojen päälle.


Tämän takia hyväkuntoiseen. Kylpyhuoneen lattian mikrosementiksi valitsimme SBL:n Pavicem- pinnoitteen sävyssä Piedra. Meidän laattojen päälle tuli kolme kerrosta Gruesoa. Mieheni kanssa valkattiin meidän vessan väreiksi nyt aika vaaleat sävyt.


Seinät saivat pinnoitteeksi korkeakiiltoisen valkoisen ja lattiat laitettiin mattapintaisella vaalean harmaalla. Voidaan sitten pyyhkeillä ja muilla tekstiileillä tuoda tilaan jotakin vaihtuvuutta värin suhteen, kun siltä . Uusi kestävä ilme kaakeleille ja kivipinnoille nopeasti, edullisesti ja vaivattomasti! Ostaessamme asuntomme oli alakerta laatoitettu täysin.


Samaa lattialaattaa oli eteisessä sekä wc:ssä. Piikkasimme lattian irti kaikkialta lukuunottamatta wc ja eteistilaa. Laatan sävy ei ollut kuitenkaan mieleemme ja mietimme tekohengityksenä laatan maalaamista. Sitten tuli idea betonilattiasta, sillä . Kylpyhuoneremontti voidaan toteuttaa monessa tapauksessa ilman hidasta, kallista ja likaista purkutyötä.


Kun vedeneriste on kunnossa, voidaan laatoitus toteuttaa vanhojen laattojen päälle. Kaakelikeskus on toteuttanut uuden työohjeen päällelaatoituksesta. Ohjeessa esitellään milloin kylpyhuone voidaan uudistaa tällä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.