perjantai 17. maaliskuuta 2017

Jalkahien haju pois

Jalkahien haju on usein vaikea saada pois kengistä. Katso vinkit siitä, miten hajun saa pois kotikonstein. Onko hyviä vinkkejä, millä urheilevan teinipojan vaatteista saa hienhajun pois ? Tavallisista vaatteista haju kyllä lähtee, kun pesen hikivaatteet heti.


Ongelmana on urheilukengät (lenkkarit, luistimet jne) sekä erilaiset suojukset (säärisuojat jne ), joita ei voi pestä koneessa.

Millä niistä saa hienhajun pois ? Kengät haisee sisältä - miten hajun saa pois ? Hiki haisee - mitä tehdä? Lisää tuloksia kohteesta keskustelu. Terveys › Yleistä terveydestä Välimuistissa Samankaltaisia 10. En tiedä onko tämä oikea foorumi, mutta en sopivampaa löytänyt.


Eli mieheni ongelma on aivan uskomattoman pahanhajuinen jalkahiki. Miten hajun saa pois tai hikoilun kokonaan loppumaan.

Hän ei käytä sukkia, vaikka minusta tuntuu, että ne voisivat imeä hajun jaloista pois. Haju johtuu ilmeisesti siitä . Useimmiten hajut saavat alkunsa jalkojen huonosta hygieniasta. Myös liian pienet, keinomateriaalista valmistetut.


Pesukoneessa olen pessyt,mutta kun ei oikein kuumassa tohi pestä ettei saumat aukea. Pinttynyt jalkahien haju palaa kenkiin muutamassa päivässä pesun. Pyykkiaineen tuoksu pois pyykistä 22. Oon maailman pahanhajuisin ihminen! Kahvia, kauroja, etikkaa - Näillä lukijoiden kotikonsteillä kukistat nolot.


Lifestyle › Hyvä olo › Terveys Välimuistissa 8. Kysyimme lukijoilta vinkkejä jalkahien poistamiseen niin jaloista kuin kengistä. Vinkkejä suorastaan sateli. Imee kosteuden ja hajut , sitten kaataa pois ja loput imurilla.


Kristallihiekka (valkoiset kuulat). Puruja reilusti, vaikka suodattimesta kenkiin ja seuraavana päivänä siivotaan pois. Ne imevät hien itseensä, eikä paha haju pääse imeytymään kenkiin.

Jos ensimmäiset keinot eivät tehoa, ota kovemmat keinot käyttöön. Jalat voi pyyhkiä esimerkiksi alkoholilla, kuten vodkalla. Alkoholi on antiseptistä ja kuivattavaa, joten se tuhoaa hajuja aiheuttavat bakteerit.


Hajunpoisto kengistä vaatii oikeat työtavat, jotka sopivat myös jalkineelle. Pesen joka päivä jalat mutta ne haisevat kuitenkin hielle, myös heti pesun jälkeen. Mikä neuvoksi vai pitäisikö lopettaa jalkojen haistelu? Aseta kenkäsi täyteen kuivia teepusseja ja anna niiden tehdä ihmeitä parin päivän ajan.


Kun poistat pussit kengistä, hajut katoavat niiden mukana. Täytä suihkepullo laimennetulla etikkaliuoksella (yksi osa väkiviinaetikkaa , yksi osa vettä). Sumuta liuosta kenkien sisään ja anna vaikuttaa yön yli.


Näitä ei voi pestä koneessa koska ovat nahkaa molemmat. Miten saada hirveä jalkahien haju pois nahka-avokkaista? Ostin kalliit mokkakengät syksyllä ja ne haisee jo nyt ihan karmealle. Mulla on varmaan jotenkin normaalia pahempi jalkojen hikoiluongelma, kun kaikki kengät alkaa aina haisemaan.


Onneksi on olemassa tehokkaita kotikonsteja, joilla poistaa paha haju kengistä. Juustonhajuinen jalkahiki ei kuitenkaan ole pahin vaiva, sillä hien syövyttämät varpaat ovat alttiit myös erilaisille tulehduksille. Jalkojen haju on tietysti kurjaa, mutta kosteus saattaa lisäksi syövyttää jalkojen ihoa. Hajut pysyvät myös poissa, kertoo Turun Din Skon myyjä Ellinoora Uusi-Kartano. Kenkiin ajan myötä tarttuva hien haju voi olla hankala saada pois.


Tarjolla on kuitenkin erikoinen kikka, josta harva tietää. Käryävät keinokuitulenkkarit muovipussiin ja . Soodan tavoin hajuja syövät myös kahvinpurut. Miten päästä eroon pahasta hajusta kengissä?


Joskus kengän pohjalliset ja sisus haiskahtavat, etenkin pitkän käytön jälkeen. Kengän kankaaseen jää helposti kiinni hiki ja bakteerit. Ajan myötä haju vain pahenee ja tarttuu jopa sukkiin. Etsin vastikään tietoa siitä, kuinka kengistä saisi hienhajun pois. Yleisin neuvo oli hieroa pohjaan soodaa, laittaa kengät muovipussin ja sitten pakastimeen.


Kaikki tietävät, että jalkahien haju saattaa olla paljon voimakkaampi kuin kainalonhien haju. Kun jaloissa ei ole apokriinisiä rauhasia, hienhajun syntymekanismi on toinen. Runsas jalkahiki (ks.


Liikahikoilu2) liuottaa jalkapohjien paksusta sarveiskerroksesta valkuaisaineita, joita bakteerit hajottavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.