keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Abloy lukon vastaraudan säätö

LUKON SÄÄDETTÄVÄ VASTALEVY. Karmiruuvit ruuvataan karmin asennusvaiheessa myötäpäivään kunnes ne tavoittavat . Vastaraudat ABLOY LP7ja LP722. Tämä parantaa oven käyttömukavuutta.


LP720- sarjoissa on mm:n säätöalue. Säätö tehdään ruuvitaltalla vastaraudan rintapinnasta.

Ovi ja lukko avataan ulkopuolelta avaimella ja sisäpuolelta vääntönupista. Lukko avautuu sisäpuolelta myös painikkeesta, mikäli lukkoon on valittu ns. Säädä karmin lukkosivu siten, että ovi vastaa tasai- sesti tiivisteisiin ja käyntivälit ovat tasaiset. Suorita saranoiden ja lukon vastaraudan säätö heti asennuksen yhteydessä koska lämpövuoto ovessa saattaa vaurioittaa tuotetta.


Voitele kaikkien lukkojen teljet, vääntönupin juuri ja . Ovi kuulemma vaikea asenta ja kallis. No juu, ei kauppoja silloin. Ovilevyn nostaminen - kierrä saranan karmilehden rullauksessa.

Ulko-ovi on tärkeä säätää oikein, jotta käyttö ja ominaisuudet toimivat moitteettomasti. Tällä videolla käydään läpi. Ripusta ovilevy saranoille ja suorita lopullinen karmin hienosäätö ovilevyn mukaisesti siten, että ovilevyn ja karmin.


HTO- ja LAO ovissa on LP721– säädettävä vastarauta , jolla voidaan optimoida tiivisteen toimivuus. Sulkeutumisen tiukkuuden säätö : Telki pesää, johon lukon telki nojaa, voidaan säätää sivusuunnassa 5 . Lukon säädettävä vastalevy. Kiinnitä karmin lukkopuoli kevyesti.


Jos ovi ei sulkeudu tiiviisti tai käyntiväliä pitää muuttaa, ulko-ovea voi tarvittaessa säätää vastaraudasta tai saranoista. Säätö on tehty oikein, kun oven ja karmin välissä on yhtä suuri käyntivälys ympäri oven, ovi painaa tiivisteitä tasaisesti sekä sulkeutuu ja lukkiutuu kevyesti. Tarvittavat työkalut: kuusiokoloavain AVja sopiva ruuvitaltta kiinnitysruuveille. Nostosaranan ABLOY NTR 110x30.


Tiiviimmäksi ovi säädetään kiertämällä lukitusruuveja myötäpäivään. Säätöpesän tulee pysyä samansuuntaisena vastalevyn etureunan kanssa. Pikakiinnityskaralliset painikkeet kiristetään painamalla niitä vastakkain.


Jos painikkeen ruuvikiinnitys on löystynyt, täytyy ruuvit kiristää. LP 700- vastarauta tuetaan vahvoilla ruuveilla seinärakenteeseen, mikä estää oven vääntämisen väkivalloin auki. DORMA DL 7käyttölukko , säädettävä lukon vastarauta ja säätösaranat.

Peruslukkorungon lisäksi voi pääoveen tilata valmiin. Oven käyttökeveyteen voi vaikuttaa, mikäli lukon vastaraudassa on syvyyssuuntainen säätömahdollisuus. Helppoutta on myös LC 100- lukkorungon. Nykyaikaisen lukon asennus onnistuu ensikertalaiseltakin, mutta ohjeisiin kannattaa tutustua erityisen huolella.


LC102) TOIMINTA JA HUOLTO. PRIVAT -käyttölukossa on kaksi käyttötoimintoa: lukitustila ja päiväkäyttötila, jotka on valittavissa lukkorungon etu- eli ns. Puuttuu: vastaraudan.


Aiheeseen abloy lukon vastaraudan säätö liittyvät haut. Abloy lukon asennus, katso sivu .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.