keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Kylpyhuoneen lattian pesu

Tarkista koneen letkujen ja liittimien kunto. Huolla lattiakaivot, pesualtaat ja vesilukot. Kuivaa liika vesi lattiasta saunomisen ja suihkun jälkeen. Anna märkätilojen korjaus ammattilaisen tehtäväksi.


Sijoita pesukone lattiakaivolliseen tilaan.

Sulje vesihana ja katkaise virta koneista aina käytön jälkeen. Kylpyhuoneen siisteyden ylläpito helpottaa varsinaisen siivouspäivän urakkaa. Säännölliseen siivoukseen kuuluvat lavuaarin, lattiakaivon , wc-pöntön ja laattojen puhdistus.


Sieppari nappaa irtohiukset pesuvedestä ja estää niitä muodostamasta punosta, joka kuivattaa hajulukon nopeasti. Piimän happamuus irrottaa kaakelisaumojen pinttymät. Lopuksi pese kaakelilattia ja saumat veden ja pesuaineen tai astianpesuaineen seoksella.


Muista pestä lattia normaalisti piimäkäsittelyn jälkeen, jottei lattia ala tuoksahtaa piimältä. Tarvikkeet: piimää, tiskiharja, mikrokuitupyyhe tai teräväkuivain, vettä, .

Kuinka usein peset kylpyhuoneen ja millä tavalla? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Näin puhdistat kylpyhuoneen laatat oikein - Lifestyle - MTV.


Jos vesi on kalkkipitoista, laattalattiaan voi syntyä vaaleita kalkkijäämiä, sakkaa ja kerrostumaa. Paras pyyhkimistulos syntyy nihkeällä mikrokuituliinalla. Kuivan lattian voi tarvittaessa imuroida. Keraamiset laatat tai puristelaatat pyyhitään kostealla mopilla. Mikrokuituinen moppi toimii loistavasti kylpyhuoneessa.


Kaakeliseinän pesu aloitetaan alhaalta ja edetään pintaa harjaten ylöspäin, jolloin likavedestä ei jää raitoja. Pesuliuoksen annetaan tarvittaessa vaikuttaa. Monia askarruttaa, miten kylpyhuoneen laattapintaiset seinät ja lattiat saa puhtaaksi, ja kuinka ne myös pysyisivät puhtaina. Tässä muutama yleisoje, joita voi soveltaa . Perusteellinen saunan pesu kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa, mutta siivousvälin tiheys riippuu luonnollisesti käyttökertojen ja saunojien määrästä.


Kaakeliharja sopii erinomaisesti kylpyhuoneen ja saunan lattia –ja seinäpintojen pesuun. Osaisiko joku neuvoa jonkun tehokkaan aineen kylpyhuoneen lattialaattojen puhdistamiseen? Laatat ovat vaaleita ja etenkin.


Laatoitetut pesuhuoneen seinät ja lattiat.

Tee pesuliuos Kiilto Kodinpuhdistajasta. Kylpyhuoneessa sijaitsee myös yleensä WC pönttö, joka on syytä puhdistaa kylpyhuoneen puhdistuksen . Tuotteen alhainen pH-arvo kertoo sen sopivuudesta saippua- ja kalkkitahrojen poistamiseen. Itämaisen käsityksen mukaan kylpyhuone liittyy terveyteen, joten kylpyhuonetta siivoamalla ja järjestämällä edistetään hyvää terveyttä. Tolu Kylpyhuone puhdistaa lattiakaivot ja – viemärit sekä saniteettitilat. Jos epäilet, että käyttöönottopesu on syystä tai toisesta jäänyt tekemättä, voit koettaa vielä pelastaa tilanteen jälkikäteen.


Tehopese ensin kylpyhuone esim. Fila Deterdek -pesuaineella ja hankauslevyllä. Pese sitten laattapinnat esim. Sitruuna, etikka ja ruokasooda ovat edullisia siivousaineita.


Halkaisen sitruunan, hieron sitä kuivaan lattiaan , harjaan mehua laattoihin ja huuhtelen vedellä. Yllättävän tehokasta: laatoissa on enää aavistuksen tummempi sävy kuin . Pääsääntö: Älä pidä mattoa lattialämmitetyssä kylpyhuoneessa. Jos kuitenkin matto tuntuu välttämättömältä, huolehdi ainakin, ettei se ole koskaan märkänä lattialla.


Kosteus imeytyy mattoon ja pysyy siellä pitkään. Kuivakin matto voi aiheuttaa laattojen irtoamisen, sillä sen alla pistelämpö nousee korkealle aiheuttaen . Tuntuvatko kylpyhuoneen tai keittiön laatat keräävän likaa? Imuroi laatoitettu lattia ja pyyhi seinät ja lattia nihkeällä mikrokuituliinalla säännöllisesti. Muuten, jos vessassa ei ole lattiakaivoa, ja ei voi vettä suihkutella lattialle , niin mites se lattianpesu. Jos tekee yleispesuaineesta lattianpesuveden, ja pyyhkäisee rätilla lattian , niin eikai sitä lattiaa lähdetä sit viel huuhtomaan.


Lattiakaivot ja käsienpesualtaat keräävät kaikki kuviteltavat bakteerit. Suihkuverho pysyy kauemmin siistinä, kun se pestään tarpeeksi usein pesukoneessa , sillä se homehtuu helposti. Siivouksen yhteydessä kannattaa tarkkailla kylpyhuoneen kuntoa ja että muovimatto ja laatat ovat kiinni.


Puhdista nämä säännöllisesti kylpyhuoneessa 1. Valitse pesuaine pintamateriaalin mukaisesti ja varo hankaamasta laattojen välisiä saumoja liian kovaa. Pesuhuoneen katto ja lattia sekä seinät. Kun pesemisestä tulee rutiinia, se ei asiantuntijan mukaan ole sen kummempi homma kuin muukaan siivoaminen. Taloyhtiöt suosittelevat asukkailleen lattiakaivon puhdistamista 3–kertaa vuodessa, mutta Marjo Rannan mukaan määrä voi hieman vaihdella riippuen siitä, kuinka monta henkilöä suihkua käyttää ja kuinka .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.