maanantai 17. huhtikuuta 2017

Näkösuoja ikkunaan

Käytä näkösuojana tai koristeena! Helppo irrottaa ja käyttää uudelleen. Leikkaa sopivan kokoiseksi. Kyseenalaista perinne käyttää verhoja. Ne eivät ole välttämätön osa sisustusta.

Silti ikkunan ei tarvitse näyttää alastomalta. Vaikka et välittäisi verhoista, todennäköisesti ainakin joihinkin ikkunoihin kaipaa näkösuojaa. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja kuin kapat ja laineilevat sivuverhot.


Kangas on helppo kiinnittää uudelleen ja uudelleen. Lisätieto: Staattinen kiinnitys. Kalvoa voi leikata sopivan kokoiseksi. Puhdista pinta, jolle kalvo kiinnitetään.

Himmeästi läpinäkyvä, eri mallia. Sopii varmaan ihanasti johonkin vanhaan puutaloon :) Mutta miksei moderniin kerrostalokämppäänkin. Nuo teipit saa helposti ohjeen mukaan irroitettua, niin ei jää . Millä peittää ikkunallinen ulko-ovi? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Washi teipillä näkösuoja ikkunaan.


Teippitarhan blogi: Washi teipillä näkösuoja ikkunaan teippitarha. Jaan tällä kertaa kanssanne idean, miten tehdä kaunis näkösuoja ikkunaan washi teipillä (tai masking teipillä, kumpaa sanaa nyt haluaakaan käyttää :)) Idea on ja kuvat on lainattu Apartment Therapy - portaalista. Tässä on teippinä käytetty ihan sitä tavallista . Voidaan käyttää uudelleen.


Kastele ikkuna saippuavedellä. Aseta kelmu ikkunaan ja tasoita sen ikkunanpesulastalla Vedä . Ikkunatarrat toimivat samaan tapaan näkösuojana , mutta niissä on kunnon tarrapinta. Ne muodostavat pinnalle hengittämättömän kalvon, joten tarroja ei saa käyttää kylpyhuoneen seinissä tai lattiassa.


Tarroja ei myöskään suositella käytettäväksi saunassa. Kalvoja ja tarroja voi myös yhdistää toisiinsa suurempien pintojen .

Osta sellaista maitolasi-kontaktimuovia ja liimaa ikkunalasiin ikkunan väliin. Tosin sit ei näy kyllä yhtään ulos. Saunassa saakin olla kotoisa tunnelma, siellä ei mietitä mikä on in ja mikä out.


Anopin virkkaama verho kuulostaa juuri oikealta. Moi, onko kenelläkään kokemuksia näkösuojakalvoista (eli talon ikkunasta ei näe sisälle mutta ulos näkee, ei tarvita mitään tummennuksia tms)? Sälekaihdin voi olla houkutteleva vaihtoehto, jos löylyhuoneen ikkunasta näkyy naapurin terassille tai kadulle. Kaihdin aiheuttaa kuitenkin ongelman: sitä varten tehdään pieni reikä sisäpuitteeseen, joten joka kerta kun heität löylyä höyry huurruttaa herkästi ikkunan välitilan lasipinnat.


Katselen ikkunastani kadun tasalle ulos ja ohikulkijat takaisin. Vastapäätä katselee naapuri suoraan meidän leipälaatikkoon. Ikkunassamme on vaakasäleikkö, joka pidetään suljettuna. Meillä on kohta valmistuvassa talossamme kaksi ovea (khh ja oh), joiden yläosa on lasia. Onko ehdotuksia, mitä niihin laitettaisiin näkösuojaksi ? Kaikissa ikkunoissa on valkoiset sälekaihtimet, mutta noihin oviin niitä ei tietenkään voi laittaa.


Vakioväri valkoisen lisäksi muita värivaihtoehtoja on saatavilla useita kymmeniä. Lisäksi sälekaihtimia voidaan käyttää näkösuojana. Mikäli kaipaat ikkunaan pysyvää näkösuojaa , valitse ikkunakalvo. Sälekaihtimen voi myös nostaa kokonaan ylös ikkunan edestä.


Kalvo asennetaan kiinteästi suoraan ikkunalasiin. Teetämme kalvot aina mittojen mukaan. Suosituin kalvo valikoimassamme on mattapintainen frost-kalvo, joka antaa tehokkaan näkösuojan , mutta läpäisee kuitenkin valoa. Kyseinen kalvo tekee lasin ikään . Vain mielikuvitus on rajana!


Staattisesti kinnittyvät ikkunakalvot on helppo kiinnittää ikkunoihin , lasioviin tai lasiseiniin. Ikkunakalvojen avulla saat kätevästi näkösuojaa ja uutta ilmettä haluamiisi paikkohin. Valikoimassamme on paljon erilaisia vaihtoehtoja! Ikkunaan pitsisabloonalla spraymaalilla näkösuojaaTuohon kylppärin lasioveen on suunniteltu tarraa ja tussilla söheröä, mutta tuntui nopeimmalta ja helpoimmalta vetäistä siihen maalia.


Kiinnitetään pelkällä vedellä. Tällä saa modernin näköisen näkösuojan katseilta. Voi leikata haluamansa kokoisia paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.