keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Italialainen antipasto

Antipasto -kulttuuri ei ole rantautunut kunnolla Suomeen. Meillä on totuttu yhteen alkuruokaan, tuhtiin pääruokaan ja sitten jälkiruokaan. Alkupaloilla voi kuitenkin järjestää vaikka kuinka juhlallisen aterianaloituksen tai koko illan kestävän kulinaaritykityksen.


Muuta ruokaa ei välttämättä . Etelässä ruoka voi sisältää merikaloja ja äyriäisiä kun taas pohjoisessa saattaa lautaselta löytyä järvikaloja tai sieniä.

Vaikka antipasto saattaa olla varsin ruhtinaalinen, ei kannata . Onnistuneen illan resepti on tietenkin tyytyväiset vieraat. Italialainen ruoka ei petä koskaan. Se maistuu varmasti kaikille ja saa suut hymyyn. Aluksi nautiskellaan antipasto eli pieniä suolapaloja, jotka voivat olla marinoituja kasviksia, salamia tai kinkkua.


Ruokajuomana toimii viini ja ruokalajeja tarjoillaan neljä: antipasto , primo, secondo ja dolce. Yhdessä syöminen korostuu, kun ruokalajit tuodaan pöytään isoissa vadeissa, joista jokainen saa nostaa ruokaa omalle lautaselleen. Kotona nautittava illallinen aloitetaan usein tervetuliaismaljalla, jonka .

Poimi herkulliset reseptit ja lähde kanssamme makumatkalle italialaisen keittiön saloihin. Minulla on hienoja muistoja niistä päivistä, kun olemme kokoontuneet ystävieni kanssa yhteen herkuttelemaan italialaisilla alkupaloilla. Ne ovat olleet lämpimiä kesäpäiviä, jolloin on pelkästään vain hauska olla yhdessä ja juoda hieman viiniä. Helppo italialainen alkuruoka voi koostua marinoiduista oliiveista, salamista, parmankinkusta ja juustoviipaleista.


Tulossa italialainen ilta - mitkä olisivat parhaita antipastoja ? Siltä varalta, että olet tosissasi, tiedoksi että antipasto (monikossa antipasti ) tarkoittaa ennen pääruokalajia syötäviä paloja. Ihan Prismoistakin saa aika hyviä italialaisia erilaisia leikkeleitä, myös valmiita lajitelmia, joista tuommoisen voisi tehdä. Bruschetta on italialainen alkupala ( antipasto ), joka koostuu pääasiassa grillatusta leivästä, jonka päälle sivellään valkosipulia ja oliiviöljyä sekä lisätään suolaa. Tässä herkullinen resepti, jossa täytteenä ja makua tuomassa ovat mm.


Katso ainekset alta ja ohje videolta! Suunnittelin illan ruoat, johon kuului niin antipasto , primo piatto, secondo piatto kuin dolcekin. Sitrushedelmät ja kala ovat suosittuja. Pöytään katetaan leikkeleitä, tomaatti-mozzarellasalaattia ja bruschettaa.


Sisiliassa on myös rikas viinikulttuuri. Perinteinen antipasto -lautanen syntyy asettelemalla kauniisti tarjolle salamia ja ilmakuivattua kinkkua sekä öljyyn säilöttyjä vihanneksia, kuten artisokan sydämiä ja aurinkokuivattuja . Toki nykyään alueiden ruokakulttuurit ovat lähentyneet toisiaan.

Tomaattia, buffalomozzarellaa ja basilikaa € Insalata Caprese (G, VL). Ilmakuivattua härkää ja marinoitua .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.